Αρχική / ΕΙΔΗΣΕΙΣ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Αυστηρό μήνυμα των ΗΠΑ σε Τουρκία – Σταματήστε τις γεωτρήσεις στην Κύπρο

Αυστηρό μήνυμα των ΗΠΑ σε Τουρκία – Σταματήστε τις γεωτρήσεις στην Κύπρο

Οι ΗΠΑ τόνισαν πως οι ενέργειες της Τουρκίας είναι παράνομες και εξέφρασαν την αγωνία τους για το ότι προκαλούν ένταση στην περιοχή.

«Αυτό το προκλητικό βήμα αυξάνει τις εντάσεις στην περιοχή. Προτρέπουμε τις τουρκικές αρχές να σταματήσουν αυτές τις δραστηριότητες και ενθαρρύνουμε όλα τα μέρη να ενεργούν με αυτοσυγκράτηση και να απέχουν από ενέργειες που αυξάνουν τις εντάσεις στην περιοχή», ανέφερε εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ σε ανακοίνωση Τύπου που διανεμήθηκε σε ΜΜΕ.

Η εκπρόσωπος του υπουργείου προσθέτει ότι «οι Ηνωμένες Πολιτείες εξακολουθούν να ανησυχούν έντονα για τις επανειλημμένες προσπάθειες της Τουρκίας να διεξάγει επιχειρήσεις γεωτρήσεων στα ύδατα της Κύπρου και για την πιο πρόσφατη αποστολή του πλωτού γεωτρύπανου «Γιαβούζ» από τη χερσόνησο της Καρπασίας».

Στην ίδια ανακοίνωση επαναλαμβάνεται και η πάγια θέση της Ουάσιγκτον που υποστηρίζει ότι οι φυσικοί πόροι του νησιού πρέπει να κατανεμηθούν ισομερώς μεταξύ των δύο κοινοτήτων στο πλαίσιο μιας συνολικής διευθέτησης.

Τέλος, σημειώνεται ότι «η ανάπτυξη των ενεργειακών πόρων στην Ανατολική Μεσόγειο θα πρέπει να προωθήσει τη συνεργασία, να εντείνει τον διάλογο μεταξύ των δύο κοινοτήτων και μεταξύ των περιφερειακών γειτόνων και να αποτελέσει τη βάση για βιώσιμη ενεργειακή ασφάλεια και οικονομική ευημερία».

Check Also

«Συγγνώμη» από την αστυνομία του Τέξας για τους έφιππους που τραβούσαν με σκοινί Αφροαμερικανό

protothema.gr Ο σάλος που προκάλεσε η εικόνα ντροπής είχε ως αποτέλεσμα η αστυνομία του Γκάλβεστον …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize