Αρχική / ΕΙΔΗΣΕΙΣ / ΕΛΛΑΔΑ / Χοιρινές μπριζόλες σε μαρινάδα λιαστής ντομάτας

Χοιρινές μπριζόλες σε μαρινάδα λιαστής ντομάτας

Μπορείτε στις μπριζόλες να μη βάλετε τα κλασικά υλικά όπως λεμόνι αλλά να εμπλουτίσετε το πιάτο σας με λιαστή ντομάτα, κουκουνάρι και κόκκινο κρασί. Ένας συνδυασμός που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι!

Υλικά

2 μπριζόλες χοιρινές

Πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

 

Για τη μαρινάδα

1 μερίδα Κnorr «Σπιτικός» Ζωμός Βοδινού

100 γραμμάρια λιαστές τομάτες σε ελαιόλαδο, στραγγισμένες

1 κουταλιά σούπας κουκουνάρι

3 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο Άλτις

1 σκελίδα σκόρδου, λιωμένη

½ φλιτζάνι κρασί κόκκινο (προαιρετικά)

2 κουταλιές σούπας φρέσκος βασιλικός, ψιλοκομμένος

Εκτέλεση

Βάζουμε τις μπριζόλες σε ένα ευρύχωρο και βαθύ μπολ και τις αφήνουμε στην άκρη.

Πολτοποιούμε στο μπλέντερ τη μερίδα του ζωμού, τις λιαστές τομάτες, το κουκουνάρι, το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το κρασί και τον βασιλικό.

Αλείφουμε τις μπριζόλες με τη μαρινάδα και σκεπάζουμε το σκεύος με μεμβράνη. Αφήνουμε τις μπριζόλες να μαριναριστούν για 1-2 ώρες ή για 1 ολόκληρο βράδυ στο ψυγείο.

Βγάζουμε τις μπριζόλες από το ψυγείο και τις στραγγίζουμε ελαφρά από τη μαρινάδα.

Προθερμαίνουμε μια ψησταριά ή ζεσταίνουμε πολύ καλά ένα σχαροτήγανο και ψήνουμε τις μπριζόλες για 5΄-7΄, από κάθε πλευρά.

Tip! Προαιρετικά, αλατοπιπερώνουμε πολύ ελαφρά τις μπριζόλες πριν τις ψήσουμε. To ιδανικό συνοδευτικό για τις ψητές χοιρινές μπριζόλες είναι μία δροσερή σαλάτα με ανάμεικτα λαχανικά, όπως για παράδειγμα αγγούρι ψιλοκομμένο, πιπεριές και καρότα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize