Αρχική / ΕΙΔΗΣΕΙΣ / ΚΡΗΤΗ / ΡΕΘΥΜΝΟ / 600 χιλιάδες ευρώ μποναμάς από την Περιφέρεια Κρήτης για το αποχετευτικό Ατσιποπούλου – Πρινέ – Γερανίου

600 χιλιάδες ευρώ μποναμάς από την Περιφέρεια Κρήτης για το αποχετευτικό Ατσιποπούλου – Πρινέ – Γερανίου

Τέλος στην κωλυσιεργία ετών μπαίνει με την έκτακτη χρηματοδότηση της Περιφέρειας Κρήτης για την αποπεράτωση του αποχετευτικού δικτύου της Δημοτικής Ενότητας Νικηφόρου Φωκά του Δήμου Ρεθύμνου με επιχορήγηση 600.000 ευρώ. Η θετική εξέλιξη ήρθε μετά από σχετική συνάντηση της Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνου, Μαρίας Λιονή και του Δημάρχου Δήμου Ρεθύμνου, Γιώργου Μαρινάκη με τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη στο Ηράκλειο.

Μπορεί οι εργασίες να έχουν ολοκληρωθεί σε ποσοστό 90%, όμως η χρηματοδότηση του έργου από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, στην Ελλάδα της οικονομικής κρίσης, το καθήλωσε ανολοκλήρωτο εδώ και χρόνια με αποτέλεσμα να ρυπαίνεται η περιοχή και να αποτελεί εστία ανάπτυξης κουνουπιών. Ο λόγος για το αποχετευτικό δίκτυο Ατσιποπούλου – Πρινέ – Γερανίου το οποίο πλεόν μπαίνει στην τελική ευθεία ολοκήρωσης μετά τη χρηματοδότηση των εργασιών με 600 χιλιάδες ευρώ από την Περιφέρεια Κρήτης.

Το έργο είχε προϋπολογισμό που ξεπερνούσε τα 5 εκατομμύρια ευρώ και ενώ είχε σχεδόν ολοκληρωθεί, δεν είχε γίνει η σύνδεση του αποχετευτικού δικτύου με τον βιολογικό καθαρισμό, αποτελώντας στην ουσία, δώρον – άδωρον και επικίνδυνη εστία μόλυνσης για τη Δημόσια Υγεία.

lioni

Ματθαίος Καπετανάκης
Ανεξάρτητος Δημοσιογράφος at | [email protected] |

Κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στην Κοινωνιολογία
Απόφοιτος Δημόσιας Διοίκησης - Δημόσιας Οικονομικής
Μιλάει ΕΛ/FR/EN/DE/ES/IT

Check Also

ΕΛΜΕ Ρεθύμνου – «Απαράδεκτη η συγκοινωνία για τους μαθητές στο Ατσιπόπουλο»

Επιστολή του ΔΣ της ΕΛΜΕΡ στην Μαρία Λιονή, Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνου, για ζητήματα σχολικών συγκοινωνιών της …

Σχόλια

Font Resize