Breaking News

Άγιος Νικόλαος – Ο Νόμος Λασιθίου δεν διαθέτει «αρίστους» για να διοικήσει τα Νοσοκομεία του!

Η λογική των «αρίστων» επικράτησε για πολλοστή φορά στο Λασίθι σε μια ακόμα τοποθέτηση δημοσίων θέσεων ευθύνης. Όπως είναι γνωστό, ο Νομός Λασιθίου δεν… διαθέτει «αρίστους» και για το λόγο αυτό η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας επιστράτευσε στελέχη από άλλες περιοχές που φέρουν τον συγκεκριμένο τίτλο!

Όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ του Μιχάλη Ατσαλάκη στην ΑΝΑΤΟΛΗ, παρά την διεξοδική έρευνα ωστόσο, στάθηκε δύσκολο να διαμορφώσουμε ολοκληρωμένη εικόνα για τις νέες υποδιοικήτριες που αναλαμβάνουν θέσεις ευθύνης στο Λασίθι και ειδικά στα Νοσοκομεία Σητείας και Νεάπολης. Συγκεκριμένα, στο Γ.Ν. Λασιθίου (αποκεντρωμένη Ο.Μ. «Σητεία») έγινε αλλαγή υποδιοικητή με αναπληρώτρια Διοικήτρια την Μαρία Δαρατσιανού να αντικαθιστά τον πρώην Αντιδήμαρχο Λεωνίδα Τερζή. Χωρίς να έχει δημοσιοποιηθεί από το Υπουργείο Υγείας ο λόγος για την αλλαγή στην ηγεσία του Ιδρύματος. Προφανώς περιττεύει για την κοινή γνώμη μια αιτιολόγηση, αλλά ακόμα κι αν αυτό θεωρεί το υπουργείο, εξακολουθεί να προκαλεί απορία, έως και μεγάλη δυσφορία, το γεγονός πως στην «έδρα» του Υπουργού Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη, αποφασίστηκε πως η πτυχιούχος Π.Ε. Νοσηλευτικής από τα Χανιά(;) είναι καλύτερη επιλογή από αυτήν του πρώην Αντιδημάρχου Σητείας και στενού φίλου και ανθρώπου εμπιστοσύνης του Υπουργού Ναυτιλίας. Σε μια στιγμή μάλιστα που ο κ. Πλακιωτάκης μία μέρα μόλις νωρίτερα – επισκεπτόταν τη γενέτειρά του Σητεία ως υπουργός, εμφανώς και δικαιολογημένα συγκινημένος, για την παρουσία του στα πάτρια εδάφη. Μια τέτοια αλλαγή ερήμην του υπουργού από τον φίλο και συνάδελφό του Βασίλη Κικίλια, μοιάζει ακατανόητη. Σε κάθε περίπτωση παραμένει αναιτιολόγητη.

Στο Γ.Ν. – Κ.Υ. Νεαπόλεως «Διαλυνάκειο» η Ειρήνη – Βασιλική Χατζέα αντικατέστησε τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ Λασιθίου Γεώργιο Μπαρμπούνη, ο οποίος είχε ανακοινωθεί αρχικά. Είχε προκαλέσει βέβαια αντιδράσεις ο ορισμός του λόγω της κομματικής του θέσης. Δεν απέφυγε μάλιστα και κάποια «φίλια πυρά» από εσωκομματικούς φίλους από γειτονικούς νομούς, παρά το γεγονός πως ο κ. Μπαρμπούνης είναι αθόρυβος και ήσυχος. Μάλλον όμως ενόχλησε υποψηφίους από την υπόλοιπη Κρήτη η τοποθέτησή του, στοιχείο που οδήγησε και σε διαρροές στον κρητικό τύπο «τρωτών σημείων». Η εξέλιξη αυτή και η γενικότερη αντίδραση που προέκυψε με πίεση πάνω στην πολιτική ηγεσία, οδήγησε στη «χρυσή τομή» τον κ. Κικίλια και στράφηκε στον «κατάλογο των αρίστων», ο οποίος – είναι γνωστό πια – δεν περιλαμβάνει τέτοια στελέχη από το νομό…

Η νέα υποδιοικήτρια κυρία Χατζέα, είναι απόφοιτος ΑΤΕΙ (Διοίκηση Μονάδων Υγείας και Πρόνοιας) και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών από το Πανεπιστήμιο Κρήτης (ΠΜΣ Δημόσιας Υγείας και Διοίκησης Υπηρεσιών Υγείας). Είναι γνώστης της αγγλικής γλώσσας (C2), της Ισπανικής (Β2), της Γερμανικής (Β2), της Ιταλικής (Α1) και της Κινεζικής (Α1). Έχει πιστοποιητικό επιμόρφωσης στη «Δημόσια Υγεία και τη Μικροβιολογία Τροφίμων» από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει εργασιακή προϋπηρεσία περίπου 4 ετών και συγγραφικό έργο στο πεδίο της υγείας και της έρευνας στην δημόσια υγεία και την επιδημιολογία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize