Αρχική / FreeTime&Virals / Διάλογος σχετικά με τα φεστιβάλ πολιτισμού που αποτελούν διεθνώς μοχλούς τουριστικής ανάπτυξης στο Ρέθυμνο

Διάλογος σχετικά με τα φεστιβάλ πολιτισμού που αποτελούν διεθνώς μοχλούς τουριστικής ανάπτυξης στο Ρέθυμνο

Ιδιαίτερο ήταν το ενδιαφέρον των κάτοικων του Ρεθύμνου στο να παρακολουθήσουν την ομιλία με θέμα: «Φεστιβάλ Πολιτισμού, μνημεία και Πόλη: ένας διάλογος σε εξέλιξη», που πραγματοποιήθηκε την Παρακευή 16 Ιουνίου, στον Ενετικό Ναό του Αγίου Φραγκίσκου.

Ήταν μια συνάντηση που οργανώθηκε από το Ερευνητικό Εργαστήριο Ιστορίας και Θεωρίας της Αρχιτεκτονικής του Πολυτεχνείου Κρήτης με υπεύθυνη την επίκουρη καθηγήτρια Αμαλία Κωτσάκη, σε συνεργασία με τον Δήμο Ρεθύμνης και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ρεθύμνου.

Η ομιλία αυτή αφορούσε τα φεστιβάλ πολιτισμού που αποτελούν διεθνώς μοχλούς τουριστικής ανάπτυξης αλλά και γενικότερης ανάδειξης των πόλεων που τα φιλοξενούν συμβάλλοντας στην αναγνωρισιμότητά τους. Η Κρήτη, ένα νησί με σημαντικό μνημειακό πλούτο αλλά και πολιτιστικό υπόβαθρο αποτελεί ιδανικό πεδίο αξιοποίησης αυτής της πρακτικής.

Βασικός στόχος ήταν η ανάπτυξη διαλόγου πάνω σε αυτό το καίριο θέμα ειδικά για την Κρήτη. Η συνάντηση περιλάμβανε παρουσιάσεις ερευνών που εκπόνησαν οι φοιτητές του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών στην Αρχιτεκτονική Σχολή του Πολυτεχνείου Κρήτης υπό την επίβλεψη της καθηγήτριας Αμαλίας Κωτσάκη, συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με εκπροσώπους φορέων και συζήτηση με το κοινό.

Ιωάννα Καψάλη
Ανεξάρτητη Δημοσιογράφος at | [email protected]

Απόφοιτη Ψηφιακών Μέσων - Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων
Έχει τίτλους γνώσεων στη διακόσμηση και στη γραφιστική
Μιλάει ξένες γλώσσες
Αγαπά τις τέχνες - από το τραγούδι μέχρι τη ζωγραφική

Check Also

Ρέθυμνο: «Την επόμενη φορά θα σε πατήσω» – Οδηγός προς πεζό αντιδήμαρχο στο πεζοδρόμιο

Ματθαίος Καπετανάκης - neakriti.grΠολλά πρέπει να γίνουν για την παιδεία των... ενηλίκων! Αδιαμφισβήτητα το Ρέθυμνο …

Σχόλια

Font Resize