Αρχική / ΕΙΔΗΣΕΙΣ / ΕΛΛΑΔΑ / Ανακοίνωση του τμήματος αυτοδιοίκησης του ΣΥΡΙΖΑ για τον Κλεισθένη Ι

Ανακοίνωση του τμήματος αυτοδιοίκησης του ΣΥΡΙΖΑ για τον Κλεισθένη Ι

Η  ηγεσία της ΚΕΔΕ  επιθυμεί  την οξεία αντιπολιτευτική αντιπαράθεση και την επιδίωξη ανατροπής της κυβέρνησης.

Υποστηρίζει ένα πρωτοφανές καλπονοθευτικό εκλογικό σύστημα, θεωρώντας ότι η καθιέρωση της απλής αναλογικής που ισχύει στην πλειοψηφία των χωρών της Ε.Ε, θα διαλύσει την αυτοδιοίκηση.

Για τον σκοπό αυτό διοργανώνει την Πέμπτη έκτακτη  Γενική Συνέλευση και πορεία στην βουλή την ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου.

Το νομοσχέδιο ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ1: κατηγοριοποιεί  τους Δήμους  με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους όπως πληθυσμιακά μεγέθη, γεωγραφικό ανάγλυφο, αστικότητα, ορεινότητα η νησιωτικότητα των περιοχών, καθιερώνει την απλή αναλογική, αναβαθμίζει τα  συλλογικά όργανα, καθιερώνει τις συμμετοχικές διαδικασίες και τα τοπικά δημοψηφίσματα , ενισχύει την αναπτυξιακή δράση  και οικονομική  λειτουργίας των Ο.Τ.Α., διαδικασίες αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας των Ο.Τ.Α., απλοποίηση διαδικασιών πειθαρχικών ελέγχων κλπ.,ενεργοποιεί την διαδικασία κατανομής αρμοδιοτήτων στα 3 επίπεδα διακυβέρνησης.

Καλούμε τους αυτοδιοικητικούς να διαφοροποιηθούν και να μην συμμετέχουν στους σχεδιασμούς της ηγεσίας της ΚΕΔΕ για άμεση αντιπαράθεση με την κυβέρνηση.

 Ανακοίνωση του Τμήματος Αυτοδιοίκησης του ΣΥΡΙΖΑ για τον Κλεισθένη Ι.

Check Also

Κρήτη – Διακόπτεται η κυκλοφορία οχημάτων σε σημεία του οδικού δικτύου λόγω κατολίσθησης

Ανακοινώνεται ότι, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων,  έχουν σημειωθεί καταπτώσεις χωμάτινων όγκων σε διάφορα σημεία …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize