Breaking News
Αρχική / Sports / 3ο Μαθητικό Πρωτάθλημα Σκάκι Δήμου Πλατανιά

3ο Μαθητικό Πρωτάθλημα Σκάκι Δήμου Πλατανιά

Με μεγάλη συμμετοχή και επιτυχία ολοκληρώθηκε την Κυριακή 31/5 το Μαθητικό Πρωτάθλημα Σκάκι Δήμου Πλατανιά  στις φιλόξενες εγκαταστάσεις της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης. Τα πρωτάθλημα αυτό  διεξάγεται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά και είναι το επιστέγασμα των προγραμμάτων εκμάθησης  που γίνονται σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου , με συντονισμό του Δήμου. Τη φετινή χρονιά συμμετείχαν 130 μικροί σκακιστές οι οποίοι χωρίστηκαν σε έξι ομίλους ανάλογα με την ηλικία τους και τη δυναμικότητά τους.

Τα προγράμματα εκμάθησης σκακιού είναι αναπόσπαστο  κομμάτι από την πλούσια δράση του Δήμου Πλατανιά και  υλοποιούνται μέσα από την δημόσια εκπαίδευση φέρνοντας έτσι κοντά  εκατοντάδες παιδιά σε ένα πνευματικό άθλημα το οποίο αναδεικνύει τη δύναμη της ανθρώπινης σκέψης ενώ  τίθενται  τα θεμέλια για ένα ισχυρό και υγιές μέλλον ανοίγοντας νέους ορίζοντες στην νεολαία του τόπου.

 

Τώρα σε αγωνιστικό επίπεδο οι  τελικές βαθμολογίες ανά κατηγορία ήταν  οι εξής:

 

Στην κατηγορία Νηπίων έως και Γ΄ δημοτικού την πρώτη θέση στη γενική κατάταξη κατέκτησε η Καλογεράκη Σοφία (3ο Χανίων), 2η η Σαραντολάκη Κατερίνα (Γεράνι), 3η η Μαρκαντωνάκη Κων/να (Αλικιανός). 1ος στα αγόρια ο Μπαραμίτζε Γιάννης (Αλικιανός), 2ος ο Φραγκιαδάκης Ανδρέας (Αλικιανός) και 3ος ο Φανταουσάκης Γρηγόρης (Πλατανιά). 1ος στη Β΄ δημ. Ο Μαρινάκης Σταύρος (Βουκολιές), 1η η Τρουλάκη Αθηνά (5ο Χανίων), 1η στη Γ΄ η Μπουλταδάκη Ουρανία (Σκινέ-Φουρνέ), 1ος στην Α΄ δημ. Ο Καλαϊτζάκης Γιώργος (Βουκολιές) και στα Νήπια ο Μακαρώνας Κων/νος (Βουκολιές).

Στην κατηγορία όπου συμμετείχαν μαθητές από τη Δ΄ δημοτικού και μεγαλύτεροι την πρώτη θέση πήρε ο Καλιοντζάκης Ιάκωβος (5ο Χανίων), 2ος ο Βίγλης Βαγγέλης (Αλικιανός) και στην 3η θέση ισοβάθμησαν ο Γεωργιάδης Κων/νος, Σαραντολάκης Ραφαήλ (Γεράνι), Κεσόπουλος Βαγγέλης (Βουκολιές), Τζατζιμάκης Στράτος (Αλικιανός), Σαραντολάκης Ηλίας (Γεράνι), και Μπαλωμενάκης Αλέξανδρος (Αλικιανός). 1ος στην ΣΤ΄δημ. ο Μουτσόπουλος Αντώνης (Γεράνι), 1ος στη Δ’ δημ. ο Φρυδάκης Αναστάσης (Κολυμπάρι). Στα κορίτσια την 1η θέση κατέκτησε η Φανταουσάκη Κων/να (Πλατανιά), 2η η Μπαλωμενάκη Μαρία (Αλικιανός) και στην 3η θέση ισοβάθμησαν η Μαρινάκη Ελένη (Σκινέ-Φουρνέ) και Μαρινάκη Θάλεια (Βουκολιές). Στα Γυμνάσια την 1η θέση κατέκτησε ο Κυριακάκης Παναγιώτης (Αλικιανός) και 2ος ο Σταυγιαννουδάκης Γιώργος (Αλικιανός).

Στα παράλληλα τουρνουά που διεξήχθησαν την πρώτη θέση στην κατηγορία Νηπίων και Α΄ κατέκτησε ο Βιολάκης Αναστάσης, 2-3ος ισοβάθμησαν ο Χαμογιωργάκης Αριστείδης και ο Αντωνιουδάκης Γιώργος. Στα νήπια στην 1η θέση ισοβάθμησαν ο Μαυρίδης Μάνος με τον Λεβάκη Κυριάκο, στην 3η θέση ισοβάθμησαν ο Σπανουδάκης Γιάννης και ο Κυριακογιαννάκης Γιάννης. Στα κορίτσια στην 1η θέση ισοβάθμησαν η Χασουράκη Χρυσή, η Κλεοβούλου Σοφία και η Νίκου Νεφέλη. Στην Α΄ δημ. 1η ήταν η Μαρακομιχελάκη Μαριέδα, 2η η Σκαράκη Γεωργία και στην 3η θέση ισοβάθμησαν η Αγγελάκη Λυδία και η Βενετάκη Νεκταρία. Στα προνήπια 1ος ήταν ο Αγγελάκης Ορέστης, 2ος ο Κουκουτσάκης Μιχάλης και 3ος ο Κουτσουδάκης Ηλίας Ραφαήλ.

Στον 2ο όμιλο του EN την 1η θέση κατέκτησε ο Παρασκάκης Φίλιππος, 2ος ο Χαραλαμπάκης Ραφαήλ και στην 3η θέση ισοβάθμησαν ο Παπαθανασίου Μιχάλης με τον Γρηγορομιχελάκη Γιάννη. Στα κορίτσια την 1η θέση κατέκτησε η Κολοκυθά Κλειώ, 2η η Καραβιτάκη Αντωνία και 3η η Λουκάκη Χρυσούλα.

Στον 3ο όμιλο του ΟΠΕΝ είχαμε τριπλή ισοβαθμία στην κορυφή και σύμφωνα με τα κριτήρια την 1η θέση κατέκτησε ο Πυροβολάκης Χρήστος, 2ος ο Πυροβολάκης Μανόλης και 3ος ο Χατζηπανάγος Αλέξανδρος. Στα κορίτσια την 1η θέση κατέκτησε η Μαρκάκη Ανδριάννα, 2η η Κιράν Βαλεντίνα και 3η η Μαρτιμιανάκη Μαρία.

Τέλος στον ισχυρότερο όμιλο του OPEN την 1η θέση κατέκτησε ο Πατρελάκης Ευάγγελος, 2ος ο Μπορμπαντωνάκης Γιάννης και 3ος ο Τζαγκαράκης Παναγιώτης. Στα κορίτσια την 1η θέση κατέκτησε η Καραβιτάκη Ευαγγελία, 2η η Καντεράκη Μυρτώ, και 3η η Καλιοντζάκη Εριέττα.

 

Την τελετή λήξης τίμησαν με την παρουσία τους και βράβευσαν τους  διακριθέντες οι Αντιδήμαρχοι Πλατανιά κος Δασκαλάκης Νίκος, κος Καλαιτζάκης Γεώργιος ,κος Μαλακωνάκης Γιάννης , ο Δ/ντης της Ορθοδόξου Ακαδημίας κος Ζορμπάς, ο Πρόεδρος του ΝΠΔΔ Πλατανιά κος Σημαντηράκης καθώς και η αρμόδια Παιδείας και Αθλητισμού της Π.Ε Χανίων κα Ζομπανάκη.

skaki platanias (1) skaki platanias (2) skaki platanias (3) skaki platanias (4) skaki platanias (5) skaki platanias (6) skaki platanias (7) skaki platanias (8)

Check Also

Ρέθυμνο – Με 1,25 εκ. ευρώ και αναγκαστικές απαλλοτριώσεις ολοκληρώνεται το έργο

Ματθαίος Καπετανάκης - neakriti.gr Στην τελική φάση περνά η σύνδεση της δημοτικής ενότητας Αρκαδίου με …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize