Breaking News

3ος Διεθνής Μαθητικός Φοιτητικός Διαγωνισμός Πολυμέσων video clip, ηχητικού μηνύματος, αφίσας – Αγωνίζομαι για την οδική ασφάλεια

mathitikos diagonismos odikis asfaleias

Με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης ο «3ος Διεθνής Μαθητικός Φοιτητικός Διαγωνισμός Πολυμέσων video clip, ηχητικού μηνύματος, αφίσας, με τίτλο «Αγωνίζομαι για την οδική ασφάλεια”-Ας συμβάλλουμε όλοι για να χάσουμε την πρωτιά …. στα τροχαία δυστυχήματα»

Με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης, του “Πανελλήνιου Συλλόγου Αρωγής και Αλληλεγγύης Οικογενειών Θυμάτων Τροχαίων Δυστηχημάτων – Ο Άγιος Χριστόφορος” και την υποστήριξη του Πολυτεχνείου Κρήτης, του Πανεπιστημίου Κρήτης, του ΤΕΙ Κρήτης και της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κρήτης προκηρύσσεται ο 3ος Διεθνής Μαθητικός Φοιτητικός Διαγωνισμός Πολυμέσων Video Clip, ηχητικού μηνύματος, αφίσας, με τίτλο «Αγωνίζομαι για την οδική ασφάλεια”-Ας συμβάλλουμε όλοι για να χάσουμε την πρωτιά …. στα τροχαία δυστυχήματα». Σήμερα στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου στην Περιφέρεια Κρήτης έγιναν γνωστές οι λεπτομέρειες του διαγωνισμού που στοχεύει στην ενημέρωση-πρόληψη κυρίως των νέων ανθρώπων στους τομείς οδηγικής συμπεριφοράς και οδικής ασφάλειας.

Μάλιστα η Ομάδα Εργασίας της Περιφέρειας Κρήτης για την οδική ασφάλεια, που συνεδρίασε στη Περιφέρεια υπό την Προεδρία του Περιφερειακού Συμβούλου Νίκου Ξυλούρη, σε συνεργασία με τον δικηγορικό σύλλογο Ηρακλείου θα διοργανώσει εκπαιδευτικά προγράμματα σε νέους ανήλικους που οδηγούν -δίκυκλο, αυτοκίνητο- πριν αποκτήσουν την προβλεπόμενη άδεια οδήγησης.

Ο Περιφερειακός Σύμβουλος και πρόεδρος της ομάδας εργασίας Περιφέρειας Κρήτης για την οδική ασφάλεια Νίκος Ξυλούρης επεσήμανε ότι η Περιφέρεια Κρήτης δίνει μεγάλη έμφαση στον τομέα της οδικής ασφάλειας. «Δυστυχώς τα τροχαία οφείλονται σε 3 παράγοντες στις υποδομές, στα μηχανήματα και στον άνθρωπο. Η δράση απευθύνεται κυρίως στους νέους ανθρώπους οι οποίοι μέσω του διαγωνισμού θα εμπλακούν στη διαδικασία της ενημέρωσης και του προβληματισμού για τα τροχαία ατυχήματα και δυστυχήματα».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αρωγής και Αλληλεγγύης Οικογενειών Θυμάτων Τροχαίων Δυστυχημάτων «Ο Άγιος Χριστόφορος» Σταύρος Πολέντας ανέφερε: «Μείωση τροχαίων σημαίνει να μάθουμε να γνωρίζουμε καλά τις συνέπειες ενός τροχαίου που δεν είναι γνωστές στον κόσμο. Τα παιδιά οι μαθητές οι φοιτητές μέσω του διαγωνισμού μπορούν να μας δώσουν τα δικά τους μηνύματα για την οδική ασφάλεια και τα προσκαλούμε να συμμετέχουν στον διαγωνισμό».

Ο αντιπρόεδρος του ιατρικού συλλόγου Χανίων-Πρόεδρος επιτροπής αξιολόγησης του διαγωνισμού Αντώνης Κρασουδάκης ανέφερε ότι, «στόχος μας είναι να ευαισθητοποιήσουμε τους νέους ανθρώπους για ένα σοβαρότατο πρόβλημα δημόσιας υγείας που είναι οι τροχαίοι θάνατοι. Είναι η πρώτη αιτία θανάτου για τις ηλικίες των νέων τα τροχαία δυστυχήματα οπότε στοχεύουμε να εμπλέξουμε όσο το δυνατόν μικρότερες ηλικίες στο διαγωνισμό στις κατηγορίες βίντεο κλιπ, αφίσα, ηχητικό μήνυμα».

Η Εκπρόσωπος της Περιφερειακής Εκπαίδευσης Κρήτης Στέλλα Πιταροκοίλη προσκάλεσε τους μαθητές δημοτικών, γυμνασίων, λυκείων να συμμετέχουν στον διαγωνισμό καθώς η εκπαίδευση, όπως είπε, είναι ένας τρόπος να ευαισθητοποιήσουμε την κοινωνία να αλλάξουμε οδηγική συμπεριφορά με σκοπό να μειωθούν τα τροχαία στη χώρα μας.

Τέλος από την πλευρά του ο πρόεδρος του συλλόγου πρόληψης τροχαίων «ΕΣΥ ΠΡΩΤΑ» Γιάννης Λιονάκης επεσήμανε: «Η στόχευση για την οδική ασφάλεια πρέπει να είναι πλέον οι νέες ηλικίες ξεκινώντας αν είναι δυνατόν ακόμα και από το … μαιευτήριο. Μόνο με βελτίωση της οδηγικής μας κουλτούρας, των οδικών υποδομών και τη βελτίωση των τομέων ελέγχου και πρόληψης μπορούμε να οραματιζόμαστε ένα καλύτερο οδηγικό μέλλον στο νησί μας από το σημερινό ζοφερό περιβάλλον που πρέπει επιτέλους να αλλάξει».

Ο Διαγωνισμός

Από την τελική επιλογή θα προκύψουν 12 νικητές, 3 για κάθε κατηγορία του Διαγωνισμού. Τα δώδεκα έργα που θα επιλεγούν από την κριτική επιτροπή θα παρουσιαστούν σε ειδική τελετή όπου θα γίνει η βράβευση των δημιουργών. Η τελετή θα γίνει την Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016.

Οι κατηγορίες των συμμετεχόντων στο διαγωνισμό είναι:

1. Κατηγορία Φοιτητών Α.Ε.Ι.

2. Κατηγορία Μαθητών Λυκείου

3. Κατηγορία Μαθητών Γυμνασίου

4. Κατηγορία Μαθητών Δημοτικού

Tα βραβεία για τους νικητές της κατηγορίας φοιτητών θα είναι:

1ο Βραβείο Video-Clip: Ταξίδι 3 ημερών σε ξενοδοχειακή μονάδα Κρήτης.

1ο Βραβείο Ηχητικού Μηνύματος: Ταξίδι 3 ημερών σε ξενοδοχειακή μονάδα Κρήτης.

1ο Βραβείο Δημιουργίας Αφίσας: Ταξίδι 3 ημερών σε ξενοδοχειακή μονάδα Κρήτης.

Τα βραβεία συμπεριλαμβάνουν έξοδα δωρεάν ακτοπλοϊκή μεταφορά από Αθήνα για Κρήτη και επιστροφή και δωρεάν διαμονή σε ξενοδοχειακή μονάδα χώρου της περιοχής.

Τα βραβεία των μαθητών Λυκείου των κατηγοριών video-clip, αφίσα, ηχητικό μήνυμα θα είναι κράνος μοτοποδηλάτου.

Τα βραβεία των μαθητών Γυμνασίου των κατηγοριών video-clip, αφίσα, ηχητικό μήνυμα θα είναι ένα κινητό τηλέφωνο.

Τα βραβεία των μαθητών Δημοτικού των κατηγοριών video-clip, αφίσα, ηχητικό μήνυμα θα είναι ένα κράνος ποδηλάτου.

Για τα δεύτερα και τρίτα βραβεία όλων των κατηγοριών θα δοθούν ΕΙΔΙΚΟΙ ΕΠΑΙΝΟΙ.

Για όλους τους νικητές του διαγωνισμού θα δοθούν δώρα από διάφορες προσφορές που θα ανακοινωθούν.

Ο διαγωνισμός τελεί υπό την αιγίδα του Οικομενικού Πατριαρχείου, των Ιερών Μητροπόλεων Κισσάμου και Σελίνου, Κυδωνίας και Αποκορώνου, των Υπουργείων Παιδείας και Θρησκευμάτων, Συγκοινωνιών Μεταφορών και Υποδομών, της Περιφέρειας Κρήτης (Περιφερειακή Ενότητα Χανίων), του Δήμου Πλατανιά και του Ινστιτούτου Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών (Ι.ΜΕΤ.).

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα www.polentaspark.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize