Αρχική / ΕΙΔΗΣΕΙΣ / ΕΛΛΑΔΑ / Απάντησε ο Κοτζιάς σε Καμμένο – Αν τα παίρνει πίσω για Σόρος, χαρά μου!

Απάντησε ο Κοτζιάς σε Καμμένο – Αν τα παίρνει πίσω για Σόρος, χαρά μου!

Σε ομιλία του στην Κομοτηνή ο κ. Κοτζιάς, αναφέρθηκε στη Συνταγματική Αναθεώρηση και δεν δίστασε να διαφωνήσει με την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, για την απευθείας εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας από τον λαό!

Ο κ. Κοτζιάς πρότεινε μια παραλλαγή του γερμανικού μοντέλου εκλογής, με τον πρόεδρο δηλαδή να εκλέγεται από ένα μεικτό σώμα κοινοβουλευτικών, αυτοδιοικητικών και κληρωτών.

Με αυτό τον τρόπο επεσήμανε ο κ. Κοτζιάς θα αποφύγουμε την εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας απευθείας από τον λαό, καθώς όπως τόνισε δεν είχαμε καλά αποτελέσματα όποτε είχαμε δυαρχία στη χώρα.

Συγκεκριμένα ο κ. Κοτζιάς τόνισε πως «δεν πιστεύουμε ότι μπορεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στην Ελλάδα να εκλέγεται απευθείας από τον λαό. Αυτό το σύστημα που λειτουργεί πολύ καλά στη Λατινική Αμερική, αυτό το σύστημα που λειτουργεί μέτρια σε ορισμένες χώρες, όποτε λειτούργησε στη χώρα μας δεν είχε καλά αποτελέσματα. Διότι στη χώρα μας η διαρχία, ήταν διαρχία μικρού χρόνου με προεδρία και διαρχία μεγάλου χρόνου με μοναρχία. Και ξέρουμε πού οδηγήθηκε η Ελληνική Δημοκρατία κάθε φορά που υπήρχε ένα σύστημα διαρχίας.

Ο κ. Κοτζιάς εξειδικεύοντας την πρότασή του τόνισε πως «για αυτό εμείς κάναμε μια διαφορετική πρόταση, όπως στη Γερμανία να διαμορφωθεί ένα ιδιαίτερο ξεχωριστό εκλογικό σώμα που να αποτελείται 50% – 60% από τους βουλευτές, και το υπόλοιπο κομμάτι να είναι 30% εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και των περιφερειών ώστε να σπάει οποιαδήποτε διαδικασία που μπορεί να πάει σε κομματικά αδιέξοδα. Το υπόλοιπο 10% προσθετικά προς το αυστριακό – γερμανικό μοντέλο, να είναι κληρωτοί. Να αξιοποιήσουμε την παράδοση της Αθηναϊκής δημοκρατίας. Να είναι μέσα από την κλήρωση ανάμεσα σε όλους τους ανθρώπους που έχουν δικαίωμα ψήφου ένα 10% του εκλεκτορικού σώματος. Με αυτόν τον τρόπο αποφεύγουμε 6 μήνες να ψηφίζει η Βουλή, ή να διαλύεται η Βουλή«.

Εισερχόμενος στην συγκέντρωση στην Κομοτηνή ο Νίκος Κοτζιάς σχολίασε τις σημερινές δηλώσεις του υπουργού Άμυνας, Πάνου Καμμένου, ότι ουδέποτε ανέφερε πως η κυβέρνηση έλαβε χρήματα από τον Σορος.

Ο κ. Κοτζιάς απάντησε για με νόημα πως: «Τον κ. Καμμένο ρωτήστε. Αν τα παίρνει πίσω, χαρά μου».

Νωρίτερα σήμερα ο Πάνος Καμμένος, μέσω γραπτής δήλωσης που κατατέθηκε στη Βουλή, με αφορμή ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής Γιάννης Κεφαλογιάννης, στόχευε απευθείας τον Νίκο Κοτζιά.

«Ουδέποτε ανέφερα ότι η Κυβέρνηση έλαβε χρήματα από τον Τ. Σόρος. Αντιθέτως, αναφέρθηκα, στο εν λόγω άτομο, σε σχέση με συνεργασία του Υπουργείου Εξωτερικών με εταιρία έκδοσης βίζα, που όμως ουδεμία σχέση έχει με την Κυβέρνηση», αναφέρει ο Πάνος Καμμένος. Παραπέμπει δε τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας στις δηλώσεις άλλων μελών του Υπουργικού Συμβουλίου, ενώ υπενθυμίζει με νόημα πως σε όλα τα Υπουργικά Συμβούλια τηρούνται και τα σχετικά πρακτικά.

Δείτε την απάντηση του Πάνου Καμμένου:

Μόλις χθες ο Νίκος Κοτζιάς σε τηλεοπτική του συνέντευξη υποστήριξε πως ο υπουργός Αμυνας είπε στο υπουργικό Συμβούλιο ότι «ο Σόρος έδωσε 50 εκατομμύρια για να αγοράσουμε ανθρώπους στα Σκόπια, προκειμένου να κάνουμε τις πολιτικές μας δουλειές…Αυτά έχουν στόχευση να δυσκολευτεί μια πολιτική ειρήνης… από τις δυνάμεις που θέλουν την αδράνεια και βγάζουν λεφτά από την αδράνεια».

Check Also

Ρέθυμνο –  «Καταφέραμε να  γλιτώσουν οι εργαζόμενοι και συνταξιούχοι ποσό πάνω από  60.000 ευρώ»

Συνδυασμός «Δημοκρατική Ενότητα» Απάντηση στην ανακοίνωση του ΠΑΜΕ «Φωνάζει ο κλέφτης!»   Τα όσα αναφέρονται …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize