Αρχική / ΕΙΔΗΣΕΙΣ / ΕΛΛΑΔΑ / Αινιγματική δήλωση που ερμηνεύτηκε ως προαναγγελία ήττας του ΣΥΡΙΖΑ

Αινιγματική δήλωση που ερμηνεύτηκε ως προαναγγελία ήττας του ΣΥΡΙΖΑ

Ανοικτός σε απόσυρση της επίμαχης διάταξης για τις ευνοϊκές ρυθμίσεις για επιχειρήσεις που έχουν εντοπιστεί με ανακριβή ή πλαστά τιμολόγια σε επενδυτικά προγράμματα, εμφανίσθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα, χρησιμοποιώντας μάλιστα μια φράση που από πολλούς -κυρίως από την πτέρυγα της ΝΔ- ερμηνεύτηκε ως «προαναγγελία» ήττας του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η ρύθμιση αυτή είναι αναγκαία καθώς υπάρχουν επιχειρήσεις που ταλαιπωρούνται όχι από πλαστά τιμολόγια, αλλά από ανακριβή και δεν μπορούν να κλείσουν τα επενδυτικά προγράμματα. Εάν επιμείνετε, εγώ δεν έχω κανένα θέμα να την αποσύρω, αλλά να ξέρετε ότι αυτό το θέμα θα το βρείτε μπροστά σας», είπε ο κ. Δραγασάκης.

Αποπληρωμή ΔΝΤ
Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Γιάννης Δραγασάκης ανέφερε ακόμη ότι «για πρώτη φορά η Ελλάδα, από την ίδρυση του ελληνικού κράτους, κατάφερε να έχει σημαντικά αποθέματα ρευστότητας».

Επικαλούμενος διεθνή έκθεση, ο κ. Δραγασάκης, τόνισε ότι τα αποθέματα επιτρέπουν στη χώρα να μην χρειαστεί να δανειστεί μέχρι το 2023.

Ο κ. Δραγασάκης επιβεβαίωσε πως η κυβέρνηση βρίσκεται σε συζητήσεις, με στόχο να αποπληρωθούν κάποια δάνεια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (και όχι μόνο) κυρίως τα ακριβά δάνεια.

Ο κ. Γιάννης Δραγασάκης πρόσθεσε ακόμη ότι η κυβέρνηση «δεν έβγαλε απλώς τη χώρα από τα Μνημόνια, από το τέλμα που είχε δημιουργηθεί το 2014, με την κοινωνία όρθια, αλλά κατάφερε να πάρει μέτρα που απέτρεψαν τουλάχιστον την ακραία φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό, και να δημιουργήσει σημαντικές δυνατότητες για την επόμενη τετραετία και την επόμενη δεκαετία».

Check Also

Το σαρδάμ του Τσίπρα για «εκλογές στο τέλος της δεκαετίας»

protothema.gr «Τετραετίας πρόεδρε», τον διόρθωσε ο Αλέκος Χαρίτσης Ένα φορτισμένο σημειολογικά «σαρδάμ» έκανε ο προόεδρος …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize