Αρχική / ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / Άνθρωποι, σαπούνι και λίπασμα στα σχολεία του Ρεθύμνου

Άνθρωποι, σαπούνι και λίπασμα στα σχολεία του Ρεθύμνου

Ένας ακόμη τίτλος της νεότερης τοπικής ιστορίας προστέθηκε ήδη στις βιβλιοθήκες των σαράντα πέντε γυμνασίων και λυκείων του νομού Ρεθύμνου, και αφορά στο τελευταίο βιβλίο του δημοσιογράφου Μανόλη Παντινάκη «Άνθρωποι, σαπούνι και λίπασμα», το οποίο δόθηκε δωρεάν στις σχολικές μονάδες του νομού, σύμφωνα με την δέσμευση που είχε δώσει με τον συνάδελφό του Γιάννη Κανελλάκη στον πρώην διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου κ. Ανδρέα Ταξάκη.

«Με την διάθεση του νέου βιβλίου στα σχολεία,» δήλωσε ο κ. Παντινάκης « ελπίζω να εμπλουτιστεί, όσο είναι δυνατό, με αυθεντικό υλικό το γνωστικό αντικείμενο των μαθητών, ίσως στην πλέον απάνθρωπη περίοδο που βίωσαν και εκατοντάδες Κρητικοί στα κολαστήρια του θανάτου, στα στρατόπεδα συγκέντρωσης των SS». Και συνεχίζει: «Οι περισσότεροι έγιναν «σαπούνι και λίπασμα», όπως τιτλοφορείται και το βιβλίο μου και ανταποκρίνομαι στην ανάγκη, οι νέες γενιές στις πιο ευαίσθητες ηλικίες τους ως μαθητές, να γίνουν κοινωνοί των φρικτών βιωμάτων τους, όπως οι ίδιοι τα περιγράφουν και τα καταθέτουν. Απομένει στους εκπαιδευτικούς να τους μιλήσουν και να τους αφουγκραστούν…»

Στις βιβλιοθήκες των σχολείων του νομού Ρεθύμνου, είναι γνωστό, οι δημοσιογράφοι και παραγωγοί Γιάννης Κανελλάκης και Μανόλης Παντινάκης παραχώρησαν ήδη δωρεάν το ιστορικό ντοκιμαντέρ «Το Αμάρι στις φλόγες» και ο δεύτερος, επιπλέον, το ομότιτλο βιβλίο του, την έκδοση «Γράφω μέσα από την κόλαση» που αφορά στο ημερολόγιο του δακτυλογράφου στα Αλβανικά βουνά Γιάννη Μπριλάκη και τη βιογραφία της «Αμαζόνας της Αντίστασης και της Εξορίας» Κατίνας Σηφακάκη. Επίσης, με την επανέκδοση του, το επόμενο διάστημα, θα παραδοθεί στις βιβλιοθήκες των σχολείων και ο τόμος «Η κατοχή δεν μας λύγισε, η επαρχία Αγίου Βασιλείου αφηγείται…».

φωτό αρχείου

Μαζί στο ρεπορτάζ καθημερινά, αλλά και σε αφιερώματα.
Ενημέρωση και Ψυχαγωγία, Υπεύθυνα με Πολυφωνία και Ψυχραιμία.
Στην Κρήτη ζεις με σάρκα και οστά, την ψυχή της αυθεντικότητας!

Check Also

Ρέθυμνο – Άδειες μαθητών, σχολικές αυλές στη λιακάδα – Νέο έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ

cnn.gr Μάλλον σήμερα Παρασκευή βρεθήκαμε στο μεταίχμιο ανάμεσα σε Ξενοφώντα και Ζορμπά εδώ στο Ρέθυμνο …

Σχόλια

Font Resize