62 άτομα στο Δήμο Αγίου Νικολάου μέσω του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας

Αρκετό προσωπικό, διαφόρων ειδικοτήτων αξιοποιεί και φέτος ο Δήμος Αγίου Νικολάου, μέσω του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας, προκειμένου να καλύψει, έστω και βραχυπρόθεσμα, σημαντικά κενά στη στελέχωσή του με εξειδικευμένο επιστημονικό και εργατικό προσωπικό, με συμβάσεις διάρκειας 8 μηνών.

Συνολικά από το πρόγραμμα ο Δήμος θα προσλάβει 62 άτομα. Από τις 24 Απριλίου έχουν ήδη αναλάβει εργασία τα πρώτα άτομα. Ένας από τους λόγους που δεν έχουν ακόμη καλυφθεί όλες οι προβλεπόμενες θέσεις που έχουν εγκριθεί για το Δήμο, είναι ότι υπάρχουν αντικαταστάσεις σε πρόσωπα που είτε δεν αποδέχονται την τοποθέτησή τους είτε διαπιστώνεται ότι δεν διαθέτουν τα τυπικά προσόντα για να προσληφθούν.

Στον Τομέα Καθαριότητας προσλαμβάνονται 13 άτομα ως βοηθητικό προσωπικό Καθαριότητας και 3 άτομα ως βοηθητικό προσωπικό Κήπων. Επιπλέον, ο Δήμος Αγίου Νικολάου έχει επιφορτιστεί ως φορέας υλοποίησης με την πρόσληψη και τοποθέτηση ατόμων σε ειδικότητες, όπως γενικών καθηκόντων σχολείων και σχολικών βοηθών, καθώς επίσης κοινωνικών επιμελητών κλπ.

Όλοι αυτοί θα στελεχώσουν δημοτικά σχολεία του Δήμου, το Παράρτημα ΑμΕΑ Λασιθίου (Θεραπευτήριο) και το Παράρτημα Προστασίας Παιδιού Λασιθίου (Παιδόπολη Νεάπολης). Συγκεκριμένα, στο Θεραπευτήριο έχουν ήδη αναλάβει εργασία 2 άτομα ως κοινωνικοί επιμελητές και πρόκειται να τοποθετηθεί ακόμη ένας, γενικών καθηκόντων. Δυστυχώς, για καμία από τις θέσεις (ΤΕ κοινωνικής εργασίας, Θεραπευτών παιδαγωγών και νοσοκόμων) που ζητήθηκαν για την Παιδόπολη δεν δηλώθηκε ενδιαφέρον.

Θετικό είναι το γεγονός ότι φέτος εκδήλωσε ενδιαφέρον εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό, για  να εργαστεί σε θέσεις που χρειάζεται η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, και συγκεκριμένα, ένας αγρονόμος – τοπογράφος μηχανικός, πολιτικοί μηχανικοί, γεωτεχνολόγοι, φυτικής παραγωγής κλπ. Συνολικά στην Τ.Υ. έχουν τοποθετηθεί 9 άτομα διαφόρων ειδικοτήτων. Ο ΠΑΟΔΑΝ έχει πάρει έναν γυμναστή για τα προγράμματα που υλοποιεί, ένα γενικών καθηκόντων, φυλακτικό προσωπικό για εγκαταστάσεις που διαχειρίζεται και διοικητικό προσωπικό. Στον ΟΚΥΔΑΝ έχει τοποθετηθεί κοινωνική λειτουργός και αναμένεται επίσης να εργαστούν με το πρόγραμμα δύο βοηθοί βρεφονηπιοκόμοι.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του Δήμου, εκτιμάται ότι μέχρι τις 20 Μαϊου θα έχει ολοκληρωθεί η τοποθέτηση του συνόλου των ωφελούμενων του προγράμματος Κοινωνικής Εργασίας, που προορίζονται να εργαστούν στο Δήμο Αγίου Νικολάου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize