Αρχική / ΕΙΔΗΣΕΙΣ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Travel / Δείτε τις πανέμορφες παραλίες της Κισσάμου που κατέκτησαν Γαλάζια σημαία

Δείτε τις πανέμορφες παραλίες της Κισσάμου που κατέκτησαν Γαλάζια σημαία

Γαλάζιες σημαίες τοποθετήθηκαν σε 4 δημοφιλείς παραλίες του Δήμου Κισσάμου, μεταξύ αυτών και το αγαπημένο σε Κρητικούς και τουρίστες, Ελαφονήσι, η… πολυβραβευμένη ακτή Μαύρος Μώλος, αλλά και 2 παραλίες στα Φαλάσαρνα.

Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 22 Ιουνίου αναρτήθηκε Γαλάζια σημαία στην ακτή Μαύρος Μώλος, η οποία βραβεύεται για πέμπτη συνεχή χρονιά.

Το Σάββατο 23 Ιουνίου αναρτήθηκε Γαλάζια σημαία στην ακτή Παχειά Άμμος 1 και Παχειά Άμμος 2 που βρίσκονται στα Φαλάσαρνα, οι οποίες βραβεύονται για εβδόμη και πέμπτη χρονιά αντιστοίχως.

Ενώ, την Κυριακή 24 Ιουνίου αναρτήθηκε Γαλάζια σημαία στην ακτή Ελαφονήσι οποία βραβεύεται για δεύτερη χρονιά.

Οι ακτές βραβεύονται από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης, η οποία χειρίζεται το διεθνές αυτό πρόγραμμα για τη προστασία των ακτών της Ελλάδας από το 1992.

Στις  τελετές έδωσαν το παρών αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, πρόεδροι τοπικών και πολιτιστικών συλλόγων, επιχειρηματίες της περιοχής και η υπεύθυνη του προγράμματος.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε ο Δήμος Κισσάμου, σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος, Θεόδωρος Σταθάκης, επεσήμανε ότι η: «Γαλάζια Σημαία αποτελεί ένα διεθνές σύμβολο ποιότητας το οποίο απονέμεται από το 1987 σε όσες ακτές πληρούν τις αυστηρές προϋποθέσεις που θέτει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Δεν αρκεί οι ακτές – ανέφερε ο Δήμαρχος Κισσάμου – να διαθέτουν μόνο την επιθυμητή ποιότητα των νερών κολύμβησης αλλά πρέπει να τηρούνται τα συνολικά κριτήρια που αναφέρονται σε καθαριότητα, οργάνωση, πληροφόρηση, ασφάλεια λουομένων και επισκεπτών και προστασία του περιβάλλοντος της ακτής και του παράκτιου χώρου. Ως εκ τούτου είναι ιδιαίτερα σημαντική η βράβευση του Δήμου μας με 4 Γαλάζιες Σημαίες συνιστώντας μια ακόμα αναγνώριση της καθημερινής προσπάθειας που καταβάλλουμε μας στον ευαίσθητο τομέα του περιβάλλοντος με πολλαπλά οφέλη και για τον τουρισμό μας».

 

(Φωτογραφίες από cretanbeaches.com)

Check Also

2η στον κόσμο η Ελλάδα σε παραλίες με «Γαλάζια Σημαία»

eepf.gr Ανακοινώθηκαν από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), Εθνικό Χειριστή του Διεθνούς Προγράμματος …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize