Αρχική / ΕΙΔΗΣΕΙΣ / ΕΛΛΑΔΑ / 63 επιτυχόντες – επιλαχόντες της προκήρυξης των 725 δοκίμων πυροσβεστών

63 επιτυχόντες – επιλαχόντες της προκήρυξης των 725 δοκίμων πυροσβεστών

Παρέμβαση από τα Σωματεία σε σχέση με το θέμα μας γιατί τόσα χρόνια δίνουμε μια τεράστια μάχη για την μονιμοποίησή μας στο Πυροσβεστικό Σώμα ενώ υπάρχουν πάρα πολλές ελλείψεις.

Τη χρονική περίοδο που διανύουμε το Πυροσβεστικό Σώμα αντιμετωπίζει τη μεγαλύτερη έλλειψη προσωπικού από όταν ανέλαβε τη δασοπυρόσβεση. Παράλληλα έχει επιφορτιστεί και με νέες υποχρεώσεις από τη στελέχωση των Π.Υ. των ιδιωτικοποιημένων αεροδρομίων και των εθνικών οδών, σε διάφορες περιοχές της χώρας.
Οι 2.165 πενταετείς συνάδελφοι που μονιμοποιήθηκαν καλύπτουν μόνο ένα μέρος των 4.000 κενών θέσεων μόνιμου προσωπικού που καταργήθηκαν με τον νόμο 3938/2011 και αντικαταστάθηκαν με πυροσβέστες του θεσμού της 5ετούς θητείας που η πλειοψηφία όμως αυτών υπηρετούσαν ήδη στο Π.Σ. ως εποχικοί πυροσβέστες.
Με τέτοιου είδους νομοθετικές αλχημείες εξαφανίστηκαν οι πραγματικές κενές θέσεις μόνιμου προσωπικού στην υπηρεσία μας. Παράλληλα διατηρείτε το απαρχαιωμένο οργανόγραμμα ( από το 1977 – νόμος 683 ) με τη μειωμένη – λειψή οργανική δύναμη των μονίμων υπαλλήλων στις πυροσβεστικές υπηρεσίες, σε αντίθεση με τις σύγχρονες ανάγκες και αρμοδιότητες.
Για τους λόγους αυτούς, διεκδικούμε να πραγματοποιηθούν και οι προσλήψεις όλων εμάς των επιτυχόντων – επιλαχόντων του διαγωνισμού κατάταξης του 2011 ( των 63 ατόμων ), οι οποίοι πληρούμε τις προϋποθέσεις και τα προσόντα του διαγωνισμού και έχουμε περάσει με επιτυχία όλες τις προβλεπόμενες εξετάσεις και δοκιμασίες ( αθλητικές, υγειονομικές, ψυχοτεχνικές ). Προσλήψεις μεγάλου αριθμού επιπλέον επιτυχόντων επιλαχόντων, έχουν πραγματοποιηθεί σε διαγωνισμούς κατάταξης στο Π.Σ. και στο πρόσφατο παρελθόν.
Θα θέλαμε να είστε και εσείς στο πλευρό μας για τον τεράστιο αγώνα που δίνουμε όλα αυτά τα χρόνια για να μονιμοποιηθούμε στο Π.Σ.
Στο πλευρό μας είναι και η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών.

Check Also

Τραγωδία στη Λέσβο: Νεκρά δύο αδέρφια από φωτιά σε παλιό σπίτι εργατικών κατοικιών

iefimerida.gr Τραγωδία στον Πολιχνίτο Λέσβου καθώς δύο άνδρες έχασαν τη ζωή τους από πυρκαγιά που …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize