Αρχική / ΕΙΔΗΣΕΙΣ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / Διαδρομές στην Ιστορία της Ευρωπαϊκής Τέχνης στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Ρεθύμνου

Διαδρομές στην Ιστορία της Ευρωπαϊκής Τέχνης στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Ρεθύμνου

Αρχικά οι εκπαιδευόμενοι ήρθαν σε επαφή με τις πιο σημαντικές περιόδους της τέχνης που δημιουργήθηκε στην Ευρώπη από την εποχή των βραχογραφιών έως και τις μέρες μας, καθώς και με τα βασικά χαρακτηριστικά τους, μέσα από την ανάλυση έργων των Γκιότο, Μποτιτσέλι, Ελ Γκρέκο, Καραβάτζιο, Ρέμπραντ, Βελάσκεθ, Ρούμπενς, Γκωγκέν, Ρενουάρ. Σαγκάλ, Πικάσο και άλλων εκφραστών των κυριότερων ρευμάτων τέχνης.

Στη συνέχεια, εν όψει της ημέρας του Αγίου Βαλεντίνου, προβλήθηκαν έργα ζωγραφικής, όπου απεικονίζονταν ζευγάρια σε στιγμές οικειότητας. Ένα από αυτά ήταν το «φιλί του Αυστριακού ζωγράφου Κλιμτ, ίσως το πιο διάσημο φιλί στην ιστορία της τέχνης, μια ελεγεία στην τρυφερότητα και την αγάπη.

Η εκπαιδευόμενη του Β΄ Κύκλου Κακλαμάνου Κωνσταντίνα βρήκε ξεχωριστό τον τρόπο παρουσίασης της ομιλήτριας και θεωρεί ότι την έβαλε σε νέα μονοπάτια σκέψης. Πράγματι, αν θυμηθούμε τα λόγια του ζωγράφου Βαν Γκογκ, η τέχνη είναι τόσο πλούσια που «φτάνει μόνο κανείς να θυμηθεί όλα όσα έχει δει και δεν θα είναι ποτέ κενός από σκέψεις. Δεν θα είναι ποτέ πραγματικά μόνος».

Ευχαριστούμε πολύ τη Δήμητρα Γιαπλέ για την εξαιρετική και εμπεριστατωμένη παρουσίαση που οδήγησε στη δημιουργία ενός αρχικού δεσμού ανάμεσα στους εκπαιδευομένους με το φαινόμενο της Ευρωπαϊκής τέχνης και των καλλιτεχνικών εκφάνσεών της στο πέρασμα των χρόνων.

Η ομιλία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του project «Ελεύθερος Χρόνος και Ποιότητα Ζωής» με υπεύθυνες εκπαιδευτικούς τη διευθύντρια Αντωνίου Ειρήνη και την εκπαιδευτικό Ευαγγελία Τσικέλη.

Η διευθύντρια
Ειρήνη Αντωνίου

Check Also

Η συγκλονιστική ιστορία του Ρεθυμνιώτη παλαιστή, Στέλιου Μυγιάκη – «Έπεφτα στο κρεβάτι, για να μην πονάει η κοιλιά από την πείνα»

fosonline.gr Ο μοναδικός Έλληνας παλαιστής που πήρε χρυσό σε Ολυμπιακούς Αγώνες, μιλά στο ΦΩΣ και …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize