Breaking News
Αρχική / ΕΙΔΗΣΕΙΣ / ΕΛΛΑΔΑ / Χοιρινές μπριζόλες λεμονάτες με πατάτες στον φούρνο

Χοιρινές μπριζόλες λεμονάτες με πατάτες στον φούρνο

Οι μπριζόλες του Άκη είναι εύκολες γρήγορες και νόστιμες !!

Συστατικά

100 γραμμάρια ελαιόλαδο

2 κύβοι ζωμό κοτόπουλο

1-2 κουτάλια σούπας μουστάρδα

ξύσμα και χυμό από 2-3 λεμόνια

1-2 σκελίδες σκόρδο

1-2 κουταλιές σούπας μέλι

1,5 κιλό χοιρινές μπριζόλες λαιμού ή σπαλομπριζόλες (4 μπριζόλες)

6 μέτριες πατάτες καθαρισμένες

1 κουταλάκι γλυκού ξερή ρίγανη ή 4-5 κουτάλια σούπας φρέσκια ψιλοκομμένη

200 ml ζεστό νερό

πιπέρι

θυμάρι

ρίγανη

Μέθοδος Εκτέλεσης

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190° C στον αέρα.

Σε ένα μούλτι ή σε ένα γουδί ρίχνουμε το ελαιόλαδο, τους κύβους, τη μουστάρδα, το ξύσμα και τον χυμό από 2 λεμόνια, το σκόρδο, το μέλι και χτυπάμε για λίγο μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Ρίχνουμε τη μαρινάδα-σάλτσα μας μέσα σε ένα μεγάλο ταψί.

Κόβουμε τις πατάτες σε κομμάτια και τις βάζουμε μέσα στο ταψί.

Σε ένα ξύλο κοπής, προετοιμάζουμε τις μπριζόλες μας.

Στις μπριζόλες μας από την εξωτερική μεριά του κεντρικού κοκάλου υπάρχει συνήθως ένα παχύ στρώμα λίπους. Για να μπορεί να ψηθεί σωστά αλλά και για να πάρει όμορφο σχήμα η μπριζόλα μας ένα καλό tip είναι να κάνουμε τομές στο κομμάτι αυτό κάθετες προς το κεντρικό κόκαλο.

Γυρνάμε τη μπριζόλα κάθετα (όρθια) πάνω στο ξύλο κοπής και με ένα κοφτερό μαχαίρι κάνουμε τομές πλάτους 1 εκ. στο λίπος μέχρι να φτάσουμε το κεντρικό κόκαλο. Με το ψήσιμο μαζεύει το λίπος και φαίνεται σαν στη μπριζόλα μας να έχουν γίνει πολεμίστρες.

Προσθέτουμε και τις μπριζόλες στο ταψί μαζί με τη ρίγανη, το θυμάρι, το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.

Φροντίζουμε η πλευρά του λίπους να ακουμπάει περιμετρικά το ταψί, για να ψηθεί και να γίνει τραγανό.

Εάν έχουμε χρόνο, καλό είναι να τις αφήσουμε για 12 ώρες να μαριναριστούν μέσα στο ψυγείο σκεπάζοντάς τες με αλουμινόχαρτο.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε το νερό, σκεπάζουμε καλά με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στον φούρνο για 1 ώρα.

Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο, ανακατεύουμε τις πατάτες και τις μπριζόλες μία φορά και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλη μισή ώρα με εξήντα λεπτά μέχρι να εξατμιστεί το περισσότερο νερό, να μείνει το φαγητό με τη λεμονάτη σάλτσα του και να πάρει καλό χρώμα το κρέας.

Σερβίρουμε τις μπριζόλες με τις πατάτες, λίγα μυρωδικά και μπόλικο ζουμάκι.

Check Also

Καλαμαράκια τηγανητά και τα μυστικά τους

www.argiro.gr Τα πιο τέλεια, τα πιο τραγανά τα καλύτερα τηγανητά καλαμαράκια είναι αυτά. Διαβάστε προσεκτικά …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize