Αρχική / ΕΙΔΗΣΕΙΣ / ΕΛΛΑΔΑ / Αλέξανδρος Σταγκουράκης – Ο οινολόγος και υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ΚΙΝΑΛ ανοίγει τα χαρτιά του

Αλέξανδρος Σταγκουράκης – Ο οινολόγος και υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ΚΙΝΑΛ ανοίγει τα χαρτιά του

Φίλες και φίλοι η Ελλάδα έχει ανάγκη από αναπτυξιακό σόκ

Τα προϊόντα πρέπει να αποκτήσουν αξία.

Το κίνημα αλλαγής προτείνει το σχέδιο Ελλάδα

ένα σχέδιο πραγματικής ελπίδας βασισμένο σε συγκεκριμένα μέτρα για την Ανάπτυξη , Απασχόληση και την κοινωνική δικαιοσύνη

(ΒRAND-LOCATION –PRODUCT).

Να επιμείνουμε στην αναγνωσιμότητα, στην τοποθεσία και στο προϊόν. Με αυτά τα πολύτιμα συστατικά συνδέουμε την πολιτιστική μας κληρονομιά με την αγροδιατροφή, τον τουρισμό ,την έρευνα και το ευζήν.

Το brand της Ελλάδας δεν θέλει χτίσιμο από την αρχή.

Ο έλληνας πρέπει να επανασυνδεθεί  με αυτό και να συμπορευτεί στα εύκολα και τα δύσκολα. Η Ελλάδα είναι μια πανέμορφη χώρα σε ένα μοναδικό σημείο του πλανήτη.

Το Brand της χώρας θα χτιστεί παράλληλα με το brand του έλληνα, του εργατικού , του φιλόξενου, εκείνου που δεν ντρέπεται για τις συνήθειες του, την αίσθηση και την παιδεία του ,αλλά τις παρουσιάζει ως κουλτούρα.

Αυτοί που πρέπει να πρωταγωνιστήσουν στην μάχη για να πάρει  η Ελλάδα την θέση που της αξίζει στο ευρωπαϊκό στερέωμα είναι αυτοί που εργάζονται, παράγουν και δημιουργούν

Η δημοκρατία στην Ευρώπη είναι σε κρίση και χώρες όπως η Ελλάδα πρέπει να πρωταγωνιστήσουν όπως άλλοτε στην διάδοση των αρχών της

 

Η ψήφος στις ευρωεκλογές πρέπει να είναι καθαρά πολιτική δεν υπάρχει η πολυτέλεια  της αδιαφορίας ή της αποχής. Γιατί η κοινωνικοοικονομική κρίση και ο νεοφασισμός όχι μόνο χτυπούν την πόρτα μας’ μπαίνουν στα σπίτια μας.

Το κίνημα αλλαγής ανήκει στην μεγάλη σοσιαλιστική οικογένεια, ανήκει στους Έλληνες και μπορεί να είναι ο χρήσιμος καταλύτης.  Ο μεγάλος τραγουδιστής bono των U2 διαπιστώνει πως η Ευρώπη χρειάζεται περισσότερο συναίσθημα, συναίσθημα που  μπορούν να δώσουν μόνο οι σοσιαλιστές γιατί πάντα εμείς δίναμε το οξυγόνο για την καρδιά της Ευρώπης.

Γεννήθηκα στα τέλη του προηγούμενου αιώνα (1975), αλλά η ενασχόληση μου με το κρασί δεν ήταν καθόλου τυχαία. Μάλλον το κρασί με διάλεξε.

Η απόφαση να σπουδάσω οινολογία ήταν καρμική καθώς μετά την ναυπηγική σχολή με γοήτευσε η αλχημική μετάβαση του σταφυλιού σε κρασί ,γεμάτη αρώματα, γεύσεις, και πολύχρωμη {λευκή ,ροζέ, ερυθρή}  φαντασία!

Φυσικά είχα την  τύχη να επισκεφθώ σε μικρή ηλικία την Βουργουνδία ,την Μέκκα του οίνου, και να δώ τον κόσμο κάπως αλλιώς.

Σ αυτό τον κόσμο για να πετύχεις πρέπει να είσαι συνεπής, ανταγωνιστικός, καινοτόμος και να έχεις ιδιαίτερο αναγνωρίσιμο στυλ  .Να επιμένεις με σκληρή δουλειά και φιλότιμο στο προϊόν σου ,στο Προϊόν Ονομασίας Προέλευσης .

Ένα από τα αναπάντεχα θετικά της ελληνικής κρίσης είναι ότι οι έλληνες οινοποιοί αναγκάστηκαν να στραφούν στην εξωτερική αγορά. Το ελληνικό κρασί πάει καλά στις εξαγωγές λόγω της ανόδου της ελληνικής γαστρονομίας(Γερμανία- Βέλγιο-Αμερική ανοίγουν συνέχεια εστιατόρια) αλλά και λόγω της ανόδου του τουρισμού. Ο τουρισμός αυξάνει την ζήτηση και την αναγνωρισιμότητα του ελληνικού οίνου.

Παρόλα αυτά οι έλληνες οινοπαραγωγοί ακόμα προσπαθούν να ανακαλύψουν την ταυτότητά τους.

Η Ευρώπη πρέπει να βοηθήσει τα τοπικά ιδιαίτερα προϊόντα να διακριθούν, μπορεί να δώσει κίνητρα φύτευσης και καθετοποίησης της παραγωγής για τις γηγενείς  ελληνικές ποικιλίες. Η σταχτοπούτα ΜΑΛΑΓΟΥΖΙΑ και το κοσμοπολίτικο ΑΣΥΡΤΙΚΟ αλλά και άλλες ιδιαίτερες ξεχασμένες ελληνικές ποικιλίες με ιντριγκαδόρικα ονόματα όπως κυδωνίτσα, μαυροδάφνη, βιδιανό να αποτελέσουν τους ιδανικούς πρεσβευτές με γεωγραφική ένδειξη.

Φυσικά πρώτα από όλα χρειάζεται δουλειά στο αμπέλι και να επιμείνουμε στην ποιότητα και όχι στην ποσότητα.

Η  Ελλάδα της κρίσης έχει ανάγκη από ένα αναπτυξιακό Σόκ.

Το κίνημα αλλαγής προτείνει το σχέδιο Ελλάδα, ένα σχέδιο πραγματικής ελπίδας βασισμένο στην απασχόληση , ανάπτυξη και κοινωνική δικαιοσύνη.

Τα προϊόντα πρέπει να αποκτήσουν αξία.

(ΒRAND-LOCATION –PRODUCT).Με αυτά τα πολύτιμα συστατικά συνδέουμε την πολιτιστική μας κληρονομιά με την αγροδιατροφή, τον τουρισμό ,την έρευνα και το ευζήν.

Η ψήφος στις ευρωεκλογές πρέπει να είναι καθαρά πολιτική δεν υπάρχει η πολυτέλεια  της αδιαφορίας ή της αποχής. Γιατί η κοινωνικοοικονομική κρίση και ο νεοφασισμός όχι μόνο χτυπούν την πόρτα μας’ μπαίνουν στα σπίτια μας.

Το κίνημα αλλαγής ανήκει στην μεγάλη σοσιαλιστική οικογένεια, ανήκει στους Έλληνες και μπορεί να είναι ο χρήσιμος καταλύτης.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΣΤΑΓΚΟΥΡΑΚΗΣ- ΑΜΑΛΙΑΔΑ

ΟΙΝΟΛΟΓΟΣ-ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΜΕ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ

Check Also

Ρέθυμνο – Μαριλίζα Σηφάκη – «Μένω στον δρόμο με ένα μωρό στην αγκαλιά»

neakriti.gr «Νιώθω αδικημένη» δήλωσε η Ρεθυμνιώτισσα λιμενικός στην εκπομπή “Κρήτη Σήμερα” της “ΚΡΗΤΗ TV” Η …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize