Αρχική / ΕΙΔΗΣΕΙΣ / ΕΛΛΑΔΑ / Ανοιχτή πίτα (galette) με λούντζα, γραβιέρα και αβγά

Ανοιχτή πίτα (galette) με λούντζα, γραβιέρα και αβγά

 

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνου στους 180οC και τοποθετείτε το φύλλο κουρού σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.

Αναμιγνύετε το ανθότυρο με το γάλα, αλάτι και πιπέρι, ώστε να γίνει σαν κρέμα και το αλείφετε στο φύλλο αφήνοντας ένα κενό γύρω-γύρω 1,5-2εκ. Σκορπάτε στην κρέμα ομοιόμορφα το σπανάκι, σπάτε από πάνω τα αβγά, στρώνετε ομοιόμορφα τη λούντζα και τέλος πασπαλίζετε με τη γραβιέρα.

Κλείνετε προς τα μέσα το περιθώριο που αφήσατε φτιάχνοντας ένα πλαίσιο, αλείφετε το πλαίσιο με λίγο ελαιόλαδο, πασπαλίζετε με το αμύγδαλο φιλέ και ψήνετε στο φούρνο για 25 λεπτά περίπου, μέχρι να ψηθεί το φύλλο, να λιώσει το τυρί και να πάρει χρώμα. Σερβίρετε αμέσως.

Tips! Στρώνετε το φύλλο απευθείας στο ταψί γιατί, αν το γεμίσετε πρώτα, είναι δύσκολο στη μεταφορά.

Μπορείτε να βάλετε και κάποιο άλλο, πιο γλυκό τυρί της αρεσκείας σας.

 

Φωτογραφία – Food Styling: Αντωνία Κατή

Check Also

Κοπή πίτας και βράβευση των αθλητών του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Κρήτης

Tο Σάββατο 9 Φεβρουαρίου και ώρα 15:00 στο καφέ Mistral στο συγκρότημα Τάλως Plaza θα γίνει η …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize