Αρχική / ΕΙΔΗΣΕΙΣ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / 5.666.407,5 διεκδικεί ο δήμος Αγίου Βασιλείου για έργα

5.666.407,5 διεκδικεί ο δήμος Αγίου Βασιλείου για έργα

Πέντε νέες προτάσεις συνολικού προϋπολογισμού 5.666.407,5 ευρώ καταθέτει ο Δήμος Αγίου Βασιλείου στα πλαίσια δύο προσκλήσεων στο πλαίσιο της ενεργοποίησης του προγράμματος “Φιλόδημος 1”, για έργα ύδρευσης και αποχέτευσης σε όλη τη χώρα.  

Η πρώτη πρόσκληση στοχεύει σε έργα ύδρευσης και ανταποκρίνεται στην ολοένα και αυξανόμενη ανάγκη των Δήμων να παρέχουν επαρκή ποσότητα και καλή ποιότητα νερού στους δημότες και η δεύτερη πρόσκληση, στοχεύει στην κατασκευή έργων και την προμήθεια απαραίτητου εξοπλισμού, με στόχο την ολοκληρωμένη διαχείριση αστικών λυμάτων, για την προστασία της δημόσιας υγείας και την βελτίωση της ποιότητας των υπόγειων, επιφανειακών υδάτων και των ακτών κολύμβησης.

Στα πλαίσια δράσης για την διαχείρισης λυμάτων ο Δήμος Αγίου Βασιλείου καταθέτει:

  1. Έργα διαχείρισης λυμάτων Αγκουσελιανών και Παλαιολούτρων (Μονάδα βιολογικού και δίκτυα) προϋπολογισμού: 916.485,16 ευρώ
  2. Έργα διαχείρισης λυμάτων Μελάμπων (Μονάδα βιολογικού και δίκτυα) προϋπολογισμού: 665.000,23 ευρώ
  3. Έργα διαχείρισης λυμάτων Καλής Συκιάς (Μονάδα βιολογικού και δίκτυα) προϋπολογισμού: 426,5 ευρώ

Ενώ στην δράση για την ύδρευση υποβάλλονται τα έργα:

  1. Προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία συστήματος τηλεελέγχου-τηλεχεειρισμού και ανίχνευσης διαρροών του δικτύου ύδρευσης Δήμου Αγίου Βασιλείου προϋπολογισμού: 3.339.495,7 ευρώ
  2. Αντικατασταση και επέκταση δικτύου ύδρευσης στην ΤΚ Ασωμάτου προϋπολογισμού: 372.000,91 ευρώ

Ο Δήμαρχος Αγίου Βασιλείου δήλωσε σχετικά:

«Η υποβολή αιτήσεων ξεκινάει στις 15/6 και ο Δήμος Αγίου Βασιλείου θα είναι από τους πρώτους που θα υποβάλει πέντε ώριμες προτάσεις με όλες τις σχετικές εγκρίσεις (Δασαρχείο, Αρχαιολογία και Περιβαλλοντική αδειοδότηση) μετά από ένα πραγματικό αγώνα δρόμου των υποστελεχωμένων  υπηρεσιών μας. Τα έργα που αφορούν τους βιολογικούς εντάσσονται στον σχεδιασμό μας για την ασφάλεια και υγιεινή των δημοτών μας αλλά και την προστασία του περιβάλλοντος. Επίσης υποβάλουμε πρόταση για την αντικατάσταση του πεπαλαιωμένου δικτύου ύδρευσης Ασωμάτου ενώ καταθέτουμε αίτημα για την εγκατάσταση συστήματος τηλεμετρίας στο δίκτυο ύδρευσης προκειμένου να υπάρχει ένας αξιόπιστος, άμεσος και ασύρματος έλεγχος των 7.200 μετρητών μας αλλά και των δεξαμενών ύδρευσης προκειμένου να αντιμετωπίζουμε τις τεχνικές βλάβες άμεσα αλλά και να συμβάλουμε στην εξοικονόμηση ύδατος. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τα στελέχη του Δήμου που συνέβαλαν ώστε να είμαστε έτοιμοι πριν ακόμα ανοίξει η πρόσκληση και συγκεκριμένα τον Διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών Ανδρέα Κλάδο, την Προϊσταμένη Στέλλα Βερνάδου και την συνεργάτιδα μου Μαργαρίτα Παπαδοπούλου για τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που κατέβαλαν.»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize