Αρχική / ΕΙΔΗΣΕΙΣ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / Από το Ρέθυμνο στη Γερμανία οι μαθητές του 2ου Γενικού Λυκείου

Από το Ρέθυμνο στη Γερμανία οι μαθητές του 2ου Γενικού Λυκείου

Η εβδομάδα από 9 έως 15 Δεκεμβρίου 2018 θα μείνει χαραγμένη στη μνήμη μαθητών του 2ου Γενικού Λυκείου Ρεθύμνου σαν μια ιδιαίτερα παραγωγική και γλυκιά εμπειρία.

Έξι μαθητές της Β΄ τάξης του σχολείου με τη συνοδεία 2 εκπαιδευτικών επισκέφθηκαν την πόλη Biberach an der Riss της Γερμανίας, στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus + KA 2, με τίτλο European school of the future (Ευρωπαϊκό σχολείο του μέλλοντος).

Στη συνάντηση είχαν την ευκαιρία να συναντήσουν και να συνεργαστούν με μαθητές από την Πορτογαλία, τη Σουηδία, την Ιταλία και την Ολλανδία.

Από κοινού συζήτησαν – σχεδίασαν το λογότυπο και το σύντομο μήνυμα του προγράμματος, μελέτησαν και διατύπωσαν τις Ευρωπαϊκές αξίες του σχολείου του μέλλοντος, συμμετείχαν σε περιήγηση και γνωριμία με τη γραφική πόλη, επισκέφθηκαν τη Χριστουγεννιάτικη αγορά, περπάτησαν στο Friesrichshafen και στις ακτές της λίμνης Κωστάντζα, θαύμασαν το χειμερινό θέρετρο του Oberstdorf, απόλαυσαν τoχιονισμένο τοπίο από το Nebelhorn ( υψόμετρο 1992 μ.), συμμετείχαν σε Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση στο χώρο του σχολείου και φυσικά έτυχαν θερμής φιλοξενίας στα σπίτια Γερμανών μαθητών. Η επίσκεψη αυτή αποτελεί την πρώτη διακρατική συνάντηση μαθητών και εκπαιδευτικών και ήταν απόλυτα επιτυχημένη καθώς όλοι οι συμμετέχοντες αποκόμισαν σημαντικά οφέλη.

Οι μαθητές που συμμετείχαν: Μυριοκεφαλιτάκης Παντελής, Ξυπολυτάς Ελευθέριος,Παπαδάκη Αθηνά, Πολιουδάκη Άννα-Μαρία, Σαββάκης Αντώνιος, Σταυρουλάκη Αργυρή.
Οι εκπαιδευτικοί: Παγώνη Σύρμω, Αστρινάκη Μαρία

Check Also

Ρέθυμνο – Σίγουρη επιτυχία στην Φυσική & την Χημεία χωρίς… πειραματισμούς!

Η Φυσική και η Χημεία σας χρειάζονται προετοιμασμένους για παν ενδεχόμενο και ανεξαρτήτως δυσκολίας θεμάτων. …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize