Breaking News
Αρχική / ΕΙΔΗΣΕΙΣ / ΕΛΛΑΔΑ / ΧΑ – Βουτιά 27% στις τράπεζες μετά τα εξάμηνα

ΧΑ – Βουτιά 27% στις τράπεζες μετά τα εξάμηνα

Τεράστιες οι απώλειες του τραπεζικού κλάδου στις συνεδριάσεις που ακολούθησαν την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων. Σε χαμηλά 17 μηνών βρέθηκε ο Γενικός Δείκτης. Ποια blue chips παρέσυρε η πτώση και πώς διαμορφώνεται τώρα η τεχνική εικόνα.

Επί «ολισθηρού εδάφους» φαίνεται ότι κινούνται οι βασικοί δείκτες του Ελληνικού Χρηματιστηρίου και με «βαρίδι» τις Δεικτοβαρείς Τραπεζικές μετοχές, αναζητούν, εις μάτην, στηρίξεις, σε όλο και χαμηλότερα επίπεδα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η σημερινή, νέα επίδειξη ισχύος από πλευράς πωλητών, συντελέστηκε με μικτή την εικόνα στα Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια και χωρίς να λαμβάνεται υπ΄ όψιν η νέα αποκλιμάκωση στις αποδόσεις των Ελληνικών Κρατικών ομολόγων, με την απόδοση του 10ετους να υποχωρεί χαμηλότερα του 4% (στο 3,99% την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές).

Τα παραπάνω αναφέρονται προκειμένου να αναδειχθεί η σημασία της συνεχιζόμενης πίεσης στα Τραπεζικά «χαρτιά» και η οποία, χωρίς αμφιβολία, προέρχεται από Ξένα Χαρτοφυλάκια που συνεχίζουν να μειώνουν επιθετικά θέσεις, πιθανότατα γιατί ξέρουν κάτι παραπάνω, το οποίο η υπόλοιπη Αγορά θα πληροφορηθεί με την γνωστή χρονοκαθυστέρηση (!)

Είναι περισσότερο από πασιφανές, ότι η πίεση των τελευταίων ημερών, κινείται ανεξάρτητα με την εικόνα των Ευρωπαϊκών Αγορών, αλλά και με την πορεία των αποδόσεων στην Αγορά ομολόγων και είναι αμφίβολο αν για τις επιθετικές πωλήσεις των Ξένων είναι μοναδική αιτία τα αποτελέσματα εξαμήνου και η «στενή θύρα εξόδου» του Χ.Α., που δυσκολεύει το «έργο» όσων έχουν αποφασίσει να μειώσουν, ή και να μηδενίσουν θέσεις, παρατείνοντας την «ταλαιπωρία» των αποτιμήσεων.

Εννοείται ότι ο Τραπεζοκεντρικός χαρακτήρας του Ελληνικού Χρηματιστηρίου δεν αφήνει ανεπηρέαστο και το υπόλοιπο ταμπλώ, ενώ το ελάχιστο «rotation» στο οποίο επιδίδονται οι λίγοι αγοραστές, απλά αποτρέπει τα χειρότερα.

Στα αξιοσημείωτα και η αυξητική τάση του τζίρου, κατά τις τελευταίες πτωτικές συνεδριάσεις (σήμερα, ο υψηλότερος των τελευταίων έξι συνεδριάσεων, έστω και με τις σημαντικές βοήθειες από τα «πακέτα»), ακόμα μία ένδειξη «συνωστισμού» για όσους μειώνουν επιθετικά θέσεις και οι οποίοι «αβαντάρονται» από τους ημερήσιους traders που παίρνουν αγοραστικές θέσεις και αλλάζουν «στρατόπεδο» μέσα στην μέρα, αν δεν τους βγει το απόλυτα βραχυχρόνιο «στοίχημα» της ανοδικής αντίδρασης, έστω και τεχνικού χαρακτήρα.

Για τους «λάτρεις» των στατιστικών, στις τρεις συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 3,72% και ο κλαδικός δείκτης των Τραπεζών απώλειες 15,18%.

Από τις 29/8, όταν και ξεκίνησε το εν εξελίξει πτωτικό κύμα, ο Γενικός Δείκτης σημειώνει απώλειες 8,63% και ο Τραπεζικός δείκτης απώλειες 27,04%.

Το σημερινό κλείσιμο του Γενικού Δείκτη σηματοδοτεί νέα χαμηλά 17 μηνών, με το αμέσως χαμηλότερο κλείσιμο να έχει σημειωθεί στις 21/4/2017 (671,57 μονάδες), ενώ ο κλαδικός δείκτης των Τραπεζών υποχωρεί σε χαμηλά 31 μηνών, με το αμέσως χαμηλότερο κλείσιμο να έχει σημειωθεί στις 25/2/2016 (550,6 μονάδες).

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την σημερινή συνεδρίαση, ο Τραπεζικός δείκτης ξεκίνησε με διαθέσεις ανοδικής αντίδρασης, αναρριχόμενος μέχρι τις 613,67 μονάδες (+1,96%), για να ακολουθήσει σταθερή πλαγιοκαθοδική κίνηση μέχρι τις 552,59 (-8,19%). Στις 17.00 βρέθηκε στις 562,65 (-6,52%) και μέσω των τελικών δημοπρασιών, ολοκλήρωσε την συνεδρίαση στις 561,85 μονάδες, με ημερήσιες απώλειες 6,65%.

Η τεχνική εικόνα δείχνει το απόλυτο χάος, καθώς η απώλεια των 604 μονάδων, κάτι για το οποίο ειδοποίησε στο χθεσινό σχόλιο η στήλη, έχει ανοίξει την «καταπακτή», προς τις 560 – 550 και 510 μονάδες. Στις 671 μονάδες, το ημερήσιο «stop short».

Για τις επιμέρους, Δεικτοβαρείς, Τραπεζικές μετοχές και σύμφωνα με το τμήμα ανάλυσης της Fast Finance,οι επόμενες στηρίξεις εντοπίζονται:

Για την Alpha Bank ΑΛΦΑ 0,00% (-6,91%) στα 1,17 και 1,05 ευρώ, για την Εθνική (-5,89%) στα 1,70 και 1,50 ευρώ, για την Eurobank (-7,03% και κλείσιμο στο χαμηλό ημέρας) στα 0,535 και 0,495 ευρώ και για την Πειραιώς (-6,47%) στα 1,863, 1,80 και 1,70 – 1,60 ευρώ.

Μένοντας στον Τραπεζικό κλάδο, στα 5,2 δισ. ευρώ έως και την Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2018 μείωσε το ανώτατο όριο παροχής έκτακτης ενίσχυσης σε ρευστότητα (ELA) το Διοικητικό Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, μετά από αίτημα της Τράπεζας της Ελλάδας.

Εν τω μεταξύ και σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Χρ. Κίτσιου, «μικραίνουν τα οφέλη από τις εθελουσίες, για τις Τράπεζες. Θα ξοδέψουν 280 εκατ. φέτος, για κίνητρα πρόωρης αποχώρησης, με την ετήσια εξοικονόμηση να μην ξεπερνά τα 110 εκατ. Πίεση για περαιτέρω περικοπές δικτύου και προσωπικού δημιουργεί η δυσκολία βελτίωσης οργανικών εσόδων».

Οι πρωινές εκτιμήσεις των αναλυτών

«Στη σημερινή συνεδρίαση τα βλέμματα στρέφονται στο Μάριο Ντράγκι, σε σχέση με τις ανακοινώσεις στις οποίες θα προβεί, με το ενδεχόμενο της παράτασης του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης να είναι πιθανό ενόψει των νέων δεδομένων στην Παγκόσμια Οικονομία. Είναι επομένως ανοικτό σε όλα τα ενδεχόμενα το πρόσημο της συνεδρίασης» εκτιμούσε η Κύκλος ΑΧΕΠΕΥ.

«Ό Τραπεζικός δείκτης κρατά καθηλωμένο τον Γενικό Δείκτη του Ελληνικού Χρηματιστηρίου, ενώ και η τελευταία υποχώρηση της απόδοσης του 10ετους δεν ευνόησε ιδιαίτερα. Αξιολογούμε τα αποτελέσματα που ανακοινώνονται και τοποθετούμαστε επιλεκτικά και σταδιακά, με γνώμονα τα θεμελιώδη μεγέθη των εισηγμένων, καθώς αυτά είναι που θα υπερισχύσουν στο τέλος της ημέρας. Φυσικά δεν αγνοούμε το διεθνές περιβάλλον» τόνιζε η Merit Sec.

Επιστρέφοντας στα της σημερινής συνεδρίασης, «red alert» έχει χτυπήσει στις περισσότερες χρηματιστηριακές, καθώς οι κινήσεις «stop loss», αλλά και τα «margin calls» δημιουργούν συνθήκες αυτοτροφοδοτούμενης πτώσης, με τους παράγοντες της Αγοράς να επισημαίνουν πως «αν και οι Τραπεζικοί τίτλοι έχουν βρεθεί σε υπερπουλημένα επίπεδα, αδυνατούν να αντιδράσουν και η όποια αντίδραση εκλαμβάνεται ως ευκαιρία για πωλήσεις σε σχετικά καλύτερες τιμές».

Μεταφερόμενοι στον μη Τραπεζικό 25αρη, χωρίς τέλος δείχνει και το «σφυροκόπημα» στον τίτλο της ΔΕΗ(-2,24%) που δείχνει να ακολουθεί με απίστευτη ευκολία τον «κατηφορικό δρόμο» των Τραπεζών.

Το ημερήσιο «stop short» κατέβηκε στα 1,6110 ευρώ και η αμέσως επόμενη αντίσταση στα αντιστάσεις στα 1,688 ευρώ. Όσο ο τίτλος παραμένει χαμηλότερα των 1,50 ευρώ, οι μειώσεις θέσεων θα συνεχίσουν να έχουν επιθετικό χαρακτήρα.

Διόρθωσε μετά το σημερινό ανοδικό ξεκίνημα μέχρι τα 5,70 ευρώ (+2,70%) και τις τρεις συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις, που είχαν προηγηθεί, ο τίτλος της Fourlis (-1,80%), αν και «αναδύθηκε» αισθητά από τα χαμηλά ημέρας των 5,31 ευρώ (-4,32%).

Στα 5,21 ευρώ, το ημερήσιο «stop long», με την επόμενη σημαντική αντίσταση να εντοπίζεται στα 5,95 ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τις μετοχές του FTSE25 που διασώθηκαν με θετικό πρόσημο, δεν υπήρξε τίτλος που να σημειώσει ημερήσια κέρδη μεγαλύτερα του 1% (ΕΕΕ +0,84%, ΜΟΗ +0,74%, ΜΠΕΛΑ +0,16%, ΜΥΤΙΛ +0,71%, ΤΕΝΕΡΓ +0,16%, ΤΙΤΚ +0,25%).

«Κατηφορίζοντας» σε κεφαλαιοποιήσεις, προσπάθησε να «ρεφάρει» το χθεσινό -10,13% και το προχθεσινό -7,93%, σήμερα η Σελόντα (+5,63%), αλλάζει πρόσημα σε «επιτόπιο βηματισμό» ο Νηρέας (+1,64%), δύο ανοδικές και μία αμετάβλητη, στις τελευταίες τρεις συνεδριάσεις για την BriQ (+2,17%), ενώ η Autohellas (+0,92%) συμπλήρωσε και δεύτερη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση, βοηθούντων και το αποτελεσμάτων εξαμήνου.

Επιμένει πλαγιοκαθοδικά η Τρ. Αττικής (-5,22%), τρίτη συνεχόμενη πτωτική συνεδρίαση για ΑΝΕΚ (-3,36%), Ιντρακάτ (-5,76%) και ΕΛΧΑ (-5,26%), ενώ έξι συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις συμπλήρωσε η Intralot (-10,71%).

Δεν δείχνει να σταματάει η επιδείνωση της τεχνικής εικόνας για τους βασικούς δείκτες του Χ.Α.

Στην περίπτωση του Γενικού Δείκτη και σύμφωνα με τα βραχυπρόθεσμα διαγράμματα, σημεία – κλειδιά είναι οι 716 (απλός ΚΜΟ 200 εβδομάδων) και 738 μονάδες. Μόνο με την επιβεβαιωμένη ανοδική διαφυγή, θα ακυρωθεί, ή θα αναβληθεί το σενάριο που θέλει να μπαίνουν σε δοκιμασία οι 660 μονάδες. Πρώτη ασθενής αντίσταση στις 693 μονάδες. Κλείσιμο χαμηλότερα των 660 μονάδων, ανοίγει την «καταπακτή» για κίνηση προς τις 612 – 608 μονάδες. Στις 710 μονάδες κατέβηκε το ημερήσιο «stop short».

Στον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης (-1,39%), για να ανησυχήσουν οι «short», πρέπει να βρει κλεισίματα υψηλότερα των 1860 – 1870 και ακόμα καλύτερα, υψηλότερα των 1908 μονάδων. Η παραμονή του εν λόγω δείκτη χαμηλότερα της ζώνης 1817 – 1808, δημιουργεί όλες τις τεχνικές προϋποθέσεις για υποχώρηση προς τις επόμενες στηρίξεις στις 1782, 1768 και 1730 μονάδες. Στις 1860 μονάδες κατέβηκε το ημερήσιο σήμα επανατοποθετήσεων.

Τι σχολιάζουν οι αναλυτές της αγοράς

«Στο ίδιο έργο θεατές, οι Εμπλεκόμενοι στο Ελληνικό Χρηματιστήριο, με συνεχές σφυροκόπημα πωλήσεων από Ξένους Θεσμικούς Επενδυτές, παρά την καλή εικόνα των Διεθνών Αγορών την τρέχουσα εβδομάδα, με βασικότερα αίτια:

Τα μέτρια αποτελέσματα εξαμήνου που ανακοίνωσαν οι Τράπεζες, τις καθυστερήσεις στην διαχείριση των ‘κόκκινων’ δανείων, την φημολογία για νέες αναγκαίες αυξήσεις κεφαλαίων, αλλά και την αργή ανάκαμψη της Ελληνικής Οικονομίας, που δεν δημιουργεί μεγάλες προσδοκίες για γρήγορη ανάκαμψη των μεγεθών τους» επισημαίνει ο Λουκάς Παπαϊωάννου.

Παρά το ότι σήμερα ανακοινώθηκε και νέα μείωση του ELA από την Κεντρική Τράπεζα, οι Αγορές αγνόησαν παντελώς το γεγονός και αρχίζουμε να υποψιαζόμαστε ότι η πλήρης απεξάρτηση των Τραπεζών από την ΕΚΤ, μπορεί να δημιουργεί ανασφάλεια σε Θεσμικούς Επενδυτές κρίνοντας από το αποτέλεσμα…

Οι κεφαλαιοποιήσεις των Τραπεζών αθροιστικά ανέρχονται μόλις σε 5,7 δισ., δηλαδή το ½ περίπου της κεφαλαιοποίησης της ΕΕΕ και λίγο πάνω από την κεφαλαιοποίηση του ΟΤΕ.

Οι «αχτίδες φωτός» που αρχίζουν να φαίνονται από πρόδρομους οικονομικούς δείκτες, δεν ήταν αρκετές να συντηρήσουν τον Γενικό Δείκτη πάνω από την σημαντική τεχνική στήριξη των 700 μονάδων.

Το γεγονός ότι η ανάπτυξη κινείται σε χαμηλότερα επίπεδα των στόχων, τα ληξιπρόθεσμα χρέη των Ιδιωτών συνεχίζουν να γράφουν νέα ιστορικά υψηλά (εξαιτίας της υπερφορολόγησης) και τα υπέρ πλεονάσματα στερούν πολύτιμη ρευστότητα από την Ελληνική Οικονομία, λειτουργούν αρνητικά για τον Τραπεζικό κλάδο αλλά και κατ΄ επέκταση για το σύνολο της Ελληνικής Χρηματαγοράς.

Μέσα σε αυτό το περιβάλλον, οι εισηγμένες προσπαθούν να βελτιώσουν τα αποτελέσματα τους, όπως φαίνεται από το πρώτο δείγμα, αν και περιμένουμε την ολοκλήρωση των ανακοινώσεων για τα τελικά συμπεράσματα μας.

Ο δείκτης Τραπεζών συνεχίζει να διασπά σημαντικά τεχνικά επίπεδα, χωρίς καμία αντίσταση και αν εντός των επομένων 2 – 3 ημερών δεν δούμε αντίδραση και επαναφορά πάνω από αυτά ΑΛΦΑ (1,35) ΕΤΕ (1,80) ΠΕΙΡ (2.00) ΕΥΡΩΒ (0,60) τότε οι κλυδωνισμοί θα ενταθούν, με τους επόμενους τεχνικούς στόχους να απέχουν αρκετά..

O Γενικός Δείκτης διέσπασε με ευκολία και τις 685 μονάδες σε ημερήσιο γράφημα, επιδεινώνοντας την τεχνική αρνητική εικόνα του, κάνοντας τον στόχο των 660 μονάδων να φαίνεται εύκολος. Τα επίπεδα των 700 και 740 μονάδων φαντάζουν δύσκολα να διασπαστούν, την δεδομένη χρονική περίοδο και καθίστανται ισχυρές αντιστάσεις.

Αντίστοιχα η έγκυρη διάσπαση των 1800 μονάδων στον δείκτη μεγάλης κεφαλαιοποίησης, μεγαλώνει τις πιθανότητες για προσέγγιση αρχικά των 1780 – 1770 μονάδων και στη συνέχεια, των 1690 μονάδων. Οι 1.860 μονάδες αποτελούν το πρώτο ισχυρό επίπεδο αντίστασης για τον δείκτη.

Εκτιμούμε ότι μία, έστω και τεχνικού τύπου, αντίδραση στις Τράπεζες, είναι πολύ πιθανή από τα συγκεκριμένα επίπεδα τιμών, μιας και όπως αναφέραμε ανωτέρω, οι αποτιμήσεις παρουσιάζουν υποτιμητική στρέβλωση σε σχέση με την υπόλοιπη Αγορά, παρά τα γνωστά θέματα που τις «βασανίζουν». Είναι βέβαιο δε, ότι αν η πίεση των Τραπεζικών κεφαλαιοποιήσεων συνεχιστεί, δεν θα μείνει αλώβητη η υπόλοιπη Αγορά…

Συμπερασματικά, όπως είχαμε επισημάνει επανειλημμένως και σε προηγούμενες επικοινωνίες μας, είναι προτιμότερο οι Επενδυτές, στην παρούσα συγκυρία να αυξήσουν τα αντανακλαστικά τους, χρησιμοποιώντας στρατηγικές αντιστάθμισης και τεχνικές «stop loss» και «profit taking» σε κερδοφόρες θέσεις..

Η μελέτη των εξαμηνιαίων αποτελεσμάτων θα μας βοηθήσει στην επανεκτίμηση των υφιστάμενων επενδυτικών μας θέσεων, αλλά και στην επιλογή νέων τοποθετήσεων. Επιλέγουμε μετοχές και όχι δείκτες και η βοήθεια των επενδυτικών μας Συμβούλων αλλά και τεχνικών εργαλείων είναι μονόδρομος.

«Δεν πρέπει να λησμονούμε ότι οι υπερβολές πολλάκις δημιουργούν ευκαιρίες, με την προϋπόθεση ότι υπάρχει πάντα μια προδιαγεγραμμένη στρατηγική» τονίζει ο οικονομολόγος της Fast Finance ΑΕΠΕΥ.

Οι διεθνείς οικονομικές εξελίξεις

Μόνο ο δείκτης ASX 200 (-0,76%) υστέρησε από τις μεγάλες Αγορές Ασίας και Ειρηνικού.

Μικτά τα πρόσημα στην Ευρώπη, μικρά κέρδη στο ξεκίνημα της συνεδρίασης στην Wall Street.

Μικρά κέρδη για το Ευρώ, υποχωρούν χαμηλότερα Χρυσός και Πετρέλαιο.

Οι κυριότερες εξωτερικές ειδήσεις

Αμετάβλητα στο 0,75% διατήρησε τα επιτόκιά της η Τράπεζα της Αγγλίας, όπως προέβλεπαν και οι αναλυτές.

Παράλληλα, αποφασίστηκε η διατήρηση του στόχου αγοράς ομολόγων στα 435 δισ. Στερλίνες.

Σε σημαντική αύξηση των επιτοκίων, κόντρα στις επιθυμίες Ερντογάν, προχώρησε η Κεντρική Τράπεζα της Τουρκίας. Σήμερα ανακοίνωσε ότι τα επιτόκια εβδομάδας ανεβαίνουν από το 17,75% στο 24%. Η απόφαση προκάλεσε άμεση ανατίμηση της Τουρκικής Λίρας.

«Θα μειώσουμε τον μηνιαίο ρυθμό των αγορών στοιχείων ενεργητικού στα 15 δισ. ευρώ ως το τέλος του Δεκεμβρίου», δήλωσε ο Μάριο Ντράγκι στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου. Ο ίδιος επισήμανε πως η ΕΚΤ αναμένει πως το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης θα ολοκληρωθεί στο τέλος του έτους, εφόσον το επιτρέπουν οι οικονομικές συνθήκες, ενώ προειδοποίησε ότι οι αβεβαιότητες σχετικά με την ανάπτυξη έχουν ενισχυθεί, αλλά παραμένουν ισορροπημένες.

]Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Υπουργείου Εμπορίου, ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε 0,2% τον περασμένο μήνα, στις ΗΠΑ. Τους 12 μήνες που ολοκληρώθηκαν τον Αύγουστο, ο δείκτης ενισχύθηκε 2,7%, σημειώνοντας επιβράδυνση από την άνοδο ύψους 2,9% του Ιουλίου.

Ο δομικός πληθωρισμός ενισχύθηκε 0,1%, ενώ σε ετήσια βάση αυξήθηκε 2,2%, μετά την άνοδο κατά 2,4% τον Ιούλιο.

Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters προέβλεπαν ότι ο πληθωρισμός θα ενισχυθεί κατά 0,3% και ο δομικός κατά 0,2% τον Αύγουστο.

Οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας ήταν 1.000 λιγότερες, φτάνοντας τις 204.000 για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 8 Σεπτεμβρίου. Πρόκειται για το πιο χαμηλό επίπεδο από τον Δεκέμβριο του 1969.

Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters προέβλεπαν ότι αυξηθούν και θα φτάσουν τις 210.000.

Αναλυτές της JP Morgan αναμένουν πως η επόμενη κρίση θα χτυπήσει το 2020. Σύμφωνα με τους ίδιους «η σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής των Κεντρικών Τραπεζών και ο περιορισμός της ρευστότητας, μπορεί να είναι ένας από τους βασικούς παράγοντες της επόμενης κρίσης».

Επιστροφή στο ΧΑ

Υψηλότερα των εκτιμήσεων της χαρακτηρίζει τα καθαρά κέρδη του Μυτιληναίου η Wood & Company σε έκθεσή της στην οποία διατηρεί την τιμή – στόχο των 13 ευρώ και τη σύσταση «buy».

Ο Γενικός Δείκτης ξεκίνησε με διαθέσεις ανοδικής αντίδρασης, οι οποίες εκτονώθηκαν στις 695,02 μονάδες (+0,69%), για να ακολουθήσει πλαγιοκαθοδική πορεία μέχρι τις 675,77 (-2,10%). Στις 17.00 βρέθηκε στις 678,2 (-1,75%) και μέσω των τελικών δημοπρασιών, ολοκλήρωσε την συνεδρίαση στις 678,83 μονάδες, με ημερήσιες απώλειες 1,66%.

Ο τζίρος αναρριχήθηκε στα 67,7 εκατ., από τα οποία τα 12,6 εκατ. αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές (ΓΡΙΒ, ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, ΕΥΡΩΒ, ΕΤΕ, ΜΠΕΛΑ), ενώ ΑΛΦΑ, ΕΤΕ, ΜΠΕΛΑ, ΟΤΕ και ΕΥΡΩΒ απέσπασαν το 62% της συνολικής μικτής αξίας συναλλαγών.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, που όλες «είδαν» και τα δύο πρόσημα κατά την διάρκεια της συνεδρίασης, μέσω των τελικών δημοπρασιών, στο χαμηλό ημέρας έκλεισαν οι Eurobank, Grivalia, Αεροπορία Αιγαίου, Ελ. Πετρέλαια, ΕΧΑΕ, ΟΛΠ και Σαράντης. Κακή η τελική εικόνα με 42 ανοδικές μετοχές, έναντι 71 πτωτικών, ενώ 16 τίτλοι ολοκλήρωσαν την συνεδρίαση με απώλειες μεγαλύτερες του 5%.

Check Also

Κρήτη – Καμία ευθύνη για τον τραυματισμό της 34χρονης από πτώση βράχου

zarpanews.gr Αθώους έκρινε σήμερα το το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Χανίων τον μηχανικό της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize