Αρχική / ΕΙΔΗΣΕΙΣ / ΚΡΗΤΗ / ΡΕΘΥΜΝΟ / Χείμαρροι, δρόμοι- λίμνες και απεγκλωβισμός στα Σφακιά μέχρι τα όρια του Δήμου Αγίου Βασιλείου

Χείμαρροι, δρόμοι- λίμνες και απεγκλωβισμός στα Σφακιά μέχρι τα όρια του Δήμου Αγίου Βασιλείου

Πρωτοφανείς καταστροφές προκάλεσαν οι χθεσινές καταρρακτώδεις βροχές στον οικισμό Βουβάς των Σφακίων.

Σπίτια έγιναν ένα με τη λάσπη. Οι ουρανοί άνοιξαν και ο ορμητικός χείμαρρος από τις βουνοκορφές των Σφακίων κατέληξε στο χωριό Βουβάς παρασύροντας τα πάντα στο πέρασμα του.

Μια ηλικιωμένη, κάτοικος του οικισμού κινδύνευσε να πνιγεί μέσα στο ίδιο της το σπίτι.

Ενώ μία ακόμη γυναίκα απομακρύνθηκε άρον άρον από το σπίτι της όταν αυτό παραδόθηκε στη μανία των καιρικών φαινομένων.

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα άρχισαν να εκδηλώνονται το μεσημέρι της Τετάρτης και μέσα σε λίγες ώρες προκάλεσαν ανυπολόγιστες καταστροφές.

Στον οικισμό Νομικιανά των Σφακίων , κάτοικοι προσπαθούσαν  με δικά τους μέσα να καθαρίσουν τα σπίτια τους από τη λάσπη.

Μηχανήματα του δήμου Σφακίων επιχειρούν να αποκαταστήσουν τις ζημιές στο επαρχιακό οδικό δίκτυο. Στην περιοχή έφτασε το πρωί κλιμάκιο της αντιπεριφέρειας Χανίων για να επιθεωρήσει τις ζημιές.

Ο δήμαρχος Σφακίων ζητά να κηρυχθεί η περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ενώ από νωρίς σήμερα το πρωί οι τεχνικές υπηρεσίες του δήμου και της αντιπεριφέρειας επιχειρούν να αποκαταστήσουν τα σοβαρά προβλήματα στο επαρχιακό οδικό δίκτυο των Σφακίων.

Ο κίνδυνος παραμένει

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα υποχώρησαν σήμερα ωστόσο ο κίνδυνος νέων κατολισθήσεων στο επαρχιακό δίκτυο των Σφακίων παραμένει.

Σύμφωνα με το δήμαρχο Σφακίων Γιάννη Ζερβό που μίλησε στο neakriti.gr «χθες έκλεισε το επαρχιακό δίκτυο λόγω χωμάτινου όγκου για για 2-3 ώρες. Στη συνέχεια έγινε μια πρόχειρη διάνοιξη και χρειάστηκε να απομακρυνθούν φερτά υλικά.

Σε πολλά σημεία του οδικού δικτύου έχουν συγκεντρωθεί φερτά υλικά, χρειάζεται προσοχή και έχουν υποστεί φθορές αγροτικοί δρόμοι. Υπάρχει ακόμη δυσκολία στην προσβασιμότητα. Δεν μπορεί να γίνει αποτίμηση ζημιών και μας έχουν ήδη αναφέρει ότι υπάρχουν απώλειες σε ζωικό κεφάλαιο από φερτά υλικά (πέτρες, λάσπη) που έφτασαν στα ποιμνιοστάσια».

Ρεπορτάζ: Βίκυ Παπαδογιαννάκη – Φιλία Σαρίδακη

Ιωάννα Καψάλη
Ανεξάρτητη Δημοσιογράφος at | [email protected]

Απόφοιτη Ψηφιακών Μέσων - Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων
Έχει τίτλους γνώσεων στη διακόσμηση και στη γραφιστική
Μιλάει ξένες γλώσσες
Αγαπά τις τέχνες - από το τραγούδι μέχρι τη ζωγραφική

Check Also

Η πραγματική ιστορία πίσω από το πεντοζάλι – Οι κρυφοί συμβολισμοί και η «παραγγελιά» του Δασκαλογιάννη

zarpanews.gr Υπάρχει μια μαντινάδα η οποία λέει πως: «Όποιος δεν ξέρει και του πουν, με …

Σχόλια

Font Resize