Αρχική / ΕΙΔΗΣΕΙΣ / Sports / Απίστευτα περιστατικά στο Γαράζο! – Τον έδειρε στα αποδυτήρια – Στήθηκε ενέδρα εις βάρος του λίγο αργότερα – Καταγγελία διαιτητή

Απίστευτα περιστατικά στο Γαράζο! – Τον έδειρε στα αποδυτήρια – Στήθηκε ενέδρα εις βάρος του λίγο αργότερα – Καταγγελία διαιτητή

Σκηνές απείρου κάλλους εκτυλίχθηκαν σε γήπεδο του Μυλοποτάμου πριν τη διεξαγωγή ποδοσφαιρικού αγώνα ο οποίος όχι μόνο αναβλήθηκε τελικά, αλλά και μετά την απομάκρυνση του διαιτητή από το χωριό, είχε στηθεί ενέδρα για να ασκηθεί βία σε βάρος του! Το περιστατικό αναμένεται να απασχολήσει τον αρμόδιο εισαγγελέα, έπειτα από προσφυγή του Συνδέσμου Διαιτητών Ποδοσφαίρου Ρεθύμνου.

Το περιστατικό σημειώθηκε χθες το μεσημέρι στο γήπεδο του Γαράζου, όπου θα γινόταν η αναμέτρηση ανάμεσα στις ομάδες Τάλως Γαράζου και Επισκοπή 2010, όταν στα αποδυτήρια σύμφωνα με το φύλλο αγώνα που συνέταξε ο διαιτητής, δέχθηκε επίθεση από παράγοντα της τοπικής ομάδας, αναφέροντάς του μεταξύ άλλων ότι θα πρέπει να ευνοήσει την τοπική ομάδα, ειδάλλως δε θα έφευγε από την περιοχή, δέχθηκε απειλές αλλά και γροθιές μέχρι που έπεσε στο πάτωμα.

Ο διαιτητής αποφάσισε να μην διεξαχθεί ο αγώνας επειδή τραυματίστηκε στη μέση από την άτακτη πτώση, αφού το πάτωμα ήταν βρεγμένο και ολισθηρό. Δέχθηκε μάλιστα και τη συγγνώμη του παράγοντα που τού είχε επιτεθεί, ενώ δηλώνει ότι ήταν παρόντες οι βοηθοί του και στη συνέχεια και ο αρχηγός της τοπικής ομάδας.

Σχεδόν μία ώρα μετά το περιστατικό, ο διαιτητής αποφάσισε να απομακρυνθεί από την περιοχή, όμως τα όσα συνέβησαν δεν τέλειωσαν εκεί, αφού σύμφωνα  με τον Σύνδεσμο Διαιτητών Ποδοσφαίρου Ρεθύμνου, υπήρξε εγκληματική συνέχεια με οργανωμένη ενέδρα και επιπλέον βία με λοστούς και μάλιστα σε απόσταση λίγων χιλιόμετρων από το γήπεδο Γαράζου κάτι που καταδεικνύει ότι πια κινδύνευε η σωματική ακεραιότητα του διαιτητή.

Μάλιστα ο Σύνδεσμος Διαιτητών Ρεθύμνου αποφάσισε να διαβιβάσει το επίμαχο φύλλο αγώνα στον αρμόδιο εισαγγελέα, όπως και να διακόψει την αποστολή διαιτητών στην ομάδα Τάλως Γαράζου, μέχρι το τέλος της ποδοσφαιρικής περιόδου.

Το φύλλο αγώνα που συνέταξε ο Νίκος Σαρής, διαιτητής της αναμέτρησης Τάλως Γαράζου – Επισκοπή 2010 για τη μη διεξαγωγή του αγώνα:

«Πριν την έναρξη του αγώνα στις 14.20 εισήλθε στα αποδυτήρια ο κ. Ρόζης, παράγοντας του Τάλως Γαράζου, με έσπρωξε, με έριξε κάτω και μου είπε: «Να φύγεις από δω, έχω πάρει τηλέφωνο το Δασκαλόμαρκο, να μην ξανάρθεις στο Γαράζο». Όταν σηκώθηκα με έσπρωξε με τις γροθιές του στο στήθος μου και μου είπε: «Κανόνισε να μας παίξεις καλά σήμερα, γιατί δε θα φύγεις από δω». Στο περιστατικό ήταν παρόντες οι βοηθοί μου, ο παρατηρητής διαιτησίας, καθώς και ο γιατρός αγώνα και ο αρχηγός του Τάλως Γαράζου, οι οποίοι με βοήθησαν. Αφού σηκώθηκα είχα πόνο στη μέση από το ξαφνικό πέσιμο στο πάτωμα, καθώς τα πλακάκια ήταν βρεγμένα και δεν μπόρεσα να ελέγξω την πτώση μου. Με τον πόνο αυτό δεν ήμουν σε κατάσταση να διευθύνω το παιχνίδι, Αποχώρησα στις 15.15, αφού προηγουμένως ο κ. Ρόζης ήρθε και μου ζήτησε συγγνώμη. Ο αρχηγός του Τάλως Γαράζου ήταν παρών από την στιγμή που με έσπρωξε με τις γροθιές του».

Σύμφωνα μάλιστα με δελτίο τύπου του Συνδέσμου Διαιτητών Ποδοσφαίρου Ρεθύμνου:

Σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο του Σ.Δ.Π. Ρεθύμνου, καταδικάζει την απαράδεκτη πράξη βίας κατά του Μέλους μας που έλαβε χώρα στο γήπεδο Γαράζου στο παιχνίδι «Τάλως Γαράζου» – «ΑΟ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣ 2010» από τον Πρόεδρο της ομάδος, «Τάλως Γαράζου» Ρόζης Κωνσταντίνος, πριν την έναρξη του αγώνα, αλλά και με ιδιαίτερη εγκληματική συνέχεια…………..εκ μέρους του!!!

Η άνανδρη επίθεση στα αποδυτήρια του γηπέδου αλλά και η οργανωμένη ενέδρα με επιπλέον βία  με λοστούς, που έστησε ο  Πρόεδρος της ομάδος, «Τάλως Γαράζου» Ρόζης Κωνσταντίνος, λίγα χιλιόμετρα μετά την αποχώρηση των διαιτητών από το γήπεδο Γαράζου, αντιπροσωπεύει πλήρως την εγκληματική ενέργεια του Ρόζη Κωνσταντίνου με απώτερο στόχο να πλήξει σωματικά, ηθικά και ψυχολογικά το Μέλος μας, έως και να κινδυνέψει πλήρως η σωματική του ακεραιότητα.

Εμείς από την αρχή του πρωταθλήματος προάγουμε το «ευ αγωνίζεσθαι» που διέπεται από σύστημα αξιών, αποτελώντας βασικό, θεμελιώδες στοιχείο, κάθε πραγματικής, αθλητικής συνάντησης και κάθε πραγματικής αθλητικής συμπεριφοράς.

Επειδή, τους τελευταίους μήνες υπήρξαν αλλεπάλληλες πράξεις βίας, γίνεται λόγος για Αξιωματούχους ή ποδοσφαιριστές ή οπαδούς με βίαιη διαγωγή, έλλειψη παιδείας, όπου προάγουν τη βία ως ευρύτερο κοινωνικό φαινόμενο στα γήπεδα της Ε.Π.Σ. Ρεθύμνου, καλούμε επιτέλους την Διοργανώτρια Αρχή να αναλάβει τις ευθύνες τις και να προστατεύσει τόσο εμάς όσο και το «προϊόν» της, για το καλό του Ρεθυμνιώτικου Ερασιτεχνικού Αθλητισμού.

Η λύση από την πλευρά μας ως Σ.Δ.Π.Ρ. είναι απλά:

  1. Άμεσα η διαβίβαση του Φύλλου Αγώνα «Τάλως Γαράζου» – «ΑΟ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣ 2010» στον Αρμόδιο Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρεθύμνου.
  2. Κανένα Μέλος του Σ.Δ.Π. Ρεθύμνου δεν θα ορίζεται στην ομάδα «Τάλως Γαράζου» για την τρέχουσα ποδοσφαιρική περίοδο.

Ανακοίνωση εξέδωσε και η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ρεθύμνου για το περιστατικό βίας που όπως καταγγέλλεται σημειώθηκε από τον …..κατά του διαιτητή κ.Σαρρή Νικόλαου στην αναμέτρηση Τάλως Γαράζου-Επισκοπή 2010.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

Η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ρεθύμνης και η Επιτροπή Διαιτησίας, καταδικάζουν κάθε μορφή βίας με αφορμή τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν εις βάρος του διαιτητή Σαρή Νικολάου, στον αγώνα πρωταθλήματος Β΄ Κατηγορίας της Κυριακής 14-1-2018 ΤΑΛΩΣ ΓΑΡΑΖΟΥ – ΑΟ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣ 2010, από ….., κατά την είσοδο τον διαιτητών στα αποδυτήρια πριν την έναρξη του αγώνα αλλά και μετά την αποχώρηση των διαιτητών από το γήπεδο με κατεύθυνση το Ρέθυμνο. Τέτοια γεγονότα είναι καταδικαστέα, αμαυρώνουν το ποδόσφαιρό μας και το γυρίζουν σε άλλες εποχές. Για το θλιβερό αυτό γεγονός θα επιληφθεί η Πειθαρχική Επιτροπή της Ε.Π.Σ.Ρ. και θα εφαρμοστούν τα προβλεπόμενα από τους κανονισμούς του ΚΑΠ και του ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟΥ ΚΩΔΙΚΑ.

Check Also

Υπόθεση Novartis – Θύελλα αντιδράσεων – Καταγγέλλουν σκευωρία

protothema.gr Μαξίμου: Όσοι μιλούν για σκευωρία προσβάλλουν την ανεξάρτητη Δικαιοσύνη – Λοβέρδος: Πολιτική αλητεία από …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize