Αρχική / ΕΙΔΗΣΕΙΣ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / Το Δημόσιο ΙΕΚ Αγίου Νικολάου έχει καταξιωθεί στη συνείδηση της κοινωνίας μας

Το Δημόσιο ΙΕΚ Αγίου Νικολάου έχει καταξιωθεί στη συνείδηση της κοινωνίας μας

Στα 340 άτομα έχουν φτάσει οι καταρτιζόμενοι του Δημόσιου ΙΕΚ Αγίου Νικολάου, ενώ ο αριθμός των εκπαιδευτών ανέρχεται στους 50, δείγμα της μεγάλης ανταπόκρισης που συναντά από την τοπική κοινωνία. Το Δημόσιο ΙΕΚ μετά την επαναλειτουργία του αποκτά όλο και μεγαλύτερη δυναμική προσπαθώντας να καλύψει τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας.

Η έναρξη των μαθημάτων του τρέχοντος εξαμήνου έγινε στις αρχές Οκτωβρίου και συγκεκριμένα για το εξάμηνο 2017Β.

 

Οι ειδικότητες

Οι καινούριες ειδικότητες που εγκρίθηκαν από τη Γενική Γραμματεία Δια βίου Μάθησης  νέας γενιάς και λειτουργούν αυτή την περίοδο είναι: Στέλεχος μηχανογραφημένου λογιστηρίου- φοροτεχνικά γραφεία, Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης-Αρχιμάγειρες (Chef), Τεχνικός Γαλακτοκομίας-Τυροκόμος και Στέλεχος Ασφαλείας προσώπων και υποδομών.

Να σημειωθεί πως στο ΙΕΚ η κατάρτιση διαρκεί πέντε εξάμηνα και η πρακτική άσκηση είναι υποχρεωτική.

Κατά την τρέχουσα περίοδο, λοιπόν, στο Δημόσιο ΙΕΚ Αγίου Νικολάου φοιτούν 170 καταρτιζόμενοι στα πρώτα εξάμηνα, οι 100 είναι από τις καινούριες ειδικότητες στο πρώτο εξάμηνο ενώ οι 70 καταρτιζόμενοι είναι στο τρίτο εξάμηνο από τις ειδικότητες, που ήδη λειτουργούν και είναι Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων και Επιχειρήσεων (Υποδοχή- οροφοκομία- εμπορευματογνωσία), Τεχνικός συντήρησης Έργων Τέχνης και Αρχαιοτήτων και Τεχνικός Αισθητικής Τέχνης και Μακιγιάζ.

Ακόμα, στο πέμπτο εξάμηνο φοιτούν 100 καταρτιζόμενοι, οι οποίοι κάνουν την πρακτική τους άσκηση σε δημόσιες και ιδιωτικές επιχειρήσεις του νομού μας. Τον έλεγχο, την εποπτεία και τον συντονισμό έχει το Δημόσιο ΙΕΚ. Οι ειδικότητες αυτές είναι Τεχνικός Κομμωτικής Τέχνης, Βοηθός Φυσιοθεραπείας, Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας, Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής (Πολυμέσα/ web design) και Φύλακες Αρχαιολογικών Χώρων.

Επίσης, το Δημόσιο ΙΕΚ Αγίου Νικολάου έχει το συντονισμό, τον έλεγχο και την εποπτεία της πρακτικής άσκησης 70 περίπου καταρτιζομένων από την υπόλοιπη Ελλάδα που γίνεται στην περιοχή μας.

«Συνολικά αυτή την στιγμή στο Δημόσιο ΙΕΚ σε όλα τα εξάμηνα φοιτούν 340 καταρτιζόμενοι συμπεριλαμβανομένων και αυτών που κάνουν την πρακτική τους άσκηση. Ο αριθμός των εκπαιδευτών δε που διδάσκουν στο Δημόσιο ΙΕΚ ανέρχεται στους 50. Καταλαβαίνετε λοιπόν πόσο μεγάλο φόρτο εργασίας έχει η Διεύθυνση του ΙΕΚ, η οποία απαρτίζεται από δυο και μόνο άτομα, τον Γραμματέα και τον Διευθυντή.

Το θετικό είναι πως το Δημόσιο ΙΕΚ έχει καταξιωθεί στη συνείδηση της κοινωνίας μας. Έχουν αποφοιτήσει καταρτιζόμενοι οι οποίοι στελεχώνουν επιχειρήσεις και υπηρεσίες της τοπικής και της ευρύτερης περιοχής, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη της κοινωνίας.

Επίσης, δίνει τη δυνατότητα σε πλήθος ενδιαφερομένων να πιστοποιηθούν σε συγκεκριμένες ειδικότητες. Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι δίνει εφόδια απαραίτητα στον εργασιακό βίο εκατοντάδων ανθρώπων στις δύσκολες μέρες που ζούμε», σημειώνει ο διευθυντής του ΙΕΚ Αγίου Νικολάου Γιάννης Τζάβλας.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΑΤΣΑΛΑΚΗΣ

Check Also

Κρήτη – Πού ψηφίζουν οι Λασιθιώτες, σε διαφορετικά εκλογικά τμήματα η ψηφοφορία της 7ης Ιουλίου

anatolh.com Η κατανομή των εκλογέων στα εκλογικά τμήματα θα είναι διαφορετική σε σχέση με τις …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize