Αρχική / ΕΙΔΗΣΕΙΣ / NEWS VIDEOS / Brexit: Πώς θα επηρεάσει τον ελληνικό και κρητικό τουρισμό;

Brexit: Πώς θα επηρεάσει τον ελληνικό και κρητικό τουρισμό;

Με το βλέμμα στραμμένο στο Ηνωμένο Βασίλειο και το αποτέλεσμα που θα βγάλει η κάλπη για την παραμονή ή όχι στους κόλπους της Ε.Ε., οι παράγοντες του ελληνικού τουρισμού ανησυχούν για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει για τη χώρα.

Δύομιση εκατομμύρια Βρετανοί κάθε χρόνο επισκέπτονται τη χώρα μας και κανείς δεν μπορεί να καταγράψει με σαφήνεια τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει το Brexit για τον ελληνικό τουρισμό.  «Ενα τέτοιο ενδεχόμενο ανησυχεί την  Ευρωπαϊκή επιχειρηματική κοινότητα, αφού αποτελεί «αχαρτογράφητα νερά» για όλη την Ευρώπη» επισημαίνει ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στον τουρισμό: « Ανησυχεί και εμάς τους Έλληνες επιχειρηματίες και κυρίως τις δραστηριότητες στον τουρισμό και το εμπόριο, γιατί θα κοστίζει πολύ ακριβότερα στους βρετανούς τουρίστες να επισκέπτονται την Ελλάδα» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, Ανδρέας Ανδρεάδης, με ανάρτησή του στο twitter, δηλώνει  κατά του Brexit: «Ο ελληνικός τουρισμός «ψηφίζει» Bremain. 2,5 εκ φίλοι Βρετανοί κάθε χρόνο μας επισκέπτονται & μας στηρίζουν. Τους χρειαζόμαστε μαζί μας» επισημαίνει.

Τα τελευταία στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας για το ταξιδιωτικό ισοζύγιο δείχνουν μια σημαντική αύξηση στις αφίξεις τουριστών από το Ηνωμένο Βασίλειο τόσο τον Απρίλιο όσο και το πρώτο τετράμηνο του χρόνου. Σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία τη χώρα μας επισκέφτηκαν τον Απρίλιο 99 χιλιάδες βρετανοί ταξιδιώτες, σημειώνοντας αύξηση κατά 12% ενώ από τον Ιανουάριο μέχρι και τον Απρίλιο οι αφίξεις από το Ηνωμένο Βασίλειο αυξήθηκαν κατά 9,0% και διαμορφώθηκαν στις 206 χιλ. ταξιδιώτες. Και αυτό την ώρα που οι αφίξεις από τη Γερμανία μειώθηκαν κατά 12,4% και διαμορφώθηκαν στις 178 χιλ. ταξιδιώτες, ενώ αυτές από τη Γαλλία μειώθηκαν κατά 2,3% και διαμορφώθηκαν στις 84 χιλ. ταξιδιώτες κατά το πρώτο τετράμηνο.

Check Also

Ξεκινά η παραλαβή των 1.200 καινούργιων οχημάτων στην ΕΛΑΣ

naftemporiki.gr Ένα μέρος απο τα 1.200 καινούργια οχήματα που έχει εξασφαλίσει το Υπουργείο Προστασίας του …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize