Αρχική / uncategorised / Αλβανίδα ιστορικός: «Δεν υπάρχουν Ελληνες – Ο Τσίπρας και όλοι οι Ελληνες είναι Αλβανοί»

Αλβανίδα ιστορικός: «Δεν υπάρχουν Ελληνες – Ο Τσίπρας και όλοι οι Ελληνες είναι Αλβανοί»

Νέα προπαγάνδα αλυτρωτισμού από την Αλβανίδα ιστορικό Έλενα Κοτσάκι καθώς σε τηλεοπτική συνέντευξη ανέφερε μεταξύ άλλων πως “το ελληνικό έθνος είναι αλβανικό έθνος. Η Ελλάδα προέρχεται από την Αλβανία”.

Η ιστορικός της γειτονικής χώρας είχε προκαλέσει ξανά σάλο πριν από λίγες ημέρες όταν είχε πει πως στην Ελλάδα δεν υπάρχουν Έλληνες. Αυτήν τη φορά ισχυρίστηκε ότι στην ελληνική επικράτεια ζουν μόνο οι Αλβανοί και οι πρόγονοι τους από τα χρόνια του Τρωικού πολέμου.

“Το ελληνικό μόρφωμα είναι εντελώς τεχνητό. Δεν έχει σχέση με την ιστορία. Η Ελλάδα είναι ένα κατασκεύασμα εδαφικό, δημιουργία της Ευρώπης, η Ελλάδα δημιουργήθηκε με αυτή τη φιλοσοφία με την απόσπαση Αλβανικών εδαφών” υποστήριξε η Έλενα Κοτσάκι και επεσήμανε να μην ντρέπονται οι Έλληνες για την αλβανική τους καταγωγή, ενώ παράδειγμα έφερε και με τον Έλληνα Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα που κατάγεται από την Άρτα.

Απάντηση στην κ. Κοτσάκι έδωσε ο Έλληνας ιστορικός Σαράντος Καργάκος.

Όλα αυτά, την ώρα που βιβλίο Γεωγραφίας στην Αλβανία αναφέρει πως «την Αλβανία την βίασαν η Σερβία, το Μαυροβούνιο και η Ελλάδα, καθώς αν υπήρχε διεθνές δίκαιο η Αλβανία θα έφτανε μέχρι και την Άρτα».

Δείτε το βίντεο του ΑΝΤ1

Κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στην Κοινωνιολογία
Απόφοιτος Δημόσιας Διοίκησης – Δημόσιας Οικονομικής
Μιλάει ΕΛ/FR/EN/DE/ES/IT

Check Also

«Λεβέντη μου…» – Σπάει καρδιές ο θρήνος της μητέρας του Κωνσταντίνου Κατσίφα

newsit.gr Η σορός του έφτασε το απόγευμα στο χωριό του – Απαρηγόρητη είναι η μητέρα …

Σχόλια

Font Resize