Αρχική / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / 75η Επέτειος εορτασμού της Μάχης της Κρήτης – Δραματοποιημένη αναφορά στις εκτελέσεις στον Κερίτη και τον Ταυρωνίτη

75η Επέτειος εορτασμού της Μάχης της Κρήτης – Δραματοποιημένη αναφορά στις εκτελέσεις στον Κερίτη και τον Ταυρωνίτη

75η Επέτειος εορτασμού της Μάχης της Κρήτης

Δραματοποιημένη αναφορά στις εκτελέσεις στον Κερίτη
και τον Ταυρωνίτη

Τετάρτη 18 Μαΐου 2016, ώρα 8 μ.μ.
Πνευματικό Κέντρο Χανίων

Μια ενδιαφέρουσα εκδήλωση πραγματοποιείται την Τετάρτη 18 Μαΐου και ώρα 8μ.μ. στην αίθουσα «Πολυχρόνης Πολυχρονίδης» του Πνευματικού Κέντρου Χανίων, από την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και το Πνευματικό Κέντρο Χανίων, στο πλαίσιο του εορτασμού της 75ης επετείου της Μάχης της Κρήτης.

Πρόκειται για μια δραματοποιημένη αναφορά στις εκτελέσεις Κρητών αγωνιστών από τους Γερμανούς κατακτητές, στον Ταυρωνίτη (3 Ιουλίου 1941) και στον Κερίτη (1 Αυγούστου 1941).

Το χρονικό της εκτέλεσης στον Ταυρωνίτη και η συγκλονιστική μάχη για την ζωή και τον θάνατο των Ηλία και Θανάση Γιακουμάκη (πατέρα και γιου), στηρίζεται στο βιβλίο του Μιχάλη Μπονατάκη «ΤΟ ΔΑΦΝΙΝΟ ΣΤΕΦΑΝΙ».

Η δραματοποίηση του χρονικού έγινε από τον Λεωνίδα Μανωλικάκη.
Αφηγούνται οι: Μιχάλης Αεράκης, Βασίλης Γκούστης, Λεωνίδας Μανωλικάκης.
Τα δρώμενα αποδίδουν τα μέλη του Λαογραφικού Ομλου Χανίων.

Τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν κατά τη διάρκεια της εκτέλεσης των 118 πατριωτών στον Κερίτη καταγράφηκαν από τον Γιάννη Γαλανάκη, ο οποίος μετά από πολυετή έρευνα και συζήτηση με αυτόπτες μάρτυρες, συνέγραψε ένα συγκλονιστικό κείμενο, που αποδίδουν οι ερασιτέχνες ηθοποιοί Έλενα Αθανασοπούλου, Κώστας Βερονίκης και Ευτύχης Κανδανολέων. Στο συγκεκριμένο δρώμενο συμμετέχουν οι ΚΡΗΤΙΚΕΣ ΜΑΔΑΡΕΣ.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης θα γίνει και η βράβευση των νικητών του Παγκρήτιου Διαγωνισμού Μαντινάδας που προκήρυξε ο Σύλλογος Στιχουργών νομού Χανίων.

Check Also

Παράδοση χώματος από το Ακρωτήρι της Σπάθας στον Στρατιωτικό ακόλουθο της Αυστραλιανής Πρεσβείας

Στα πλαίσια των κεντρικών εκδηλώσεων για την Επέτειο της Μάχης της Κρήτης   θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize