Αρχική / Travel / Χρυσή ή Γαϊδουρονήσι – Ο νοτιότερος παράδεισος της Ευρώπης! – βίντεο και φωτός

Χρυσή ή Γαϊδουρονήσι – Ο νοτιότερος παράδεισος της Ευρώπης! – βίντεο και φωτός

Ένα όμορφο ταξίδι ξεκινάει από την Ιεράπετρα με κατεύθυνση την Χρυσή ή αλλιώς Γαϊδουρονήσι. Το ταξίδι διαρκεί περίπου 1 ώρα γεμάτη θάλασσα και αλμύρα. Ό, τι ακριβώς χρειάζεται κάποιος για να αφήσει τα πάντα πίσω του και να εστιάσει στον προορισμό.

Μόλις φτάσαμε και το μέρος φαίνεται καταπληκτικό, όμως είναι ακόμη η αρχή και δεν έχουμε δει τίποτα μπροστά στον παράδεισο που θα εμφανιστεί σιγά σιγά. Η πρώτη επαφή γίνεται στη θέση «Βουγιού Μάτι» όπου βρίσκεται η προβλήτα που υποδέχεται τα καράβια.

Στη συνέχεια, ακολουθούμε το μονοπάτι που μας οδηγεί στην άλλη πλευρά του νησιού διασχίζοντας τους πανέμορφους κέδρους. Η Χρυσή προστατεύεται από το δίκτυο Natura 2000, ως «περιοχή έντονου φυσικού κάλλους», καθώς επίσης έχει ορισθεί ως καταφύγιο άγριας ζωής. Το νησί φιλοξενεί το μεγαλύτερο φυσικώς σχηματιζόμενο δάσος κέδρου του Λιβάνου στην Ευρώπη. Η πλειοψηφία των δέντρων έχουν μέση ηλικία τα 200 χρόνια και μέσο ύψος τα 7 μέτρα, μερικά δέντρα είναι πάνω από 300 χρονών και έχουν 10 μέτρα ύψος! Η πυκνότητα είναι περίπου 28 δέντρα ανά εκτάριο.

Το νησί φημίζεται για τον μεγάλο αριθμό κοχυλιών σε μικρό μέγεθος που ξεβράζει η θάλασσα στην ακτή και ενώ είναι το χαρακτηριστικό του νησιού, δυστυχώς με την πάροδο του χρόνου και τους εκατοντάδες καθημερινούς επισκέπτες που μαζεύουν κοχύλια για να πάρουν μαζί τους, είναι δύσκολο να βρεθούν τόσα πολλά πια στην παραλία.

Παρ’ όλα αυτά, η υπέροχη χρυσή άμμος συνεχίζει να είναι σαν χάδι, όταν ξαπλώσει ή περπατήσει κάποιος επάνω της και η θάλασσα μοιάζει σαν πισίνα με τα γαλανά νερά πάνω στην άσπρη άμμο.

Από την στιγμή που ο επισκέπτης έλθει στην Χρυσή, μαγνητίζεται από το εξωτικό φυσικό τοπίο που κυριαρχείται από κέδρους, χρυσή άμμο και γαλαζοπράσινα νερά. Δίνει την αίσθηση, ότι μπορεί κάποιος να μείνει για πάντα εκεί και να χαθεί σε πρωτόγονους ρυθμούς. Αυτή είναι η υπέροχη Χρυσή και αξίζει να την επισκεφθεί κάποιος για να ζήσει αυτή τη διαφορετική ομορφιά.

 

 

Ανεξάρτητη Δημοσιογράφος at | [email protected]

Απόφοιτη Ψηφιακών Μέσων - Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων
Έχει τίτλους γνώσεων στη διακόσμηση και στη γραφιστική
Μιλάει ξένες γλώσσες
Αγαπά τις τέχνες - από το τραγούδι μέχρι τη ζωγραφική

Check Also

Η πανέμορφη Χρυσή επιτέλους, άλλαξε όψη!

neakriti.gr Είχε υποσχεθεί στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης και στη Διεύθυνση Δασών, ο Δήμος Ιεράπετρας, ότι …

Σχόλια

Font Resize