Απόγνωση για κάτοικο του Βαμβακόπουλου με τα χάλια του Κλαδισσού!

Αξιότιμοι κύριοι,

Πριν λίγα χρόνια επί Δημαρχίας κ. Σκουλάκη είχα ζητήσει το καθαρισμό του Κλαδισσού ποταμού, τόσο από το Δήμο Χανίων όσο και από τη Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και από τη ΔΕΥΑΧ, αφού ως γνωστό εμπλέκονται όλοι .

Με χρηματοδότηση 150.000 ευρώ από τη Περιφερειακή Ενότητα Χανίων , προς το Δήμο Χανίων, και με κάποια άλλα κονδύλια για τη Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, καθαρίστηκε τότε ένα μεγάλο μέρος του ποταμού, από τα όρια το Βαμβακόπουλου μέχρι τη θάλασσα.

Φέτος δεν καθαρίστηκε ο Κλαδισσός ποταμός, και παρά τις δημοσιογραφικές επισημάνσεις δεν έγινε τίποτα. Ο ποταμός στη προ ημερών μεγάλη νεροποντή πλημμύρισε, η γέφυρα μέσα στον οικισμό του Βαμβακόπουλου υπερχείλισε , αφού έφραξε από τα φερτά που υπήρχαν στη κοίτη του ποταμού. Ευτυχείς που σε λίγη ώρα η νεροποντή σταμάτησε.

Ακόμη και σήμερα οι αρμόδιοι δεν ενδιαφέρονται για τη πρόληψη, αλλά πολύ απλά , όταν θα ξανασυμβεί έχουν έτοιμη την στερεότυπη απάντηση «φταίνε τα έντονα καιρικά φαινόμενα».

Μα κύριοι η δουλειά σας είναι να προφυλάξετε τις ζωές και τις περιουσίες των κατοίκων από αυτά τα φαινόμενα.

Σήμερα , ενώ είναι σε επιφυλακή όπως λένε , ακόμη υπάρχει ένα μέρος από τα καλάμια που έκοψαν το Σεπτέμβρη και δεν τα μάζεψαν στα πρανή του ποταμού , εντός του χωριού, και περιμένουν την αποψινή βροχή για να τα πάρει και να τα πάει να φράξουν ξανά τη γέφυρα.

Βέβαια η γέφυρα κάποια στιγμή θα ξεφράξει και τα καλάμια μας θα βρεθούν παρέα με τα υπόλοιπα στις παραλίες της Νέας Χώρας και τις Χρυσής Ακτής.

Σας στέλνω φωτογραφικό υλικό για τα παραπάνω.

Μανώλης Λουτσέτης
Κάτοικος Βαμβακόπουλου
4-11-2017

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize