Breaking News
Αρχική / ΕΙΔΗΣΕΙΣ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Άμεσα ξεκίνησαν οι εργασίες για την κατασκευή του νέου, βιοκλιματικού κτιρίου του 1ου Δημοτικού Σχολείου Γαζίου

Άμεσα ξεκίνησαν οι εργασίες για την κατασκευή του νέου, βιοκλιματικού κτιρίου του 1ου Δημοτικού Σχολείου Γαζίου

Ο ανάδοχος εγκαταστάθηκε στον χώρο και ολοκλήρωσε την περίφραξη του οικοπέδου, ενώ τον χώρο επισκέφτηκε και ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης, συνοδευόμενος από τους Αντιδημάρχους Τεχνικών Υπηρεσιών Άρη Σαλούστρο και Παιδείας Μανώλη Παπαδομανωλάκη, την Πρόεδρο της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Άννα Φραντζεσκάκη και τον Πρόεδρο της ΤΚ Γαζίου Γιάννη Κοτσυφό.

Υπενθυμίζεται ότι μόλις την Παρασκευή 14 Ιουλίου υπεγράφη η σχετική σύμβαση με τον ανάδοχο, παρουσία του Σεβασμιότατου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ειρηναίου και του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη.

Πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα έργα στον τομέα της σχολικής στέγης στο Δήμο Μαλεβιζίου, προϋπολογισμού μαζί με την αγορά του οικοπέδου 4.500.000 € περίπου, με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ. Το νέο, βιοκλιματικό τριώροφο δημοτικό σχολείο θα έχει δυναμικότητα 300 μαθητών και περιλαμβάνει 13 αίθουσες διδασκαλίας, βιβλιοθήκη, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, χώρο φαγητού, γραφεία διδασκόντων, ιατρείο, γυμναστήριο και 4 αίθουσες εργαστηρίων (φυσικών επιστημών, αισθητικής αγωγής, πληροφορικής και ξένων γλωσσών), ενώ στο περιβάλλοντα χώρο θα κατασκευαστεί γήπεδο μπάσκετ και βόλεϊ.

Πρόκειται για ένα σύγχρονο σχολείο που καλύπτει όλους τους κανονισμούς προσβασιμότητας, ενσωματώνει σ’ ένα κτιριακό συγκρότημα όλες τις σχολικές δραστηριότητες (που σήμερα καλύπτονται σε δυο διαφορετικά κτίρια) και ενισχύει ουσιαστικά το αίσθημα συνοχής της μαθητικής κοινότητας. Η ανέγερσή του θα γίνει σε οικόπεδο 3.000 τ.μ. περίπου στην οδό Ελευθερίας αρ. 49, το οποίο έχει αγοραστεί από τον Δήμο Μαλεβιζίου με ίδια έσοδα και με την μερική οικονομική στήριξη και της Περιφέρειας Κρήτης.

Ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης σε δηλώσεις του τόνισε: «Όπως και δεσμευτήκαμε προχθές, έτσι και έγινε: Η κατασκευή του νέου δημοτικού σχολείου ξεκίνησε άμεσα κι ένα ακόμα πολύ σημαντικό έργο σχολικής στέγης για το Γάζι, ξεκινάει. Στόχος μας είναι να έχουμε στον συντομότερο δυνατό χρόνο ένα ακόμα άριστο βιοκλιματικό σχολικό κτίριο για τους μικρούς μαθητές της πόλης μας και με την στενή παρακολούθηση των υπηρεσιών μας, είμαι βέβαιος ότι θα το πετύχουμε.

Θα ήθελα για μια ακόμα φορά να ευχαριστήσω θερμά τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη, όλα τα στελέχη της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Κρήτης, τους συνεργάτες μου απ’ όλες τις υπηρεσίες του Δήμου μας, τους Αντιδημάρχους Τεχνικών Υπηρεσιών Άρη Σαλούστρο και Παιδείας Μ. Παπαδομανωλάκη, τον Δημοτικό Σύμβουλο Χ. Κουτσογιάννη, την αρχιτέκτονα μηχανικό Έρρ. Ζαχαριαδάκη η οποία εκπόνησε την αρχιτεκτονική μελέτη, καθώς και τον πολιτικό μηχανικό Γ. Σαλούστρο ο οποίος αφιλοκερδώς εκπόνησε την στατική μελέτη του κτιρίου».

Check Also

Χανιά – Ξανά σκάβουν όλο το κέντρο για οπτικές ίνες – Δείτε σε ποιους δρόμους θα γίνουν εργασίες

zarpanews.gr Από τον Δήμο Χανίων γνωστοποιείται ότι, έπειτα από την υπ΄ αριθμ. 591 Ομόφωνη Απόφαση …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize