Αρχική / ΕΙΔΗΣΕΙΣ / Sports / Από το Ρέθυμνο στην Ιαπωνία για προπόνηση ξιφασκίας! – Παρακολούθησαν και… καλλιγραφία Shodo!
τα μελη του συλλογου, Κανδηλάκης, Μαναράκης, Αδικημενάκης, με τον Matsumoto Sensei

Από το Ρέθυμνο στην Ιαπωνία για προπόνηση ξιφασκίας! – Παρακολούθησαν και… καλλιγραφία Shodo!

Τελείωσε και φέτος η παραδοσιακή πια αποστολή του συλλόγου Ιαπωνικής Ξιφασκίας Κρήτης στην Ιαπωνία.

Τα μέλη του συλλόγου ταξίδεψαν στο Τόκυο της Ιαπωνιάς την περιοδο της πρωτοχρονιάς και θεοφάνια, όπου προπονήθηκαν σε τοπικά dojo.

Η εμπειρίες αυτές ήσαν πολύτιμες και θα ακολουθούν για πάντα τους αθλητές στην μετέπειτα πορεία τους στην τέχνη του ξίφους.

Όπως και πέρυσι λοιπόν οι προπονήσεις περιείχαν σημαντικό τεχνικό περιεχόμενο και επίπεδο. Ήδη φάνηκε στην πρώτη προπόνηση με δάσκαλο τον Matsumoto Sensei, καθώς και άλλους sensei του γκρούπ, στο dojo του Keisei αλλα και στις επόμενες με τους Shihan Iguchi Sensei & Watanabe sensei, δάσκαλο του παιδικού τμήματος, στην περιοχή Ota.

Ειδικά με τον Watanabe Sensei τα μέλη παρακολούθησαν αλλά και έλαβαν ενεργά μέρος στην παιδική προπόνηση όπου φάνηκε ξεκάθαρα πόσο σημαντικό είναι το kendo σαν πολεμική τέχνη, στο να αναπτύξει κοινωνικά υγιούς πολίτες ήδη απο μικρή ηλικία!

Παράδειγμα προς μίμηση πρίν την αρχή της προπόνησης η ενασχόληση με απλή καθαριότητα του πατώματος του γυμναστηρίου από τα ίδια τα παιδιά, η βοήθεια στην μετάφραση απο τα ιαπωνικά σε συγκεκριμένες στιγμές ενός αγοριού 12 χρονών και τελικώς η προσφορά ενός μικρού συμβολικού δώρου απο ενα κοριτσάκι 7 ετών γιατί ειχε μάθει οτι θα έρχονταν επισκέψεις στο dojo!

Φέτος εκτός των προπονήσεων τα μέλη του συλλόγου παρακολούθησαν και μια σύντομη πολιτιστική δραστηριότητα ιαπωνικής καλλιγραφίας, Shodo, σε συνεργασία με το τοπικό παράρτημα τουρισμού.

Για πληροφορίες σχετικά με την Ιαπωνική Ξιφασκία Κρήτης υπάρχει σχετική σελίδα στο facebook ή επικοινωνία στο 6978756073

οι Μαναράκης και Αδικημενάκης κατα τη διαρκεια προχωρημένων ασκήσεων

 

Ιαπωνική καλλιγραφία Shodo

Check Also

Συνάντηση Τραμπ – Ερντογάν τον Ιούνιο στη G20 της Ιαπωνίας

kathimerini.gr Τετ α τετ στη σύνοδο της G20 στην Ιαπωνία θα έχουν ο Αμερικανός πρόεδρος, …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize