Χανιά – Δείτε το “εξαιρετικής” ποιότητας νερό που πίνουν στις Βουκολιές – Τι λέει ο Δήμος

Κάθε χρόνο με τις πρώτες βροχές η ίδια ιστορία στις Βουκολιές του δήμου Πλατανιά.

Το νερό ύδρευσης στην ευρύτερη περιοχή μόνο πόσιμο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί, όπως καταγγέλλουν κάτοικοι των Βουκολιών και φαίνεται και στις φωτογραφίες που έστειλαν αναγνώστες στο zarpanews.gr.

Το πρόβλημα προκύπτει από το ότι με το νερό κατεβαίνει και λάσπη με την βροχή, χωρίς να υπάρχει η δυνατότητα καθαρισμού τουλάχιστον μέχρι και σήμερα με τις γνωστές συνέπειες, δηλαδή φθάνει στις βρύσες των καταναλωτών με αυτή την εικόνα.

Το προηγούμενο διάστημα έγιναν προσπάθειες από την πλευρά του δήμου Πλατανιά με παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος, που όμως διακόπηκαν εξαιτίας των καταστροφών των προηγούμενο Φεβρουάριο.

Παρόλα αυτά, από τον Φεβρουάριο μέχρι και σήμερα, όπως προφανώς και όλα τα προηγούμενα χρόνια δεν υπήρξε η απαιτούμενη μέριμνα, για να βρεθεί κάποια λύση.

Έτσι εν έτη 2019 σε περιοχές με απόσταση μικρότερη από 30 χιλιόμετρα από τα Χανιά, παρατηρείται το φαινόμενο, με την πρώτη βροχή να μην υπάρχει πόσιμο νερό.

Δεν μπορούμε λοιπόν να μην μπούμε τον πειρασμό να αναρωτηθούμε:

Θα συνέβαινε κάτι ανάλογο σε μια τουριστική περιοχή του ίδιου δήμου;

Πως είπατε;;;

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Πλατανιά κ. Γιάννης Μαλάνδρακης είπε επικοινωνόντας με το zarpanews.gr, πως το πρόβλημα υφίσταται, και θα λυθεί οριστικά με την ολοκλήρωση του έργου της νέας υδρομάστευσης με διυλιστήριο που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Πρόκειται για έργο με χρηματοδότηση 2.800.000 ευρώ από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ και το οποίο εκτός απροόπτου θα ολοκληρωθεί σε ένα χρόνο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize