Αρχική / ΕΙΔΗΣΕΙΣ / ΕΛΛΑΔΑ / Χοιρινή τηγανιά με πράσο

Χοιρινή τηγανιά με πράσο

Αυτή η χοιρινή τηγανιά με πράσο, έχει τέτοια λαχταριστή μυρωδιά που σε προϊδεάζει κατάλληλα για την απίστευτη γεύση της.

Υλικά Συνταγής

800 γραμμάρια  χοιρινό (από τη σπάλα) κομμένο σε μπουκιές

1 κουταλάκι γλυκού μπούκοβο

1 κουταλάκι σούπας πάπρικα γλυκιά

1 μεγάλο πράσο (το άσπρο μέρος) ψιλοκομμένο

1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1/3 φλιτζάνι ελαιόλαδο

1 φλιτζάνι κόκκινο ξηρό κρασί

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Ξεκινάμε την κρασάτη χοιρινή τηγανιά με πράσο, βάζοντας πρώτα σε ένα μπολ το κρέας. Το πασπαλίζουμε με το μπούκοβο, την πάπρικα και το αλατοπίπερο. Τα ανακατεύουμε καλά. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι και ροδίζουμε γύρω γύρω το χοιρινό για 10 λεπτά.

Βγάζουμε και αφήνουμε σε μια πιατέλα το ροδισμένο κρέας για τη χοιρινή τηγανιά.

Ρίχνουμε στο ίδιο λάδι το κρεμμύδι και το πράσο και τα αφήνουμε να μαραθούν για 2-3 λεπτά.

Ξαναβάζουμε το χοιρινό κρέας στη φωτιά και προσθέτουμε το κρασί. Σκεπάζουμε το τηγάνι και αφήνουμε να μαγειρεύτεί καλά το κρέας, να μαλακώσει καλά και να πιει όλα τα υγρά του και να μείνει με το λάδι του.

Check Also

Ρεβιθοκεφτέδες με μυρωδικά και μπαχάρια

icookgreek.com Ρεβιθοκεφτέδες με μυρωδικά και μπαχάρια. Συνταγή για ρεβιθοκεφτέδες χωρίς πατάτα. Υλικά  2 1/2 φλιτζάνια …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize