Αρχική / ΕΙΔΗΣΕΙΣ / ΚΛΙΚ / Αυτά είναι! – Από τα όρη και τ’ άγρια βουνά σε μια απίθανη παραλία με καταπληκτική θέα από ψηλά! – Γιατί… Ετσά ‘ναι στην Κρήτη!

Αυτά είναι! – Από τα όρη και τ’ άγρια βουνά σε μια απίθανη παραλία με καταπληκτική θέα από ψηλά! – Γιατί… Ετσά ‘ναι στην Κρήτη!

Ιωάννα Καψάλη - Daynight.gr

Πολλές φορές το ταξίδι αξίζει περισσότερο από τον προορισμό, αυτό έζησα σε μια εντυπωσιακή διαδρομή που ξεκινάει από τα Μυριοκέφαλα και καταλήγει στον Καλλικράτη. Τα ορεινά αυτά χωριά έχουν μια σπάνια άγρια φυσική ομορφιά που πραγματικά αξίζει να δει κάθε επισκέπτης.

Από τα Μυριοκέφαλα έως τον Καλλικράτη Σφακίων, βρίσκεται μια περιπετειώδης διαδρομή γεμάτη στροφές και βραχώδες άγριο τοπίο που συνεπαίρνει όποιον το αντικρίσει πηγαίνοντας από το ένα χωριό στο άλλο.

Παράλληλα το συγκεκριμένο τοπίο δείχνει να κρύβει κάποιους κινδύνους, αφού η κατολίσθηση των βράχων είναι ιδιαίτερα συχνή με αποτέλεσμα στη διαδρομή να απαιτείται προσοχή από τους οδηγούς για να αποφύγουν τις πέτρες που βρίσκονται στις πλευρές των δρόμων και όχι μόνο, ακόμα και στην άσφαλτο.

Το τοπίο που ακολουθεί γίνεται όλο και περισσότερο ενδιαφέρον όσο πλησιάζει κάποιος στο χωριό. Η βλάστηση των βουνών είναι άγρια σε διάφορες γήινες αποχρώσεις που δεν συναντούνται συχνά.

Η διαδρομή Μυριοκέφαλα – Καλλικράτης βρίσκεται ακριβώς στα σύνορα του δήμου Ρεθύμνου με τον δήμο Σφακίων και των νομών Χανίων – Ρεθύμνου.

Αρκετοί είναι οι ξένοι επισκέπτες που τυγχάνει να κατευθύνονται στα ορεινά αυτά μέρη για να εξερευνήσουν τις περιοχές. Για όσους επιθυμούν να συνεχίσουν την εξερεύνηση μπορούν να ακολουθήσουν ένα δρόμο λίγο πριν το χωριό του Καλλικράτη που οδηγεί στο Φραγκοκάστελο. Ουσιαστικά είναι ένας σύντομος τρόπος για να βρεθεί κάποιος στη νότια πλευρά των Χανίων από το Ρέθυμνο.

Η διαδρομή είναι αρκετά εντυπωσιακή με πολλές απότομες στροφές σε ένα κατηφορικό δρόμο που σχηματίζει ένα ζιγκ – ζαγκ πάνω στο βουνό. Κατά τα άλλα είναι ένα μαγευτικό τοπίο με θέα το Φραγκοκάστελο, τις πεδιάδες και τον ορίζοντα από ψηλά.

Check Also

Ρέθυμνο – «Μπουρλότο» έγινε αυτοκίνητο εντός πόλεως από… βραχυκύκλωμα;

Παρανάλωμα του πυρός έγινε χθες το απόγευμα αυτοκίνητο στο Ρέθυμνο.  Το συμβάν έλαβε χώρα νωρίς …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize