Αρχική / ΕΙΔΗΣΕΙΣ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / 3 χρόνια μετά: Εκπαιδευτικό σεμινάριο για Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση από το Σωματείο Ε.Κ.Α.Β. Τομέα Χανίων στο Δήμο Πλατανιά

3 χρόνια μετά: Εκπαιδευτικό σεμινάριο για Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση από το Σωματείο Ε.Κ.Α.Β. Τομέα Χανίων στο Δήμο Πλατανιά

ekab dimos platania

Με ιδιαίτερη επιτυχία διοργανώθηκε την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου το Εκπαιδευτικό σεμινάριο πάνω στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση και στις Πρώτες Βοήθειες από το Σωματείο Εργαζομένων Ε.Κ.Α.Β. Τομέα Χανίων, στο Δημαρχείο του Πλατανιά.

Ο Δήμαρχος Πλατανία κ.Ιωάννης Μαλανδράκης υπογράμμισε ότι «σε συνεργασία με το Ε.Κ.Α.Β. διοργανώθηκε αυτή η πρακτική ενημέρωση προκειμένου να μάθουν πολλοί συμπολίτες μας τις πρώτες βοήθειες σ’ ένα ενδεχόμενο ατύχημα.

Ως Δήμος συγχαίρουμε και ευχαριστούμε τους εργαζομένους στο Ε.Κ.Α.Β. για την επίδειξη που μας έκαναν».Από την πλευρά του ο επικεφαλής της ομάδας των διασωστών και πρόεδρος των εργαζομένων Ε.Κ.Α.Β. Χανίων κ. Αντώνιος Κιοπές, ανέφερε τα εξής: «Βρισκόμαστε σήμερα εδώ στο πλαίσιο της συμπλήρωσης 3 χρόνων από την ημέρα που έφυγαν από τη ζωή ο διευθυντής Ε.Κ.Α.Β. Κρήτης ιατρός κ. Δημήτρης Βουρβαχάκης και ο διασώστης Ε.Κ.Α.Β. κ. Βαγγέλης Κελαράκης, τιμώντας τη μνήμη των αγαπημένων συναδέλφων μας.

Στη μνήμη τους υλοποιήθηκε στο Δημαρχείο του Πλατανιά μαθήματα Πρώτων Βοηθειών καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης σε πολίτες, ώστε να συμβάλλουμε κι εμείς στην ενημέρωσή τους για να μπορέσουν ν’ ανταποκριθούν σε μια έκτακτη ανάγκη ατυχήματος ή κινδύνου απώλειας ζωής».Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι «για δεύτερη χρονιά γίνεται αυτή η επίδειξη επιλέγοντας φέτος τον Δήμο Πλατανιά ως δεύτερο μεγαλύτερο Δήμο του Νομού. Ταυτόχρονα κάνουμε παράκληση για ενίσχυση του Ε.Κ.Α.Β. Χανίων διότι αυτή τη στιγμή λειτουργούμε μόνο με τρία ασθενοφόρα, ενώ καλούμαστε να καλύψουμε όλον τον Νομό εξαιτίας της υποστελέχωσης των Κέντρων Υγείας. Κάνουμε, λοιπόν, έκκληση στην Πολιτεία να είναι αρωγός σε αυτή την προσπάθεια ούτως ώστε να έρθουν μεταθέσεις ή να συμπεριληφθούν στις επόμενες προσλήψεις Χανιώτες συνάδελφοι για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε με υπευθυνότητα και άμεση επέμβαση σε όλα τα περιστατικά.
Να σημειωθεί ότι από το 2002 έχουν να συμπεριληφθούν τα Χανιά στις προσλήψεις του Υπουργείου Υγείας» κατέληξε ο κ. Κιοπές.

Check Also

Κρήτη – Τροχαίο με τραυματισμό από πρόσκρουση σε πεζοδρόμιο

zarpanews.gr Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής, επί της παραλιακής οδού στο Ηράκλειο. …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize