Αρχική / ΕΙΔΗΣΕΙΣ / ΕΛΛΑΔΑ / 37.000 παιδιά εκτός βρεφονηπιακών σταθμών, σε όλη την Ελλάδα

37.000 παιδιά εκτός βρεφονηπιακών σταθμών, σε όλη την Ελλάδα

Περισσότερα από 37.000 παιδιά σε όλη την Ελλάδα αναμένεται να μείνουν εκτός των βρεφονηπιακών σταθμών, με τους γονείς να έρχονται για ακόμη μια φορά αντιμέτωποι με μια δυσάρεστη έκπληξη.

Την αποκάλυψη έκανε ο διευθύνων σύμβουλος τους Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ), Θεόδωρος Γκοτσόπουλος, μιλώντας σήμερα το πρωί στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. Όπως ανέφερε, τα παιδιά που θα μείνουν εκτός είναι γύρω στις 37.000 με 38.000, ενώ πέρυσι ήταν 30.000.

Σύμφωνα με τον κ. Γκοτσόπουλο, η δυσάρεστη αυτή εξέλιξη οφείλεται στο γεγονός ότι δεν υπάρχουν παιδικοί σταθμοί, ενώ οι δικαιούχοι είναι πολλαπλάσιοι των θέσεων.

«Υπάρχει μεγάλη ανισότητα στον αριθμό των βρεφονηπιακών σταθμών. Δεν υπάρχουν βρεφονηπιακοί σταθμοί και για να αντιμετωπιστεί αυτό, χρειάζεται χρόνος», ανέφερε ο κ. Γκοτσόπουλος.

Πάτρα: Διανυκτέρευσαν για μία θέση στους βρεφονηπιακούς σταθμούς έξω από τα γραφεία του δήμου

Ενδεικτική της αγωνίας των γονέων σε όλη τη χώρα να προλάβουν να εξασφαλίσουν μία θέση για τα παιδιά τους είναι το γεγονός ότι πολλοί γονείς στην Πάτρα, δικαιούχοι voucher για είσοδο των παιδιών τους σε δημοτικούς βρεφονηπιακούς παιδικούς σταθμούς και ΚΔΑΠ της Πάτρας, σχημάτισαν ουρές και διανυκτέρευσαν έξω από τα γραφεία του Κοινωνικού Τομέα του δήμου.

Οι γονείς, τηρώντας μία άτυπη σειρά προτεραιότητας, έγραφαν με στιλό τον αριθμό στο χέρι τους και περίμεναν να ανοίξουν τα γραφεία σήμερα στις 7 πρωί, προκειμένου να πάρουν τις σχετικές βεβαιώσεις και να τρέξουν να εγγράψουν τα παιδιά τους στις δημοτικές δομές.

Για ποιον λόγο όμως δημιουργήθηκε αυτή η κατάσταση, από τη στιγμή που χθες εκδόθηκαν από την ΕΤΑΑ τα αποτελέσματα για τους δικαιούχους εγγραφής των παιδιών σε ιδιωτικούς και δημοτικούς παιδικούς σταθμούς;

Την απάντηση δίνει το tempo24.gr επικαλούμενο τους γονείς που περίμεναν όλο το βράδυ σχηματίζοντας ουρές έξω από τα γραφεία του δήμου: «Η ΕΤΑΑ εξέδωσε μεν αποτελέσματα για τους δικαιούχους, αλλά πέταξε το μπαλάκι στους δήμους για την αξιολόγηση. Ο δήμος όμως, επειδή δεν διαθέτει το απαιτούμενο προσωπικό, ζητά από τους γονείς να προσέλθουν στις υπηρεσίες για βεβαιώσεις και εν συνεχεία όποιος προλάβει να σπεύσει για να εγγράψει το παιδί του. Ελλοχεύει όμως ο κίνδυνος να προηγηθεί ο οποιοσδήποτε και να προλάβει να πάρει θέση για το παιδί του και να μείνει κάποιος εκτός, και ας έχει περισσότερα μόρια, επειδή έχασε την προτεραιότητα».

Πάντως, πληροφορίες αναφέρουν ότι στην Πάτρα υπολογίζεται ότι περίπου 800 παιδιά θα μείνουν εκτός παιδικών σταθμών.

 

Check Also

Χιλιάδες ολόγυμνοι ποδηλάτες πλημμύρισαν τους δρόμους του Λονδίνου

protothema.gr Τεράστια ήταν η συμμετοχή στην 16η γυμνή ποδηλατοδρομία που πραγματοποιήθηκε εχθές στη βρετανική πρωτεύουσα Τεράστια …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize