Από τη Σητεία στον Άγιο Νικόλαο και πίσω – 140 χιλιόμετρα για να πληρώσει το… ιλιγγιώδες ποσό των 2 ευρώ στην εφορία!

Στα γρανάζια της γραφειοκρατίας αλλά και της εφορίας έμπλεξε ένας Σητειακός επιχειρηματίας που διένυσε δεκάδες χιλιόμετρα σε μια κατ΄ ευφημισμό εθνική οδό, για να πληρώσει ένα πολύ μικρό πόσο στην πλησιέστερη ΔΟΥ.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Η περιπέτεια του φορολογούμενου ξεκίνησε από το ειδοποιητήριο για το «χρέος» προς το δημόσιο που έφτανε στο.. δυσθεώρητο ύψος των 2 ευρώ!!
Για να μπορέσει να πραγματοποιήσει όμως άλλες συναλλαγές με το δημόσιο έπρεπε αυτό το χρέος να πληρωθεί μόνο στην εφορία.

Η αποδυνάμωση όμως της περιφέρειας γενικά της Κρήτης και η αποψίλωση των δημοσίων υπηρεσιών επέβαλλαν τη μετακίνησή του από τη Σητεία προς τον Άγιο Νικόλαο για πληρώσει την οφειλή αφού η ΔΟΥ της Σητείας καταργήθηκε.

Ξεκίνησε λοιπόν ο άνθρωπος σαν έντιμος φορολογούμενος να σβήσει το χρέος του και διένυσε 140 χιλιόμετρα πήγαινε – έλα από Σητεία προς Άγιο Νικόλαο και αντίστροφα πληρώνοντας και από την τσέπη του 20 ευρώ ίσως και περισσότερα για την βενζίνη.

Σε όλα αυτά πρέπει να συνυπολογιστεί και το τρίωρο που χρειάστηκε για να διεκπεραιώσει την υποχρέωσή του και την κούραση από τον «πολύ καλό δρόμο» Σητείας – Αγίου Νικολάου.

Η ταλαιπωρία όχι μόνο του συγκεκριμένου αλλά και χιλιάδων άλλων Κρητικών είναι μεγάλη καθώς σε πολλές περιοχές η συρρίκνωση των δημοσίων υπηρεσιών τους αναγκάζει να διανύουν μεγάλες αποστάσεις για να εξυπηρετηθούν είτε από το ΙΚΑ είτε από εφορία,αστυνομία, ή υποθηκοφυλακεία, Ειρηνοδικεία και ότι άλλο λειτουργούσε στην περιοχή τους και έχει καταργηθεί.

Προβλήματα αντιμετωπίζουν εκτός των κατοίκων της Σητείας και οι εκείνοι της Ιεράπετρας, της Βιάννου , των Μοιρών και αλλού.

Λευτέρης Βαρδάκης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize