Διυλιστήριο Άδελε-Μαρουλά – Σύστημα τηλεμετρίας διαρροών και καταγραφής βλαβών-Θωρακίζεται για τη λειψευδρία η ΔΕΥΑ Ρεθύμνου

Με ορατό τον κίνδυνο σοβαρής λειψυδρίας το ερχόμενο καλοκαίρι και στο Ρέθυμνο η τοπική ΔΕΥΑ έχει καταστρώσει στρατηγικό σχεδιασμό για να μπορέσει να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες σε νερό λόγω τουρισμού σε συνδυασμό με τις επικίνδυνα λιγοστές βροχοπτώσεις που έχουν καταγραφεί τον φετινό χειμώνα.

Θωρακίζεται για τη λειψευδρία η ΔΕΥΑ Ρεθύμνου
Watch this video on YouTube.

Σύμμαχος είναι το γεμάτο με νερό Φράγμα των Ποταμών στο Αμάρι, όμως η υπηρεσία θα επιδοθεί σε αγώνα δρόμου, ώστε το αργότερο, στα μέσα του καλοκαιριού να λειτουργήσει μίνι διυλιστήριο νερού στην περιοχή Άδελε-Μαρουλά, έτσι ώστε το διυλισμένο νερό από το φράγμα να χρησιμοποιείται πια και για την ύδρευση και όχι μόνο για άρδευση και μάλιστα να ενισχύει την υδροδότηση στα τουριστικά, ανατολικά προάστια του Ρεθύμνου.

Παράλληλα, ο δήμος Ρεθύμνου και η ΔΕΥΑΡ είναι ένας από τους 71 ΟΤΑ ανά την Ελλάδα που λαμβάνουν έκτακτη επιχορήγηση για δράσεις σχετικά με τον μετριασμό της σπατάλης υδατικών πόρων και των διαρροών στα δίκτυα ύδατος, με τον πρόεδρο της υπηρεσίας, Βασίλη Θεοδωράκη να αναφέρει ότι ο φάκελος της ΔΕΥΑ Ρεθύμνου, συγκέντρωσε και τη μεγαλύτερη βαθμολογία, όπως και ότι στόχευση της υπηρεσίας είναι να εγκαταστήσει εξοπλισμό τηλεμετρίας μέσα στους σωλήνες υδροδότησης, οπότε και ανά πάσα στιγμή θα καταγράφονται οι ροές των υδάτων και θα φαίνεται σε πιο σημείο του συστήματος υπάρχει πρόβλημα.

Ως προς τις συχνές βλάβες στο δίκτυο της ΔΕΥΑΡ, έχει εγκατασταθεί σύστημα άμεσης ενημέρωσης και παρακολούθησης των βλαβών, έτσι με το που σημειωθεί κάποια βλάβη, ενημερώνεται στο σύστημα και κατ’ επέκταση τόσο η υπηρεσία, όσο και το κοινό για την εξέλιξη και αποκατάστασή της.

Η οπτική του parapolitikakritis.gr επί του θέματος:

Μανώλης Κουράτορας

Μεγάλος είναι ο κίνδυνος σοβαρής λειψυδρίας το καλοκαίρι για το Ρέθυμνο και για αυτό η τοπική ΔΕΥΑ έχει καταστρώσει ειδικό έκτακτο πλάνο για να μπορέσει να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες σε νερό λόγω τουρισμού μιας και οι λιγοστές βροχοπτώσεις δημιουργούν ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα.

Σύμμαχος είναι το γεμάτο με νερό Φράγμα των Ποταμών στο Αμάρι, όμως η υπηρεσία θα επιδοθεί σε αγώνα δρόμου, γιατί ετοιμάζονται πυρετωδώς στα μέσα του καλοκαιριού να ενεργοποιήσουν μίνι διυλιστήριο νερού στην περιοχή Άδελε-Μαρουλά, έτσι ώστε το διυλισμένο νερό από το φράγμα να χρησιμοποιείται πια και για την ύδρευση και όχι μόνο για άρδευση. Το σημαντικότερο είναι ότι αυτό θα ασφαλίσει και την υδροδότηση στα τουριστικά, ανατολικά προάστια του Ρεθύμνου.

Η έκτακτη επιχορήγηση που έρχεται χτυπάει καμπανάκι κινδύνου γιατί θα δημιουργήσει δράσεις για την μείωση σπατάλης υδατικών πόρων και των διαρροών στα δίκτυα ύδατος. Στόχος είναι να εγκαταστήσει εξοπλισμό τηλεμετρίας μέσα στους σωλήνες υδροδότησης, οπότε και ανά πάσα στιγμή θα καταγράφονται οι ροές των υδάτων και θα φαίνεται σε πιο σημείο του συστήματος υπάρχει πρόβλημα.

Ως προς τις συχνές βλάβες στο δίκτυο της ΔΕΥΑΡ, έχει εγκατασταθεί σύστημα άμεσης ενημέρωσης και παρακολούθησης των βλαβών, οπότε την ίδια στιγμή που σημειωνεται κάποια βλάβη, θα ενημερώνεται το σύστημα και η υπηρεσία, για την αποκατάστασή της.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize