Αρχική / ΕΙΔΗΣΕΙΣ / NEWS VIDEOS / Aναμένεται ανάκληση της «επιτιμίας» Ρίχτερ από το ΠΚ: Σχετικά έγγραφα – Προσβολή και της απόφασης του δικαστηρίου στο Ρέθυμνο

Aναμένεται ανάκληση της «επιτιμίας» Ρίχτερ από το ΠΚ: Σχετικά έγγραφα – Προσβολή και της απόφασης του δικαστηρίου στο Ρέθυμνο

Ρεθυμνιώτες ακτιβιστές θα δώσουν το παρών αύριο Δευτέρα στο πανεπιστήμιο Κρήτης, όπου θα παιχθεί η τελευταία πράξη της ανάκλησης της «επιτιμίας» Ρίχτερ, ενώ παράλληλα θα προσβάλουν και την απόφαση του δικαστηρίου που αθώωνε τον Γερμανό ιστορικό. Δείτε στο ρεπορτάζ που ακολουθεί τα σχετικά έγγραφα και τις επόμενες κινήσεις του Σωματείου Ρεθυμνίων Πληγέντων κατά τη ναζιστική κατοχή.
Αύριο Δευτέρα 15 Μαΐου το πανεπιστήμιο Κρήτης, αναμένεται να λάβει την οριστική του απόφαση για την ανάκληση της «επιτιμίας» του Χάινς Ρίχτερ. Οι Ρεθυμνιώτες ακτιβιστές, όπως φαίνεται στα έγγραφα, είχαν πρωτοκολλήσει το αίτημά τους στην κοσμητεία κοινωνικών επιστημών. Το πανεπιστήμιο έδωσε το χρονικό περιθώριο στον Γερμανό ιστορικό για να δώσει κάποια απάντηση, αν το επιθυμεί και αύριο αναμένεται να ανακαλέσει τον τίτλο από τον Γερμανό ιστορικό.
Το Σωματείο Ρεθυμνίων Πληγέντων κατά τη ναζιστική κατοχή ετοιμάζεται παράλληλα και για άσκηση αναίρεσης κατά της απόφασης του δικαστηρίου για τον Χάινς Ρίχτερ, θεωρώντας ότι το θέμα έχει προεκτάσεις, αφού με την απόφαση αυτή δυσχεραίνεται η θέση της Ελλάδας στη διεκδίκηση των γερμανικών επανορθώσεων.
Κοινή συνισταμένη αποτελεί η διαπίστωση ότι σχεδόν στο σύνολό τους οι ελληνικές κυβερνήσεις δεν στηρίζουν το αίτημα για γερμανικές επανορθώσεις, αφού έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο κατάσχεσης περιουσίας του γερμανικού κράτους στην Ελλάδα.

Check Also

Θλίψη στον χώρο του τύπου – Πέθανε ο δημοσιογράφος Παναγιώτης Φωτάκης

Το Σάββατο 15 Ιουνίου συγγενείς και φίλοι θα πουν το τελευταίο “αντίο” στον δημοσιογράφο Παναγιώτη …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize