Αρχική / FreeTime / Διημερίδα ιστορίας και πολιτισμού στην Ασή Γωνιά – Οι φωνές της Μαδάρας

Διημερίδα ιστορίας και πολιτισμού στην Ασή Γωνιά – Οι φωνές της Μαδάρας

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ασή Γωνιάς ‘’Ο Τίμιος Σταυρός’’, σε συνεργασία με την Ιστορική και Λαογραφική Εταιρεία Ρεθύμνης και το Εργαστήριο Μελέτης Γλώσσας και Λογοτεχνίας στην Εκπαίδευση του ΠΤΔΕ  του Πανεπιστημίου Κρήτης, και με τη στήριξη της Περιφέρει-ας Κρήτης, διοργανώνει, την 30/31 Ιουλίου 2018, στην Ασή Γωνιά Αποκορώνου Χανίων, Διημερίδα ‘’ΦΩΝΕΣ ΤΗΣ ΜΑΔΑΡΑΣ’’ με θέματα Ιστορίας και Πολιτισμού.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Δευτέρα 30 Ιουλίου 2018

Προεδρείο: Ευάγγελος Μανταδάκης

20.00΄ – 20.15΄  Χαιρετισμοί

20.15΄-20.40΄  Ζερβού Αλεξάνδρα, Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Κρήτης: ‘‘Η μετάφραση του Ομήρου  από τον Γεώργιο Ψυχουντάκη’’.

20.40΄-21.05΄  Παπαδογιαννάκης Νικόλαος, Ομότ. Καθηγητής του Πανεπιστημίου         Κρήτης: ‘‘Η παρουσία της Κρητικής διαλέκτου στην μετάφραση του Ομήρου     από τον Γεώργιο Ψυχουντάκη’’.

21.05΄-21.30΄  Νικολουδάκη Ελπινκη, Ομότ. Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Κρήτης: «Γιώργου Ψυχουντάκη, ‘‘Ο Κρητικός Μαντατοφόρος: Οι αφηγηματικές αρετές και η συμβολή της ιστορικής μαρτυρίας στη διεθνή  βιβλιογραφία της Αντίστασης’’.

21.30΄-21.55΄ Ανδρουλιδάκης Μανώλης, Μέλος ΕΔΙΠ της Π.Α.Ε.Α.Κ.: ‘‘Αρχαιοτυπικές           αναφορές στη λαϊκή παράδοση του Αγίου Γεωργίου’᾿.

 

 Τρίτη 31 Ιουλίου 2018

Προεδρείο: Γεώργιος Αρχοντάκης

20.00΄-20.25΄ Πατουλίδου Παρασκευή, Αντιπεριφερειάρχης της Μητροπολιτικής             Ενότητας Θεσσαλονίκης: ‘‘Μακεδονομάχοι της Ασή Γωνιάς’’.

20.25΄-20.50΄ Χαλκιαδάκης Εμμανουήλ, Μέλος ΕΔΙΠ του ΠΤΔΕ Πανεπιστημίου           Κρήτης: ‘‘Η Ασή Γωνιά κατά την Επανάσταση του 1866’’.

20.50΄-21.15΄ Βουγιούκαλου Ελένη, Πρόεδρος του Ανοιχτού Λαϊκού Πανεπιστημίου «Ο             Καλλικράτης στους αγώνες ελευθερίας και το χρέος στη ράτσα».

21.15΄-21.40΄ Λουλούδης Ηλίας, Καθηγητής του Πειραματικού Λυκείου Πανεπιστημίου             Κρήτης: ‘‘Ιμπραήμ Τσέλιο, Η ιδιόμορφη και άγνωστη δράση ενός Αλβανού, κατά   την Κατοχή, στον Αποκόρωνα, Αμάρι και Άγιο Βασίλειο’’.

21.40΄-22.05΄ Καψωμένος Ερατοσθένης, Ομότ. Καθηγητής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων: ‘‘Μυθικά αρχέτυπα στο ριζίτικο τραγούδι.’’

 

 

asi gonia ekdiloeseis fones tis madaras

Check Also

«Ο μουσικός Δημήτρης Μαραμής ίσως να είναι ο  νέος πρεσβευτής της διάδοσης της κρητικής διαλέκτου, χωρίς ίσως να το γνωρίζει»

Ο μουσικός Δημητρης Μαραμής ίσως να είναι ο  νέος πρεσβευτής της διάδοσης της κρητικής διαλέκτου …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize