Breaking News
Αρχική / ΕΙΔΗΣΕΙΣ / ΕΛΛΑΔΑ / Χοιρινές μπριζόλες με ψητά λαχανικά, ταλαγάνι και κους κους

Χοιρινές μπριζόλες με ψητά λαχανικά, ταλαγάνι και κους κους

Χοιρινές μπριζόλες με ψητά λαχανικά, ταλαγάνι σχάρας και μαγικό κους κούς. Μια ολοκληρωμένη πρόταση που αρέσει σε όλους.

 

ΥΛΙΚΑ

1/3 φλυτζάνι βαλσαμικό ξίδι

1/3 φλυτζάνι ελαιόλαδο

από 1 κλαδάκι δεντρολίβανο και θυμάρι

ρίγανη

6 χοιρινά λεπτοκομμενα μπριζολάκια λαιμού

ανθός αλατιού

ανάμεικτα πιπέρια

6 φέτες ταλαγάνι

 

 

Για τα ψητά λαχανικά

πολύχρωμες πιπεριές

φινόκιο

κρεμμύδι

ραντίτσιο

ελαιόλαδο

κρέμα βαλσαμικό

 

 

Για το μαγικό κους κους

1 ½ φλυτζάνι αυθεντικό κους κους (όχι ζυμαρικό)

2 ζουμερά πορτοκάλια

1/4 φλυτζάνι βαλσαμικό ξίδι

1/3 φλυτζάνι ελαιόλαδο

1 ματσάκι δυόσμο και μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 αγγούρι με τη φλούδα

1 ώριμο αβοκάντο σε καρεδάκια

1 ώριμο μάνγκο ψιλοκομμένο

1 ρόδι καθαρισμένο

3-4 κουταλιές της σούπας αμυγδαλοψυχα λευκή

λίγο αλατι

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τις χοιρινές μπριζόλες με ψητά λαχανικά φτιάχνουμε πρώτα τη μαρινάδα. Βάζουμε σε μπολ το βαλσαμικό ξύδι, το ελαιόλαδο, τα φρέσκα μυρωδικά και αλατοπίπερο. Τα ανακατεύουμε. Κρατάμε 2 κ.σ. μαρινάδα για τα ψητά λαχανικά. Σε σακούλα τροφίμων βάζουμε τα μπριζολάκια, τα περιχύνουμε με την μαρινάδα και τα κουνάμε να πάει παντού. Κλείνουμε τη σακούλα και αφήνουμε στο ψυγείο 1 ώρα.

Ζεσταίνουμε την γκριλιέρα και ψήνουμε τα μπριζολάκια για 5′ από την κάθε πλευρά.

Κόβουμε τις πιπεριές σε 2 κομμάτια, το φινόκιο και το κρεμμύδι σε χοντρές φέτες και το ραντίτσιο σε φύλλα. Τα αλείφουμε με τη μαρινάδα που έχουμε κρατήσει. Τα ψήνουμε σε γκριλιέρα να μαλακώνουν. Τα στήνουμε εναλλάξ σε πιατέλα.

Κόβουμε σε φέτες το ταλαγάνι και το ψήνουμε στη γκριλιέρα για λίγα λεπτά. Το βάζουμε πάνω στα ψητά λαχανικά και περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο και κρέμα βαλσαμικό.

Για το μαγικό κους κους

Βάζουμε το κους κους σε μπολ, προσθέτουμε το αγγούρι ψιλοκομμένο, το ρόδι, το αβοκάντο και το μανγκο σε καρεδάκια, τα μυρωδικά και το αμύγδαλο και περιχύνουμε με το πορτοκαλί, το ελαιόλαδο και το βαλσαμικό ξύδι. Αλατίζουμε και ανακατεύουμε. Σκεπάζουμε και αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα να ρουφήξει το κους κους υγρασία από όλα τα υλικά. Πριν σερβίρουμε ανακατεύουμε να αφρατέψει.

 

Check Also

Κρασάτες μπριζόλες με λαχανικά στο φούρνο

www.argiro.gr Εύκολα, γρήγορα και οικονομικά έχετε στο τραπέζι σας αυτές τις ζουμερές και αρωματισμένες από …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize