Άγιος Νικόλαος - Πρόγνωση καιρού
Ηράκλειο - Πρόγνωση καιρού
Ρέθυμνο - Πρόγνωση καιρού
Χανιά - Πρόγνωση καιρού
Breaking News
Αρχική / NEWS VIDEOS / Διαμαρτυρία για τα αδέσποτα ζώα στο Ρέθυμνο – «Αν δεν βοηθούσαν οι φιλόζωοι θα ήταν σε αγέλες τα αδέσποτα ζώα στους δρόμους!»

Διαμαρτυρία για τα αδέσποτα ζώα στο Ρέθυμνο – «Αν δεν βοηθούσαν οι φιλόζωοι θα ήταν σε αγέλες τα αδέσποτα ζώα στους δρόμους!»

Πήραν τους τετράποδους φίλους τους ανά χείρας και διαμαρτυρήθηκαν στο δημαρχείο Ρεθύμνου για την έλλειψη χώρου φιλοξενίας αδέσποτων ζώων μέχρι τη στιγμή της υιοθεσίας. Καθημερινά πολλά σκυλιά μένουν στο δρόμο και αρκετοί εθελοντές βοηθούν, ώστε να μην γεμίσει αγέλες αδέσποτων ζώων η πόλη, όμως θα πρέπει να λειτουργεί πιο συχνά το δημοτικό κτηνιατρείο και να δημιουργηθούν κάποιες υποδομές, γιατί οι δυνατότητες του εθελοντισμού είναι περιορισμένες.

Δύο με τρεις φορές το μήνα λειτουργεί το δημοτικό κτηνιατρείο στο Ρέθυμνο και αν! Τώρα πια έχει παραμείνει κλειστό για διάστημα τριών περίπου μηνών με αποτέλεσμα οι φιλόζωοι του Ρεθύμνου να τα βγάζουν δύσκολα πέρα με τις υποθέσεις αδέσποτων ζώων. Σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον αρμόδιο δημοτικό σύμβουλο, Βασίλη Θεοδωράκη, μάς ενημέρωσε ότι υπάρχει πρόβλημα με την εθελόντρια κτηνίατρο που ερχόταν από τη Ρόδο, στο Ρέθυμνο επί τούτου, όπως και ότι ο δήμος δεν δύναται να προχωρήσει σε προσλήψεις.

Ο Γιώργος Αστρινός, φιλοξενεί πια την τέταρτη σκυλίτσα που βρήκε στους δρόμους, εξηγεί ότι πολλές φορές είναι δύσκολο να είναι οι εθελοντές «εκεί» για όλες τις περιπτώσεις και παραινεί στο να κινητοποιηθεί ο δήμος για να έρθει σε συνεργασία με τον πανελλήνιο κτηνιατρικό σύλλογο για να φροντίζονται τα άτυχα ζώα.

Στις προσπάθειες υπέρ των αδέσποτων ζώων στο Ρέθυμνο, συμμετέχει και η Μαριάννα Καλαϊτζιδάκη, αναπληρώτρια καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Κρήτης που αναλύει ότι πια η σχέση με τα ζώα έχει αλλάξει στον προηγμένο κόσμο και η εγκατάλειψή τους προσβάλει τον τόπο, ιδίως στα μάτια των τουριστών, θεωρεί ότι είναι αναγκαία η σχολική επιμόρφωση, ενώ ανέφερε ότι στο εξωτερικό κάθε σχολείο υιοθετεί ένα ζωάκι για να φανεί στην πράξη η σωστή και υπεύθυνη συμπεριφορά.

Ματθαίος Καπετανάκης
Ανεξάρτητος Δημοσιογράφος at | [email protected] |

Κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στην Κοινωνιολογία
Απόφοιτος Δημόσιας Διοίκησης - Δημόσιας Οικονομικής
Μιλάει ΕΛ/FR/EN/DE/ES/IT

Check Also

Από τον αγροτικό σύλλογο Ρεθύμνου στον Γιάννη Κεφαλογιάννη και… τη βουλή – Καταγγελίες για ελλιπή δακοκτονία

Την επιστολή του Αγροτικού Συλλόγου Δήμου Ρεθύμνου αναφορικά με την αναποτελεσματική ολοκλήρωση του προγράμματος καταπολέμησης …

Σχόλια