Αρχική / ΕΙΔΗΣΕΙΣ / FreeTime / Χανιά: Καντάδα στα στενά της Παλιάς Πόλης από μικρούς και μεγάλους

Χανιά: Καντάδα στα στενά της Παλιάς Πόλης από μικρούς και μεγάλους

Για 4η χρονιά συνεχόμενη χρονιά, πραγματοποιήθηκε και φέτος η «Καντάδα» στην Παλιά Πόλη των Χανίων. Μελωδίες, τραγούδια, λύρες λαούτα και βιολιά αντύχησαν σε όλη την πόλη.

Μικροί και μεγάλοι μουσικοί ένωσαν τις φωνές τους και με αφετηρία την Αγορά έκαναν τη βόλτα τους στα στενά της πόλης και κατέληξαν στο Παλιό Λιμάνι Χανίων.

«Ξεκίνησε κάτι τελείως αυθόρμητο και πήρε μεγάλες διαστάσεις, κάθε χρόνο συμμετέχουν όλο και περισσότεροι.»Μπερδέυονται» οι μικροί μουσικοί από τα σχολεία και τις σχολές με τους μεγάλους, ήδη φτασμένους μουσικούς και ο ένας μεταδίδει γνώση στον άλλο.

Ο κόσμος έρχεται για να περάσει καλά, για να γνωρίσει κόσμο καθώς στα τέσσερα χρόνια έχουν δημιουργηθεί παρέες μέσω της καντάδας» είπε στο zarpanews.gr η Ελένη Καρμπαδάκη, μέλος της οργανωτικής της Καντάδας.

Στην ιδιαίτερη αυτή η εκδήλωση, συμμετέχουν μαθητές των Μουσικών σχολείων Χανίων, μέλη του παραδοσιακού μουσικού συλλόγου «Χαρίλαος» από τον Αποκόρωνα, μουσικοί από το Καστέλλι, την Κίσσαμο και από κάθε γωνιά του Νομού.

Ο κόσμος στην παλιά πόλη συμμετείχε ενεργά, χειροκροτώντας και απαθανατίζοντας τις στιγμές ενώ σε διάφορα σημεία έστηναν επι τόπου το χορό.

«Το πατροπαράδοτο δρώμενο κάθε χρόνο έχει περισσότερη απήχηση και ο κόσμος το ζητάει. Σαν χορηγοί, εμείς φροντίζουμε να προσφέρουμε κάθε χρόνο τα απαραίτητα για το κέρασμα στους μουσικούς, τσικουδιά ρακόμελο και λικέρ. Ευχόμαστε να γίνει θεσμός και να πραγματοποιείται κάθε χρόνο.» δήλωσε για την εκδήλωση ο Νίκος Νικολιουδάκης, ιδιοκτήτης Οινοποιείου-Ποτοποιείου

Δείτε μερικά στιγμιότυπα από την ξεχωριστή εκδήλωση:

Καντάδες στα στενά της Παλιάς Πόλης των Χανίων

Watch this video on YouTube.
Καντάδες στα στενά της Παλιάς Πόλης των Χανίων

Watch this video on YouTube.
Καντάδες στα στενά της Παλιάς Πόλης των Χανίων

Watch this video on YouTube.

Check Also

Ρέθυμνο – Διακοπή νερού στο κέντρο της πόλης – Ανακοίνωση της ΔΕΥΑΡ

deyar.eu Για διακοπή στην υδροδότηση προειδοποιεί η ΔΕΥΑΡ στο Ρέθυμνο. Η ανακοίνωση της ΔΕΥΑ Ρεθύμνου: ΟΔΟΣ …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize