Αρχική / NEWS VIDEOS / Δομή κατά της βίας – Πάνω από 320 γυναίκες έχουν βοηθηθεί το Ρέθυμνο

Δομή κατά της βίας – Πάνω από 320 γυναίκες έχουν βοηθηθεί το Ρέθυμνο

80% των κακοποιημένων γυναικών έχουν δεχθεί βία από τον σύζυγο

Μοίρασαν μπαλόνια με κοινωνικά μηνύματα κατά της κακοποίησης και των διακρίσεων κατά των γυναικών με αφορμή την παγκόσμια ημέρα οικογένειας μιας και από τα στοιχεία της πανελλαδικής ανώνυμης γραμμής στήριξης γυναικών προκύπτει ότι στο 80% των περιπτώσεων, η βία προέρχεται από τον σύζυγο. Στο Ρέθυμνο η δομή για την κακοποιημένη γυναίκα, υποδέχεται όλο και περισσότερες γυναίκες που αποφασίζουν να σπάσουν τη σιωπή τους και να βοηθηθούν.

Πάνω από 320 γυναίκες στο Ρέθυμνο έχουν βοηθηθεί τα τελευταία χρόνια από το κέντρο συμβουλευτικής κακοποιημένων γυναικών. Το προσωπικό της δομής διένειμε ενημερωτικά φυλλάδια και μοβ μπαλόνια που ανέγραφαν συνθήματα κατά της έμφυλης βίας με σκοπό να ενημερωθεί και να ευαισθητοποιηθεί το κοινό με αφορμή την παγκόσμια ημέρα οικογένειας.

Στη δομή για την κακοποιημένη γυναίκα στο Ρέθυμνο, απασχολούνται από μία νομική σύμβουλος, ψυχολόγος, κοινωνική λειτουργός και κοινωνιολόγος με αποτέλεσμα να παρέχονται πια πλήρεις υπηρεσίες για ένα φάσμα προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες στο σπίτι, στην εργασία και οπουδήποτε αλλού.

Στην Ελλάδα λειτουργεί 24ωρη ανώνυμη γραμμή στήριξης στον αριθμό 15900 της γενικής γραμματείας ισότητας των φύλων, σύμφωνα με τα στοιχεία της οποίας, στο 80% των περιπτώσεων, η βία προέρχεται από τον σύζυγο της γυναίκας.

 

 

 

 

 

Check Also

Ρέθυμνο – Έκλεψε κινητό τηλέφωνο 800 ευρώ όμως… τον «τσάκωσαν»

Συνελήφθη, 32χρονος αλλοδαπός κατηγορούμενος για κλοπή, στο Ρέθυμνο Συνελήφθη, χθες (17.01.2019) το μεσημέρι στο Ρέθυμνο …

Σχόλια

Font Resize