Breaking News

Αλμυρά scones

Συστατικά

  • 140 γρ. βούτυρο, παγωμένο
  • 300 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
  • 30 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • 150 γρ. γάλα
  • 1 κ.γ. ρίγανη, ξερή
  • 1 κρόκο, αραιωμένο με 1 κ.σ. νερό
  • 1 κ.σ. σουσάμι

Για το σερβίρισμα

  • τυρί κρέμα
  • ζαμπόν, σε φέτες
  • γκούντα, σε φέτες
  • παστράμι

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ο στον αέρα.
  • Κόβουμε το βούτυρο σε κυβάκια και το βάζουμε στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια. Προσθέτουμε το αλεύρι, το αλάτι, το πιπέρι και χτυπάμε πολύ καλά για 2 λεπτά μέχρι να πάρει το μείγμα υφή βρεγμένης άμμου. Προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ, την παρμεζάνα, το γάλα και την ξερή ρίγανη.
  • Χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μεταξύ τους. Πασπαλίζουμε με αλεύρι τον πάγκο εργασίας και βάζουμε το ζυμάρι πάνω. Πλάθουμε με τα χέρια μας αφού τα πασπαλίσουμε με αλεύρι γιατί το ζυμάρι είναι κολλώδες.
  • Ανοίγουμε με τον πλάστη σε 3 εκ. πάχος το ζυμάρι. Κόβουμε με στρογγυλά κουπάτ 7 εκ. το ζυμάρι. Ιδανικά πρέπει να τα κόψουμε με μία κίνηση πιέζοντας το κουπάτ στη ζύμη. Βάζουμε τα στρογγυλά κομμάτια που κόψαμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Το ζυμάρι που περισσεύει στον πάγκο το πλάθουμε ξανά, το ανοίγουμε με τον ίδιο τρόπο και κόβουμε με το κουπάτ μέχρι να τελειώσει η ζύμη.
  • Μεταφέρουμε σε ταψί με λαδόκολλα, αλείφουμε με τον αραιωμένο κρόκο την επιφάνεια τους, πασπαλίζουμε με το σουσάμι και ψήνουμε για 12-15 λεπτά.
  • Κόβουμε τα scones στη μέση εγκάρσια και απλώνουμε το τυρί κρέμα. Βάζουμε το ζαμπόν, το τυρί, το παστράμι και σερβίρουμε.
Αλμυρά scones Επ. 23 | Kitchen Lab TV
Watch this video on YouTube.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize