Breaking News

5+1/2 “λουκέτα” που συγκλόνισαν την αγορά του Ρεθύμνου

Τα τελευταία χρόνια κάτι που δυστυχώς συναντάται συχνά είναι το κλείσιμο αρκετών επιχειρήσεων σε όλη τη χώρα, όπως και στο Ρέθυμνο. Εν μέσω κρίσης πολλά ήταν τα καταστήματα που κρατήθηκαν οριακά ή απλώς οδηγήθηκαν σε “λουκέτο”. Το έτος 2017 κάποιες επιχειρήσεις ιδιαίτερα γνωστές στον κόσμο του Ρεθύμνου έκλεισαν ολοσχερώς, κάτι που συγκλόνισε την κοινωνία.

1. Figaro cafe

Ένα από τα καταστήματα που βρέθηκε κλειστό κάτω από δύσκολες συνθήκες διαμάχης, είναι το figaro cafe. Η συγκεκριμένη επιχείρηση βρισκόταν πάνω από 15 χρόνια στην κορυφή των προτιμήσεων στο εναλλακτικό κοινό του Ρεθύμνου. Πριν δύο χρόνια μεταβιβάστηκε και από τότε ξεκίνησε ένα μπαράζ επιθέσεων από τους πρώην ιδιοκτήτες στους νυν που φαίνεται να κατέληξε στις δικαστικές αίθουσες. Πλέον παραμένει κλειστό με το κοινό του στεκιού να αναρωτιέται, αν τελικά θα λειτουργήσει ξανά ή όχι. Αρκετά έχουν ειπωθεί από τους πρώην ιδιοκτήτες του καταστήματος στα social media, όμως το τι θα συμβεί στην πορεία είναι άγνωστο προς το παρόν για την πλειοψηφία των θαμώνων που σύχναζε στο συγκεκριμένο bar.

2. Πικάντικο 

Η γνωστή σε όλους επιχείρηση στην κεντρική λεωφόρο Κουντουριώτη υπήρξε πάνω από 15 χρόνια εν ενεργεία με μαγειρευτό φαγητό, σουβλάκι και όχι μόνο. Για πολλά χρόνια ήταν η πρώτη επιλογή για κάθε ηλικία, αφού βρισκόταν σε κεντρικό σημείο της πόλης και εύκολα, όποιος επιθυμούσε, απολάμβανε ένα καλό γεύμα. Δεν είναι αρκετός καιρός που τελικά το κατάστημα οδηγήθηκε σε “λουκέτο”. Αρκετά φημολογούνται γύρω από το κλείσιμο της επιχείρησης, όμως το σίγουρο είναι ότι ξάφνιασε αρκετό κόσμο που παρέμενε πιστός στις προτιμήσεις του.

3. Μεσοστράτι

Το Μεσοστράτι υπήρξε για αρκετά χρόνια ένα παραδοσιακό στέκι στην καρδιά της πόλης. Αρκετός κόσμος επέλεγε να περάσει το χρόνο του εκεί από τις μεσημεριανές ώρες, μέχρι και τις βραδινές, κυρίως ώρες, σε οργανωμένα γλέντια μικρής εμβέλειας που κατά καιρούς γίνονταν εντός του καταστήματος, αλλά και εκτός, όταν το επέτρεπαν οι καιρικές συνθήκες, δίνοντας έναν όμορφο τόνο στο κέντρο της πόλης για τους ντόπιους και ξένους περαστικούς. Δυστυχώς, ενώ οι ιδιοκτήτες της επιχείρησης φαίνεται ότι είχαν καταφέρει να έχουν ένα συγκεκριμένο κοινό, εν τέλει η επιχείρηση, έκλεισε…

4. Refresh

Το Refresh ή αλλιώς Quick & Fresh όπως για πολλά χρόνια το γνώριζαν οι περισσότεροι, έφτασε στο τέλος του. Το συγκεκριμένο κατάστημα κατάφερε να επιβιώσει πάνω από 20 χρόνια και ο κόσμος του Ρεθύμνου το αγκάλιασε. Γενιές ολόκληρες πέρασαν χρόνο σε αυτό το μαγαζί και μοιράστηκαν πολλά συναισθήματα. Έτσι, όταν ήρθε το τέλος αυτής της πολυετούς εμπειρίας στο γρήγορο φαγητό και καφέ, σοκαρίστηκε μεγάλη μερίδα του Ρεθύμνου.

5. Bistro 22

Το Bistro 22 γεννήθηκε πριν 7 χρόνια στην καρδιά της παλιάς πόλης με αρκετά δυναμική παρουσία. Πολλοί Ρεθυμνιώτες το λάτρεψαν κι έβρισκαν μια γωνιά στον υπέροχο πεζόδρομο της οδού Τσουδερών για να απολαύσουν τον καφέ τους. Το κατάστημα διέθετε μεγάλη ποικιλία σε γλυκά που κέρδισαν το κοινό του Ρεθύμνου, αλλά και τους επισκέπτες που φιλοξενούνταν στο ξενοδοχείο Pepi, ακριβώς δίπλα του.

και 1/2 ακόμη λουκέτο. Borsalino

Το Borsalino είναι ένα κατάστημα με ρούχα που έχει πάνω από 50 χρόνια παρουσία στην αγορά του Ρεθύμνου.  Σε καιρούς κρίσης οι ιδιοκτήτες των περισσότερων καταστημάτων παλεύουν να επιβιώσουν στην αγορά. Το αγαπημένο κατάστημα που κατάφερε να εδραιωθεί στο καταναλωτικό κοινό, στην πορεία έγινε πιο μικρό σε έκταση στην ίδια σχεδόν τοποθεσία που όλοι γνωρίζουμε με είσοδο λίγο παραπέρα…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize