Αρχική / ΠΝΕΥΜΑ / Αντίστροφη μέτρηση για τη «Διαδρομή Μητσοτάκη» στα Λευκά Όρη

Αντίστροφη μέτρηση για τη «Διαδρομή Μητσοτάκη» στα Λευκά Όρη

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την παρουσίαση των μελετών σχετικά με αυτό που τόσο πολύ επιθυμούσε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης: την οικολογική παρέμβαση στα Λευκά Όρη.

Η πρωτότυπη αυτή ανάπλαση είναι μία πρωτοβουλία του «Ιδρύματος Κωνσταντίνος Κ. Μητσοτάκης» και η παρουσίαση του θα γίνει το Σάββατο 20 Ιανουαρίου και ώρα 19:00 στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της ΝΟΔΕ Χανίων:

«Η σχέση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη με την φύση ήταν ιδιαίτερη. Ο διορατικός Χανιώτης πολιτικός θεωρούσε την προστασία του περιβάλλοντος βασική προϋπόθεση για την εξασφάλιση της βιώσιμης ανάπτυξης και της κοινωνικής προόδου. Το «ίδρυμα Κωνσταντίνος Κ. Μητσοτάκης» ξεκινώντας να εκπληρώσει την τελευταία επιθυμία του μεγάλου πολιτικού έχει σχεδιάσει την δράση με τίτλο «Διαδρομή Κωνσταντίνου Μητσοτάκη: Μια Πρότυπη Οικολογική Δράση, από το Κρητικό έως το Λιβυκό Πέλαγος μέσα από τα Λευκά όρη», η οποία γίνεται σε συνεργασία με περιβαλλοντικές οργανώσεις και περιλαμβάνει την δημιουργία δεκαπέντε μονοπατιών, ενός πρότυπου βοτανικού κήπου με αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά, αλλά και την αποκατάσταση της περιοχής των Λευκών Ορέων.

Η δράση χρηματοδοτείται από τις δωρεές που έγιναν στην μνήμη του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, ώστε το όραμα του, που πήγαζε από την αστείρευτη αγάπη για τον τόπο του, να γίνει πραγματικότητα».

Απόφοιτος Δημόσιας Διοίκησης – Δημοσίων Θεσμών
Μιλάει ξένες γλώσσες
Αγαπάει τα ζωάκια και τα ταξίδια
Έχει πάθος για τη μόδα

Check Also

Κρήτη – “Ναι” από το δημοτικό συμβούλιο για μετονομασία για την μετονομασία δρόμου σε «Κωνσταντίνου Μητσοτάκη»

zarpanews.gr Το “πράσινο φως” για την αναπομπή του αιτήματος για μετονομασία της οδού Ακρωτηρίου σε …

Σχόλια

Font Resize