Αρχική / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Αμετανόητος ο Ερντογάν – «Θα πάρουμε τους S-400 και θα τους χρησιμοποιήσουμε»

Αμετανόητος ο Ερντογάν – «Θα πάρουμε τους S-400 και θα τους χρησιμοποιήσουμε»

Ο Τούρκος πρόεδρος συνεχίζει τα παζάρια και τα περίεργα παιχνίδια με Ρώσους και Αμερικανούς, δηλώνοντας σε διακαναλική συνέντευξη ότι η Τουρκία θα πάρει τους S-400 κι αν χρειαστεί, θα τους χρησιμοποιήσει

Παρά τις αναφορές των τελευταίων ημερών ότι η Άγκυρα θα αναβάλλει την προμήθεια των ρωσικών πυραύλων S-400, προκειμένου να μην έρθει σε νέα ρήξη με τους Αμερικανούς και να εξασφαλίσει την προμήθεια των νεών μαχητικών F-35, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι η Τουρκία όχι μόνο θα αποκτήσει όπως έχει προβλεφθεί τους ρωσικούς πυραύλους, αλλά δεν θα διστάσει και να τους χρησιμοποιήσει αν αυτό χρειαστεί.

«Δεν θα αγοράσουμε τους S-400 μονο για να τους βάλουμε σε μια αποθήκη. Θα τους χρησιμοποιήσουμε στην ανάγκη. Μιλάμε για ένα αμυντικό σύστημα. Τι να το κάνουμε αν δεν το χρησιμοποιήσουμε; Θα εξαρτώμαστε και πάλι στις ΗΠΑ; Εδώ και χρόνια τους το ζητάμε και η απάντηση είναι πάντα ότι δεν το επιτρέπει το Κογκρέσο. Έχουμε κουραστεί με αυτά», ήταν η νέα δήλωση του Τούρκου προέδρου που άναψε φωτιές.

«Η Ρωσία απάντησε στην προσφορά μας με μια πολύ δελεαστική προσφορά. Είπαν ότι θα δεχθούν ακόμη και αν γίνει με συμπαραγωγή. Κι όσον αφορά στα δάνεια, μας προσέφεραν επίσης αρκετά καλούς όρους. Αυτή τη στιγμή η διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη», συμπλήρωσε ο Ερντογάν, ερωτηθείς για το θέμα.

Σημειώνεται ότι οι δηλώσεις Ερντογάν έγιναν στο πλαίσιο διακαναλικής του συνέντευξης σε δημοσιογράφων των τουρκικών ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών, TGRT Haber, TVNET, Beyaz TV και Αkit TV, ενόψει των εκλογών.

Check Also

Τούρκοι για ψυχίατρο – “Η Κρήτη δεν είναι ελληνική” γράφουν και επικαλούνται και… συνθήκες

enikos.gr Η περίπτωση ορισμένων Τούρκων δεν είναι πλέον θέμα ανάλυσης καθηγητών γεωπολιτικής, διπλωματών ή στρατιωτικών …

Σχόλια

Font Resize