Το αντίο της Ντόρας: “Πάτερα σήκω πάνω – δεν χωράς εδώ!”

Οι καρδιές λύγισαν και τα δάκρυα έτρεχαν «ποτάμι» από τα μάτια όλων όταν η Ντόρα Μπακογιάννη με  τρεμάμενη φωνή  αποχαιρέτησε τον πατέρα της από το ναό του Αγίας Μαγδαληνή όπου και τέλεστηκε το τρισάγιο στη μνήμη του.

“Πάτερα σήκω πάνω”,  είπε στον επικήδειο της  η Ντόρα Μπακογιάννη απευθυνόμενη στον πατέρα της που σε λίγα ώρα θα κατευθυνθεί  στην τελευταία του κατοικία .

“Είμαστε όλοι εδώ , όλη η οικογένεια και πάνω από όλα οι φίλοι σου… Μίλησαν πολλοί για σένα . Σήμερα δεν είμαστε για να μιλήσουμε για πολιτική αλλά για να σου πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ.

Που να βρω δύναμη να σε αποχαιρετήσω πατέρα.. Στέκω όρθια στη γη που αγάπησες και προσπαθώ να βρω αντοχή.Σε ευχαριστούμε που μας  έκανες  να αγαπάμε την Κρήτη, να τιμάμε φιλίες , λόγο και χρέος μας . Σε ευχαριστούμε για την αστείρευτη πηγαία αισιοδοξία σου για τον τόπο πάνω από όλα.

Πριν από μερικές ημέρες όταν σου είπα ότι η χώρα δεν πάει καλά ,εσύ μου είπες πατέρα . Η Ελλάδα θα ξανασηκωθεί και έχω πίστη στους  Έλληνες .

Δεν χωράς εδώ ,σήκω πάνω σε χρειαζόμαστε  λίγο ακόμα  ίσα να μας βγάλεις στο ξέφωτο σήκω γιατί άδειασε ο τόπος, σήκω γιατί ήρθαν φίλοι και δεν  πάει να τους πως ότι πέθανες σήκω πάνω γιατί θα χαράξει και δεν θα είσαι εδώ.”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize