Αδειάζει τη διοίκηση της Folli Follie η Fosun

Έγγραφο ερωτημάτων (enquiry letter) με το οποίο ζητά εξηγήσεις από την Folli Follie έστειλε η Fosun που παράλληλα καλεί τους δυντικούς επενδυτές αλλά και τους μετόχους της εταιρείας να είναι προσεκτικοί.

Στο έγγραφο ζητά από τα εμπλεκόμενα μέρη διευκρινήσεις και εξηγήσεις αναφορικά με την υπόθεση που έχει ανοίξει μετά τις καταγγελίες του αμερικανικού fund QCM. Παράλληλα, ο κινεζικός όμιλος γνωστοποίησε ότι ανέβασε το ποσοστό του στην Folli Follie στο 16,37 από 13,89% προηγουμένως.

Στην ανακοίνωση του ο κινεζικός όμιλος επισημαίνει πως το Διοικητικό Συμβούλιο εξέτασε στις 4 Μαίου την έκθεση του αμερικάνικου fund, τα ερωτήματα της ελληνικής Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και τις ανακοινώσεις που εξέδωσε η Folli Follie.

«Το Συμβούλιο εξέφρασε την άποψη πως ορισμένες παρατηρήσεις στην Έκθεση είναι απλώς εικασίες. Αφότου έλαβε υπόψη τις πληροφορίες που δημοσιοποίησε η Folli Follie, τις οικονομικές της ανακοινώσεις, την άνω των 20 ετών διαδρομή της ως εισηγμένης και την εμπιστοσύνη της εταιρείας στον μεγαλομέτοχο της και στην διοίκηση, η Εταιρεία αύξησε το μερίδιο την περίοδο από τις 8 Μαίου ως τις 11 Μαίου και από τότε το ποσοστό της Folli Follie που κατέχει ο όμιλος και το Ταμείο αυξήθηκε από το 13,89% στο 16,37%».

Ωστόσο συνεχίζει αναφέροντας ότι πρόσφατα το Δ.Σ. εξέτασε τη συνεχιζόμενες έρευνες από την αγορά και τα μέσα ενημέρωσης που αφορούν την υπόθεση, αλλά και ότι απαντήσεις σε σχέση με τα ερωτήματα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς δεν ανακοινώθηκαν.

Προκειμένου να προστατεύσει, σημειώνει, τα συμφέροντά της ως μέτοχος μειοψηφίας στην Folli Follie η εταιρεία επέδωσε έγγραφο ερωτημάτων (enquiry letter) μέσω του μη εκτελεστικού μέλους που έχει στην Folli Follie ζητώντας από τα εμπλεκόμενα μέρη «εξηγήσεις και άμεσες διευκρινήσεις».

Η εταιρεία, αναφέρει η ανακοίνωση, θα συνεχίσει να παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και θα κρατήσει ενήμερους μετόχους και επενδυτές καθώς και το κοινό για κάθε σημαντική εξέλιξη και θα κάνει περαιτέρω ανακοινώσεις όταν κριθεί απαραίτητο.

Προτείνει σε μετόχους της Fosun και δυνητικούς επενδυτές να είναι προσεκτικοί στον χειρισμό μετοχών της εταιρείας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize